MP-reissu Peter Lahden kanssa

perjantaina 18.7.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia
Lähellä oli, ettei niin käynyt, mutta onneksi viimeisten viiden minuutin tapahtumat antoivat minullekin jotain. Kävi siis niin hienosti, että pääsin mahtavalle jigireissulle Kallavedelle Peterin ja kahden muun tyypin kanssa. No, minkäs sille voi, että on onnellisten tähtien alla syntynyt ja arpaonnea on vaikka muille jakaa. Paikallisessa kalastusliikkeessä oli arvonta kyseisestä reissusta ja arvontaan osallistuneita oli huimat kolme. Ja kolme paikkaa arvottiin, joten pieni hämmennys olisi hiipinyt, jos onnetar ei olisikaan suosinut… Eli eikun lotto vetämään, tällä tuurilla on pakko voittaa.
 


Lähtö järvelle oli klo 17.00. Peter etsi kolmelle innokkaalle kalamiehelle paikkoja plotterista, joista voisi mahdollisesti jotain nousta. Monia matalikkoja kierreltiin ja värejä vaihdeltiin ahkerasti, mutta hiljaista oli. Pari alamittaista kuhaa ja yksi vähän isompi hauki taisi veneessä käydä, mutta minun jigi ei kelvannut kenellekään. 
 
Kahdeksalta käännettiin nokka kohti satamaa, mutta yksi matalikko oli vielä matkan varrella. Kaikilla taisi olla samanlaiset jigit, mutta Peter sai tärpit, ja nosti veneeseen n. 50cm kuhan ja heti perään toisen vähän pienemmän. On se vaan taitolaji. 
 
Peter sanoi, että nyt lähti viimeiset viisi minuuttia ja sitten lopetetaan. Onneksi mullakin vihdoin tärppäsi ja pikkuinen kuha kävi tervehtimässä. Peterillä oli onneksi tosi iso haavi, kala oli nimittäin niin huonosti kiinni, että irtosi veneen vierellä. Mitä lie haaveilin vastaiskun aikaan. Mutta veneessä se kävi, ehkä ensi kesänä nähdään uudestaan… 
Huomenna kalakeittoa, pääraaka-aineena JigiGurun kuha. 
                   
Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?