Päivä vesillä

perjantaina 22.5.2015 | by Jaana Jekkonen | 20 kommenttia

Päivä vierähti Kallavedellä aika laihoin kalatuloksin. Säätiedotukset lupailivat huippukeliä tälle päivälle ja tuultakin piti olla vain pari metriä sekunnissa. En usko, että tuuliennusteet pitivät paikkaansa, sillä selällä oli aivan älytön aallokko. Vaikeaa oli ajaa venettäkin, kun isot aallot käänsivät veneen aina “vesiliirtoon” vai mikähän lie oikea termi :) 

 

Aamulla päätimme lähteä kiertämään Hietasalon ympärystä, kun se on kuulemma hyvää kuha- ja ahvenaluetta. Kaiku piirsi pientä kalaa aika paljonkin, mutta eiväthän ne tasuriin tai jigiin ottaneet. Yhdessä vaiheessa näin, kun iso viiva lähti pohjasta Kalarosvoa kohti ja koska aallokko oli niin älyttömän kova, niin kala söi tasurin huonosti. Sain sitten veneen alle asti kalan kelattua ja haavimieskin oli jo valmiina, mutta sitten siima löystyi ja kala hävisi tasurista. 


On se kyllä huomattavasti vaikeampaa pilkkiä liikkuvasta veneestä, kuin jalat “turvallisesti” jään pinnalla. Ei toimi talvinen taktiikka, että pitäisi tasuria paikoillaan välivedessä, ehei, sehän liikkuu metrikaupalla siellä vaikka kuinka pitäisi vapaa paikoillaan. Pitäisiköhän tasureiden olla painavampia kesäpilkinnässä, toimisiko lyijyiset kenties paremmin.. 
 
Hietasalo ei antanut muuta kuin tuon yhden tärpin. Sitten vaihdettiin vähän paikkaa tyynemmille vesille ja jigailun tuloksena sain pari minihaukea. 

Mini 1
Mini 2


Olipas muuten ihana heitellä tutulla ja turvallisella Okumalla. Ostin väliaikaiseksi setiksi Okuman kelan ja vavan ja tuo kela sattuikin olemaan lähes samanlainen, kuin mikä minulta jo löytyy. Mutta eipä räpsähtänyt sanka kiinni kertaakaan, pyh vaan Daiwan “ominaisuuksille”.. Onneksi ei Okumasta niitä ominaisuuksia löydy. 


Tuo taitaa jäädäkin ykkösvavaksi täksi kesäksi. Jos Aird tulee tämän kesän aikana huollosta, niin laitan sen venepilkkivapaan. Siinä huonosti käyttäytyvällä sangalla ei ole merkitystä, kun vieheitä ei tarvitse heitellä. 

Siima sävy sävyyn kynsien kanssa :)

Vesi oli lämmennyt paikoittain parikin astetta viime viikonlopusta, kesä se siellä siis kolokuttelloo. Kalojakin näkyi tänään enemmän kuin koko keväänä. Tänään Hietasalon nurkalla ajellessani kiinnitin huomiota plotterin käyriin ja todelliseen syvyyteen. Miten voi olla noin suuri heitto, olin muka kutosen ja kasin käyrän välissä ja vettä oli kuitenkin yli 20 metriä. Vai tulkitsenko minä tuota väärin? Eihän se plotteri tietenkään 100% tarkka ole ja tuskin edes 80%, mutta yli kymmenen metrin heitto on jo aika paljon. 

Huomenna sitten käväisen töissä ja jos illalla on kelejä, käyn karistamassa työhiet järvellä pois.. Onko muilla muuten samaa ongelmaa kuin minulla, vai onko tämä kokemuksen puutetta, eli aina kun olen ollut vesillä niin loppupäivän huojuttaa samalla tavalla kuin olisi edelleen veneessä? 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
20 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  Täälläkin keinuttaa samalla tavalla aallokossa veneilyn jälkeen? Paljonko oli tuulen nopeus tänään?

 2. Anonyymi kommentoi:

  Miinasitko uimaan jo uskaltautua?

