Pilkkikauden viimeiset viikot

lauantaina 26.3.2016 | by Jaana Jekkonen | 13 kommenttia

Milloinkahan se yritys palkitaan? Tässä alkaa kohta pilkkikausi lähennellä loppuaan ja minun talven ahvensaldo on melkein miinuksella. Aika hiljaista kyllä näkyy olleen aika monilla muillakin kalastajilla. Sitten on ne pro-tyypit erikseen, jotka kyllä löytävät syövän ahvenen mistä vaan :)

Käytiin keskiviikkona Sotkalla ahvenjahdissa. Jonkun verran pieniä ahvenia löydettiinkin ja niitä tuli sitten nosteltua, kun ei isompaakaan ollut tarjolla. Kalat ottivat pieneen tasuriin noin viidestä metristä ja loppusijoituspaikka oli patakukko :)

FullSizeRender

Outoa, mutta osa pienistä ahvenista oli liian isoja (patakukkohommeleihin)

IMG_8893

IMG_8895

Ahkiossa on kiva istua, mihin minä muka moottorikelkkaa tarvitsen?

Torstaina käytiin testaamassa meidän ennätysahventen järveä. Se on ollut tosi hiljainen koko talven ja en ole kuullut kuin yhden yli kiloisen nousseen sieltä tänä talvena. Tukossa siis, kuten lähes kaikki muutkin Savon järvet. Pieniä ahvenia oli liikkeellä paljon ja ne olivat kyllä niin leikkisällä päällä. Tuntikausia nousivat tasurille ilman tärppejä enkä saanut edes yhtä ahventa päivän aikana. Yksi hauki iski tasuriin ja siinäpä päivän tapahtumat.

IMG_8907

Tänään oli sitten vuorossa Virmasvesi. Kyllähän minua vähän varoiteltiin huonosta syönnistä, mutta minne muuallekkaan sitä lähtisi, kun hiljaista on kaikkialla. Mentiin Hamulanhiekalta jäälle ja oltiin jo auringonnousun aikaan siellä.

IMG_8970

Eikö ollut kaunis auringonnousu tänään?

Kalastelin 4-12 metrissä ja ainoat kalat näin viidessä metrissä. Aamupäivällä silpun seasta ampui pari parempaa ahventa tasuriin ja kaupan päälle tuli kolmas vähän pienempi. Tasurina oli tällä kertaa naftaliinista kaivettu Rapalan lyijyinen tasuri. Kaikki muut isoista ja pienistä tasureista, karvapyrstöisistä mikrotasureista, pystypilkeistä, jigeistä ja pelkistä morreista lähtien tuli kokeiltua ja ainoa, joka antoi kalaa, oli Rapalan vanhus. Se saikin sitten olla loppupäivän siiman päässä :)

FullSizeRender-1

 

IMG_8980

Kuvassa Savon vesillä erittäin harvinainen raidallinen otus

IMG_8972

Koko päivän satoi enemmän ja vähemmän räntää ja kylläpä on reput sun muut nyt märkinä

IMG_9001

Ruokatermoksessa kuumassa vedessä lillunut makkara vei nälän. Ei kyllä vedä vertoja nuotiolla paistetulle…

Unohdin esitellä blogissa pari viikkoa sitten testiin saamani Sanekin uudenmallisen tasurin. Ensimmäisellä reissulla ehdin uittamaan tasuria vaan puolisen minuuttia, kun viiva lähti pohjasta vastaan. Luulin kalaa ahveneksi ja hämmästys oli melkoinen, kun kala paljastui siiaksi :) Tasuri on toiminut myös ahvenelle.

