Norfin Kvinna talvipuku testissä jäällä

perjantaina 18.3.2016 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Yhteistyössä Lucky John Finland Oy:n kanssa

Viime postauksessa esittelin testiin saamaani Norfin Kvinna talvipukua. Odotin malttamattomana seuraavaa pilkkireissua, jolloin pääsisin testaamaan pukua ihan oikeissa olosuhteissa jäällä. Pukuhan lupaa pitää pilkkijän lämpimänä jopa -25 asteisessa pakkasessa, mutta “valitettavasti” (onneksi) ihan niin kylmät testiolosuhteet eivät nyt olleet.

Valitsin talvipuvusta itselleni tarpeeksi reilun koon, jotta puvun alle mahtuu kalastusvaatteiden alla käyttämäni kuivapuku. Norfin Kvinna puvusta kannattaa ottaa mieluummin vähän liian reilu koko, sillä myös vaatteiden alle jäävä ilmakerros auttaa pysymään lämpimänä. Lisäksi talvipuvun alle kannattaa valita hyvät ja hengittävät vaatekerrokset. Nyt keväällä kelit alkavat olla jo melko lauhoja ja pilkkipuvun alle ei tarvitse enää montaa kerrosta vaatteita, mutta aina tulee uusia talvia, jolloin pakkasmittari voi näyttää jäätäviä lukemia :)

Puvun materiaali on pehmeää ja erittäin mukavan tuntuista. Puku päällä ei tule ollenkaan “tönkkösuolattu muikku”-olo, vaikka puku onkin paksu. Se päällä liikkuminen, kairaaminen ja kalastaminen onnistuvat helposti.

IMG_8652

IMG_8611

Pilkkireissulla oli nollakeli ja pelkäsin läkähtyväni puvun kanssa. Yllätyin kuitenkin todella positiivisesti, sillä puku hengittää hyvin. Aivan kuten se lupasikin. Jätin housuista ylimääräiset lämmikkeet pois, testataan niitä sitten vähän arktisemmissa olosuhteissa =)

Lähdimme pilkille auringon jo noustua, joten lämpötila oli kivunnut yli nollaan. Kävelin alkusiirtymän rannasta pilkkipaikoille (yksi kilometri) ilman takkia varmuuden vuoksi, sillä en halunnut hiota heti aamusta. Myöhemmin päivällä uusia siirtymiä kävellessä huomasin, että takki päällä voi kävellä lähes hikoilematta, takin hengittävyys on niin hyvä.

IMG_8548

Aamun ensimmäinen avanto odotti onkijaansa. Valitisin vieheeksi uuden tasurin, jota en ollut ehtinyt testata vielä. Viehe näytti tehokkuutensa heti ja pilkkipäivä alkoi mukavasti hyvän kokoisen siian noustessa jäälle. Mitähän päivä vielä tuo tullessaan…

FullSizeRender-5

IMG_8591

Siikahan se siellä :)

Avannolla istuessa viima saattaa käydä alaselkään, mutta tässä takissa helmojen sivuilla on avattavat vetoketjut, jolloin takin helman saa laskettua alemmas. Pilkkjät arvostavat varmasti tätä ominaisuutta :)

IMG_8603

Keli oli mitä mainioin ja kevätpäivä kului leppoisasti. Kalat eivät enää häirinneet ja sain keskittyä nauttimaan säästä ja liikkumisesta. Asu täytti kaikki odotukset ja enemmänkin. Merkki oli minulle ennestään tuntematon, mutta nyt olen tyytyväinen, että tutustuin siihen. Olen vihdoin löytänyt pilkkikäyttöön erinomaisesti soveltuvan pilkkipuvun :)

FullSizeRender-4

FullSizeRender-1

Lämmittelytaskut ovat kätevät :)

FullSizeRender-6

FullSizeRender-9

Kynsikkäät pysyvät hyvin hihojen lumilukkojen alla

FullSizeRender-11

Avautuvien lahkeiden alle on helppo laittaa korkeampi vartisetkin saappaat

FullSizeRender-10

Myös lahkeiden lumilukot ovat avattavat

FullSizeRender-8

Puvussa on kaikki asiat kohdallaan: ulkonäkö, lämmittävyys, hengittävyys, käytännöllisyys ja laadukkuus. Voin suositella lämpimästi Norfinin talvipukuja kaikille kalastajille =)

Puvun voi ostaa useista suomalaisista kalastusvälineliikkeistä, tavaratalojen kalastusosastoilta tai verkkokaupoista. Lisätietoja Norfin-puvuista löytyy osoitteesta www.norfin.info

Kireitä siimoja viikonlopulle, muistakaahan pukeutua jäälle lämpimästi ;)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Mikko kommentoi:

    Ihan on pätevän tuntuinen puku kuvailusi perusteella, mutta mitähän lie maksaa sitten Suomessa, kun tänne asti saa myyntiin. Meinaan, kun Virossakin puku maksaa yli 200 €.

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

      Suomen hinnoista en osaa sanoa, olisiko samaa hintaluokkaa kuin Virossa..

Kommentointi on suljettu.