Pieni askel ihmiskunnalle

keskiviikkona 25.5.2016 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Mutta suuri minulle. Ei, en käynyt kuussa, mutta kävin yksin Puattisella kalassa :) En saanut tälle päivälle veneseuraa, joten oli lähdettävä kalaan ihan itsekseen. Monelle veneilyt yksin ovat normiarkea, mutta minä en ollut vielä koskaan aiemmin uskaltautunut vesille ilman kaveria. Siinä on niin paljon muuttuvia tekijöitä ja ehkä eniten jännittää se, että saisin liian ison kalan. Moottorin hajoaminen ei ole yhtään niin pelottava juttu, onhan minulla airot. Ai niin, entäs jos moottori syttyy palamaan.. No ei maalailla piruja seinille.

FullSizeRender.jpg-1

Kassi-Alman kassit eivät olleet tänään mukana, repussa kulki vain kaikkein välttämättömimmät jutut =)

Tuuli oli mukavan minimaalista tänään ja keli kuin kesällä konsanaan, joten olosuhteet olivat hyvät. Vaikka sitten sille soutelulle ;) Lähdin heti aamusta kohti satamaa ja ajattelin jättää tasurit suosiolla kotiin. Minullahan ei olisi kuskia, jos vaikka sattuisi jotain koukkujen kanssa :) Jigit saivat siis kelvata tämän reissun. Kiertelin tuttuja paikkoja ja etsin kaloja. Samalla pohdiskelin, että pitäisikö minun ilmoittaa jonnekin ylemmälle taholle, että Kallaveden kalat ovat hävinneet. Aika monta viikkoa olen kaloja etsinyt, mutta ihan aikuisten oikeasti niitä ei enää ole. Suoraan sanottuna alkaa harrastuskin kärsimään, kun kalareissut ovat pelkkää vieheiden pesua.

IMG_1792.JPG

IMG_1826

Huristelin Puattisella Pirttilahden ympäristössä ja yksin oli aika hankala ajella, sillä keulasta puuttui sadan kilon paino. Keula nousi heti pystyyn, kun ajoin vähänkään kovempaa, joten vaihtoehtona oli ajaa vitosta tai “satasta”. Ajoin satasta. Oikeasti kaasu pohjassa tuo Puattiska antaa vain reilun kolmen kympin kyydit, mutta kyllä siinäkin vauhdissa jo hiki kuivuu. Päivän tapahtumat jäivät yhteen tärppiin, sekin oli pieni ja hento. Turhaan pelkäsin sitä jättikalaa, ei muuten ollut sellaisia mörköjä lähimaillakaan.IMG_1812.JPG-1

IMG_1822.JPG

Iltapäivän puolella kotiuduin ja postilaatikossa odotti mukava, uunituore yllätys. Pääsin mukaan Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura (SKES ry) vuosijulkaisuun, Kalasta!-lehteen, ja siellähän se oma valkoinen naama napotti kannessa. Keskiaukeamalta löytyi lisää tuttuja kuvia ja Halosen Jukan kirjoittama juttu. Lehteä jaetaan ilmaisjakeluna, joten kaupoista sitä ei löydy, mutta laitan tähän muutaman kuvan.

FullSizeRender.jpg-2

FullSizeRender.jpg-3 FullSizeRender.jpg-4 FullSizeRender.jpg-5

Facebookissa Fish me luck-sivuilla on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa Svartzonkerin todella tehokkaita McRubber-jigejä hyvässä ottivärissä. Palkinnon on lahjoittanut Fishing Lords Oy. Vielä toukokuun loppuun asti on aikaa käydä tykkäämässä kuvasta linkki, arvon kesäkuun alussa jigit kuvan tykkääjien kesken =)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Pete kommentoi:

  Joo tyhjää tuntui olevan pirtin lähi luodolla myös. Kävin myös itsekseen pari tuntia heittelemässä iltapäivästä. Oppii arvostamaan omaa aikaa ja rauhaa kun itsekseen pääsee vesille.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Mukavan rauhallista oli kalastaa, kun ei kalatkaan häirinneet. Viikonloppuna täytyy ehkä lähteä pohjoispuolelle tai Kelloselälle, kun Pirtilahti on ollut niin kitsas..

 2. Poti kommentoi:

  Miä ostin perjantaina itellein “uuden” veneen, 4 metrisen vanhan Lohi-paatin ja 15 heppasen yamahan. Kaverilta vuokrasin trailerin nii ny pääseen muuallekkin kalaa ku toho kotijoen pätkälle. Kyl o mukavaa ku pääsee kovempaa ku 4 heppasel soutupaatil….tänää jäi kalastus ihan sivuosaan ku naama marrilla kurvailin pitkin Jaalan Pyhäjärveä. Miä oon pelkkää hymyy viäläkin. Sunnuntaina taas Pyhäjärven Hiidenvirtaan koittamaan vertsulla kuhaa. Kireitä ihan kaikille :D

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Onnellisen miehen puhetta :) Onnea uudesta veneestä, kyllä nyt kelepoo! Kireitä siimoja sinullekin!

Kommentointi on suljettu.