IMG_8540

Sanek Lures

IMG_8591

Sanek maistuu myös siialle

Tänään oli kolmen ahvenen päivä, onhan se tietysti kolme enemmän kuin mp, mutta antaisit nyt Ahti vähän paremman potin? Mihinköhän sitä huomenna suuntaisi…

IMG_8984

Kolme kovaa testaa Jaanan hermoja

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
13 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Pauli Korhonen kommentoi:

  Ensi viikoksi on tarkoitus mennä Vuonamolle. Jospa sieltä alkais tulla jo sitä isompaa

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kireitä siimoja, toivotaan isomuksia :)

 2. Tomppa kommentoi:

  Syväri järvi nilsiässä.käy koittaa.täl viikolla kamut sai 500-1200 ahventa.ei pitkä matka kuopiosta.olukka saaresta myrskyluodille on hyvä 5,5 luoto.siitä luodosta oikealle on muutama hyvä pakka.kuhia ja affenia pitäs olla.varaudu vaa siihe sit et haukee on paljo.peruke on kova sana.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Se olisi mielenkiintoinen paikka, mutta kun ei ole yhtään tietoa minne auton voisi jättää. Ja aika pitkä kävelymatka olisi siihen Ollukalle “isolta tieltä”..

 3. Ari Virtanen kommentoi:

  Pieni ahven ja särki on tosiaankin hyvällä syönnillä, Siilinjärvellä pitkäperjantaina kisoissa, saalis 7,4 kg silppua, no oli siellä pari isompaakin joukossa. Kisoissa kun kokonaispaino ratkaisee, niin tähdättiin särkiin ja sitähän se saalis sitten pääosin oli. Särjet menivät tuttavalle koiran rehuksi. Jos Jaana alkaa jossain välissä tuo isojen metsästys tympiä niin aina voi vaihtaa näihin pienempiin ja tapahtumia riittää :-) Täytyy silti myöntää että tuollainen isompi saa aina adrenaliinin mukavasti nousemaan. Matalassa on usein pieniä kaloja ja sitten muutama niitä isoja, jotka ovat tulleet syömään niitä pienempiä. Kummatkin käy samaan onkeen kiinni… Pidän sulle peukkuja seuraavia koitoksia varten! Itse lähden huomenna kisoihin, jossa on sarjat sekä isoille kaloille että suurille kasseille, joten kaikki mikä tulee ylös otetaan talteen.

 4. Hannu kommentoi:

  On tuo sanekin pilkki vähän samantyylinen kuin stormin thunderblade, joka kuulemma yksi parhaista kuhapilkeistä ja (think like a fish) tuo värikoukku näyttää herkulliselta. Maanantaita ennustan tuon tummavetisen kotijärven hyvän syönnin päiväksi. Muodostuu sopivasti lumettomia laikkuja, jotka houkuttelevat kuoreita ym ja ilmeisesti lämmin aurinko päivä. Ihme on jos ei ahven laikkujen alla aktivoidu, mutta ainahan se osaa yllättää.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kyllä varmasti tuo Sanekkikin toimii kuhalle, kunhan vain löytyisi ne kuhat :) Kireitä siimoja huomiselle!

 5. Harri kommentoi:

  Minua jännittää eniten katsoa että onko oikean värinen kynsilakka tullu laitettua varusteisiin verrattuna.. :)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Siinäpä sitä onkin jännäämistä =)

 6. Mikko kommentoi:

  Minkäs verran siel Kuopion suunnalla on vielä jäitä? Puruvedellä sai kiertää Rapalan 6″ kairan kierrettä myöte, ennenkuin meni läpi. Oli kait liian hieno sää olla pilkillä, vaikka tuulikin jokseenkin kovaa tänään, kaikki viisi kukkokoon ahventa. Nekin tuli 25 m syvyydestä, yhtään matalammasta ei tullut mitään, ei edes nykyjä.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Ihan liikaa on vielä, mulla oli tänään Mora mukana ja siinä lyhyt kierre. Sai kahdesti tai kolmesti tyhjennellä jäämuruset kesken kairauksen, kun jumahti kairaaminen kuin seinään. Veikkaisin 50-60cm.. Tai ei sitä jäätä siis oikeasti ole liikaa, kestääpähän pilkkikelit pidempään ;)

 7. mika kommentoi:

  tiukassa on appurat olleet, syönnit sattunu tässä viimeisen kuukauden aikana aamulla 8.30 ja 11.30 tienoille, lyhyitä repäisyjä milloin abbo on liikkunut ja tarttunut koukkuun ,muutoin vain käydään kurkkaamassa ja kenties kopauttamassa

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Joo tosi lyhyitä ovat syönnit olleet, yhden kalan tuurillaan aina syönnistä saanut napattua..

Kommentointi on suljettu.