 3. Anonyymi kommentoi:

  Nesteytyksestä aik paljon kiinni miten kalastuspäivän jälkeen huojuttaaa, ainakin itsellä :)

 4. Olisiko ollu 6-8m ja puuskissa sitten jopa kymmentä..

 5. En missään nimessä, ajattelin ajaa veneellä tuulessa ja tuuletella hiet siinä samalla ;)

 6. Niin siis ihan nesteytyksestä vai sitten alkoholipitoisesta nesteytyksestä? :) Vettä tulee kyllä juotua liian vähän tuolla vesillä ihan siitä syystä, että siellä ei ole vessaa :)

 7. Anonyymi kommentoi:

  Siihen keinutukseenkin jotenkin "tottuu". Ja kun ajaa lujaa aallokossa, niin vene "nousee" aaltojen päälle, niin ei keinuta niin paljoa. Sivuaallokko on pahinta.

 8. Jospa sitä syksyllä olisi jo karaistunut tuohon keinutukseen, tavoitteena on olla aika paljon vesillä kesän aikana ja harjoitella kesäkalastusta ja veneilyä :)

 9. Anonyymi kommentoi:

  Niin ollaan täälläkin niin paljon veneellä kun vaan ilmat sallii. meillä tosin otetaan myös lapsetkin mukaan veneilemään…

 10. Meilläkin lapset pääsevät mukaan aina kun haluavat, vielä kun ne innostuisivat kalastuksestakin yhtä paljon kuin minä, niin olisipa mukavaa vertsuilla koko perheen kanssa Kallavedellä ;)

 11. Anonyymi kommentoi:

  Oletko kauan ollut kalastuksesta kiinnostunut / harrastanut? Vai innostuitko vasta aikuisena? Kiinnostaakos metsästys/onko metsästyskorttia?

 12. Lapsesta asti harrastanut kalastusta ja pienenä kävin pilkkikisoissakin. Aikuisiällä kalastus oli aika taka-alalla lasten ollessa pieniä, mutta 2-3v sitten innostus syttyi uudestaan ja siitä asti se on ollut menoa :) Kummallista, mutta joka päivä tykkään kalastuksesta enemmän ja enemmän, ei siitä saa tarpeekseen ikinä ;) Metsästyksestä en ole kiinnostunut, kun eläimet ovat liian söpöjä tapettavaksi. Kaloja voin papittaa :)

 13. Anonyymi kommentoi:

  Oliko vesillä kova myrsky tänään? Itse en pidä aallokosta ollenkaan, eikä ole niin isoa venettäkään, että uskaltaisi lähteä riskeeramaan kovemmalla tuulella.

 14. Eipä kehdattu lähteä kokeilemaan, kun tuuli oli 12m/s ja puuskissa 16m/s.. Aamulla toivottavasti on jo pikkuisen tyynempää, vaikka 6-7m/s taisi aamuksikin luvata..

 15. On sulla vaan hieno paatti, ei voi olla muuta ku kade! Itellä on tällä hetkellä yks vanha 2-tahti perämoottori mikä ei jostain syystä oikein pelitä, vaikka piti olla toimiva ja hyväkuntoinen….ostin sen viikko sitten. :D Kaikki ostokset ei aina oikein kannata.

 16. Kiitos, hyvä vene kyllä löydettiin. Ja tosi harmi, että sulle sattui huono moottori, reklamoi myyjälle ja pyydä hinnan alennusta tai kaupan purkua..

 17. Anonyymi kommentoi:

  Ei käytetyilllä vehkeillä mitään takuita ole…

 18. Ei ole takuuta, mutta myyjällä saattaa olla omatunto. Onhan se törkeää myydä rikkinäinen vehje ehjänä..

 19. Anonyymi kommentoi:

  Siinä on aina riskinsä kun käytettyä ostaa. Mitään velvoitetta myyjällä ei ole kuitenkaan ole hyvitykseen.

 20. Jep. Jospa se alkais toimiin paremmin, kun vaihtaa toisen kaasarin. Tällä hetkellä se on puolitoimiva.

Kommentointi on suljettu.