Päivä luonnon kuntosalilla

lauantaina 10.1.2015 | by Jaana Jekkonen | 1 kommenttia

Olj rummaattanna sattoo helekatimmoese miärä lunta. Eli oli taas tullut lunta aikamoinen määrä. Se näkyi ja tuntui, kun suunnattiin korpeen pilkille. 

 
Valittiin kohteeksi eräs pieni lampi muutaman kymmenen kilometrin päässä Kuopiosta, jossa huhujen mukaan olisi pitänyt olla kalaa. No ei ollut. Mutta kunto nousi kohisten, kun parin sadan metrin matkaa tehtiin puoli tuntia. Ei ollut kuin polviin asti lunta. 

Kukonlaulun aikaan..

Sama lumimäärä odotti tietenkin myös jäällä. Ja jään ja lumikerroksen välissä oli toki myös loskakerros, joka kiinnitti lumen mukavasti ahkion pohjaan. Mitä tälle voi tehdä? Kynttilä ei toiminut, toimiiko suksivoiteet? Tässä bisnesidea jollekin Pelle Pelottomalle, olen ensimmäinen asiakas.


Jäällä ei hirmu nopeasti päässyt etenemään, tuntui kuin olisi vetänyt rekka-autoa suossa. Onneksi koko ajan ei tarvinnut vetää ahkiota, vaan sai pysähtyä tekemään reikiä jäätyneellä kairalla. Tietenkin sitä ennen piti etsiä jään pinta sen hirveän lumimäärän alta. Ja lunta tuli koko ajan lisää, vaakatasossa. 

Korpilampi oli pieni eikä kalaa löytynyt, joten tehtiin vielä pieni reissu eräälle järvelle. Ensin kuitenkin piti palata ylämäkeä pitkin autolle. Se matka kesti ja kesti ja kesti.. Mutta autolle päästiin ja hurautettiin uuteen paikkaan. Lunta oli saman verran toisessakin kohteessa ja eikun roudaamaan ahkiota jäälle. Kalaa ei löytynyt kakkospaikastakaan ja taitolaji se on tämäkin: naisella munat pataan.
 
Huomisen vapaapäivän kunniaksi pitää vielä käväistä pilkillä, vaikka säätiedotus lupailee aika kovaa pakkasta. Ja tuulen ansioista se tuntuu -25 asteiselta, eipähän ainakaan tule hiki. Tiedossa on siis samanlaista kuntoilua kuin tänäänkin, mutta kovassa pakkasessa ja tuulessa. Tuskin maltan odottaa :)
Jaa:
Facebook
Whatsapp
1 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. ah niin tuttua :D

Kommentointi on suljettu.