Lasten kanssa pilkillä

lauantaina 14.3.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Vihdoin tuli hyvät kelit ja tehtiin pilkkireissu lasten kanssa eräälle lammelle. Tosi vaikeaa oli saada ne kotoa mukaan ja lahjomallahan ne lopulta sanoivat joo. Porkkanana toimi 1€/kala. 

 
Ihan viideltä ei aamulla lähdetty, kello oli lähempänä kymmentä. Tuntui oudolta olla lauantai-aamuna vielä yhdeksältä kotona. Hirmuinen kytö oli jäälle, toisin kuin lapsilla. Tehtiin eväsleivät ja kaakaot valmiiksi eväshetkeä varten.
 
Jäällä oltiin kymmenen jälkeen, kaiku piirsi pientä silppua. Tuo on jännä lampi, sillä siellä toimii vain morrit, ja tarkemmin Kuusamo-merkkiset ;) Joku lammen mörköhauki on kerännyt aikamoisen sarjan kirppuja suupieleensä, vielä sitä ei ole ylös saatu. Lähellä kuitenkin oli tänään, jos se nyt oli sama hauki, joka kävi avannossa näyttäytymässä.
 
Eilisen jälkeen tilanne on hauki 1 – Jaana 1. Minulla on kaikissa pilkeissä nanofiili, mutta en tiedä mikä minuun tänään meni, kun pistin yhteen pilkkiin monifiiliä. Kirppu heilui siiman päässä pienessä perukkeessa. Sain älyttömän tärpin, vettä oli alle 2 metriä. Kala vaikutti isommalle kuin eilinen 3,8kg, jouduin uittelemaan sitä paljon kauemmin, toki siimakin oli ohuempaa. Huusin “nostokoukkumiehelle” viereiselle avannolle, että tarvitsen apua, nyt on iso vonkale. Jouduin monta kertaa antamaan siimaa kalalle lisää, kun se teki spurtteja. Vihdoin sain sen avannon alle ja aloin ohjaamaan avantoon. Hauki oli tosi aggressiivinen. 
 
Kala tuli avantoon asti ja se oli iso. Kutosen reikä oli tiukka. Nostokoukkua ei saatu tarttumaan ja sitten katkesi siima. Sinne meni kala kirppu suupielessään. Kyllä pikkuisen ärsytti! Siima oli tänään laitettu (0.20) ja solmut kunnossa. No mutta aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.
 
Pulssin tasaannuttua ärsytys alkoi vähenemään. Jonkun muun kalalajin karkuutus olisi tuntunut pahemmalta, mutta kyllähän tämäkin kirveli. Minulla on toinen samanlainen kirppu, mutta ehkä sen hauen leukaan ei niitä enää mahtunut, koska tärppejä ei enää tullut. Kalastus on aikamoista ylä- ja alamäkeä. Eilen meni kaikki putkeen ja hauki tuli jäälle. Tänään taas onni oli kalan puolella. Isot hauet ovat pelottavia, kun ne ovat niin vahvoja, ja minä heiveröinen yritän niitä kesyttää. Varsinkin talviaikaan ne ovat vaikeita pyydettäviä, kesällä ne on paljon helpompi saada haaviin.
Lapset malttoivat pilkkiä vain vähän aikaa. Lähes hetihän heille tuli nälkä, koska mukana oli myös pullaa. Viisi euroa maksettiin heille palkkaa, eli viisi kalaa yhteensä jäälle. Ei näytä pilkki-innostus vielä ihan hirveästi periytyneen, mutta ehkä joskus… lahjomalla ja kiristämällä ;) 

Yksi oli jopa ilman paitaa, meno kuin Venäjällä ;)Harmi kun kala oli noin huonolla syönnillä, tuolta lammelta on tullut tänä talvena vajaa kasisatanenkin ja muitakin vähän pienempiä körmyjä. Nuorimmaisen (9v) kalan tärppi tallentui videolle, eihän se mikään valtava ole, mutta kala se on miljoonavelikin. Ja euron arvoinen ;) Video täällä.


Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?