Pinkki on pop

maanantaina 1.8.2016 | by Jaana Jekkonen | 30 kommenttia

Viime viikon unelmien kalareissun jälkeen oli vähän hankala palata arkeen ja siirtyä omaan Puattiseen. Sehän oli aivan varma juttu, että kalojen määrä tulisi tippumaan radikaalisti. Käytiin torstai-iltana pikaisesti kokeilemassa eräs Pirttilahden lähettyvillä oleva paikka, jossa oli kuulemma lähiaikoina ollut isompaa kuhaa liikkeellä. Liekö ne oli kalastettu sieltä vai olivatko kalat vaihtaneet paikkaa, mutta kuhan kuhaa ei sieltä löytynyt. Täytyy käydä vielä joku kerta tsekkaammassa paikka uudestaan.

Vedet olivat lämmenneet sen verran, että ei ollut mitään havaintoa, missä syvyydessä kuha majaili. Kokeilimme useampia paikkoja ja lopulta kuhaa löytyi kuudesta metristä. Uittelin vertikaalityylillä pinkkiä jigiä ja niin vain toimi Kallavedelläkin se väri. Yhden alamitan lisäksi sain yhden mittakalan, jonka päätin fileoida vierailemassa olleelle äidilleni aamupalaksi.

IMG_5329.JPG

Kuhahavainnot loppuivat niihin kahteen pinkkiin iskeneeseen, mutta löysimme lisäksi vähän ahvenia. Kävimme meidän perinteisellä ahvenpaikalla ja ihmehän se olisi ollut, jos ei raitapaitoja siitä olisi löytynyt. Ihan selvästi piirsi luotain alle kalaa ja uittelin taas tuttuun tapaan vertikaalilla jigiä. Pinkki on ollut kuhalle hyvä, mutta ahven ei ole siitä niin hanakasti tykännyt, joten minulla oli ahvenväritteinen jigi uitossa. Näin, kun pohjasta lähti viiva lähenemään ja nousi pari metriä. Välittömästi kova tärppi ja aloin kelaamaan ahventa veneeseen.

Mutta mikäs tämä on, ei ole ahventa nähnytkään! Tai varmaan tuolla pohjassa näki äsken ahvenia ja vei jigin jonkun ahvenen nenän edestä, mutta siis lahna? Vertikaalijigaamalla? No kerta se on ensimmäinenkin. Yllättävän kovan tärpin antoi tuommoinen läpyskä. Todennäköisesti aika usein on noitakin “ahvenia” tarkkailtu kaikuluotaimesta ja houkuteltu ottamaan vieheeseen sekä samalla kirottu, että mikä on, kun ei ahven syö =)

IMG_5343.JPG

IMG_5523.JPG

Raitapaita ei saanutkaan raitapaitaa

Oli siellä parven seassa ihan oikeitakin raitapaitoja, mutta ne muutamat, jotka veneessä kävivät, pääsivät takaisin.

Keli oli illalla jotain uskomatonta, taivas ei ole koko kesänä ollut sen värinen, kun on kalassa oltu. Räpsin varmaan sata kuvaa ja joka kerta kun katsoin taivaalle, maisema oli hienompi. On tämä Suomen kesä mahtava :)

IMG_5359.JPG FullSizeRender.jpg-4 FullSizeRender.jpg-5 IMG_5389.JPG

Perjantaina lähdimme kokeilemaan Pohjois-Kallaveden puolta ja laskimme veneen Kallan silloilta Tikkalansaaresta. Päivä oli tosi kuuma ja veneeseen meinasi sulaa. Kiertelimme selkäpakkoja ja joka ikinen paikka oli aivan tyhjä. Emme löytäneet normipaikoilta ahventa tai kuhaa ollenkaan. Eräs ihan satavarma kuhapaikka toki antoi kalaa, mutta ne olivat pienimpiä kuhia, mitä olen koskaan nähnyt. Luotaimessa näkyi tosi paljon kalaa, mutta ei mitään isompaa. Eipä siinä jaksanut kauan niitä pieniä veneeseen nostella. Maistui muuten pinkki pienokaisillekin :)

IMG_5401.JPG

Päätimme siirtyä Kelloselän puolelle, kyllä sieltä pitäisi kuhaa löytyä. Noh, eipä olleet kalat sielläkään oikeillla paikoillaan. Kierrettiin varmaan pari tuntia ja saaliina oli ainoastaan muutama tärppi. Kelloselällä on eräs hieman virtaava salmipaikka ja kalakaveri sai idean, että mennäään katsomaan josko kalat olisivat siellä. Salmessa luotain alkoikin heti piirtämään kalaa pohjaan ja kala myös alkoi tärppimään.

IMG_5417.JPG

Taas oli pinkki vertikaalijigi uimassa, kun pohjasta lähti kala kohti. Nam, kunnon tärppi ja niin vain löytyi päivän ensimmäinen mittakalakin. Harmi vaan, että se jäi myös viimeiseksi. Salmesta emme enää mittakalaa saaneet, mutta alamittoja, haukia ja joitain ahvenia kävi veneessä. Syönti hiipui siinäkin ja suuntasimme kohti rantaa.

FullSizeRender.jpg-1

FullSizeRender.jpg-2

Lauantaina käväisimme Ritoniemen suunnilla ihan uusilla mestoilla. Sielläkin oli kuhan löytäminen ihan mahdotonta, kun kaikki potentiaalisimmat paikat olivat tyhjiä. Missä ne kalat ovat, kun selkäluodot ovat tyhjiä? Kokeilimme erään saaren edustaa ja jännä juttu, että siitä alkoi kalaa nousemaan. Tosi yllättävä paikka niihin meidän normipaikkoihin verrattuna ja täytyy kyllä tarkemmin tutkia jatkossa saartenkin penkkoja.

Saimme siitä alamittaisia, mutta myös pari mittakalaa. Ja milläpä muulla värillä, kuin pinkillä ;) Ahvenia emme saaneet kuin pari koko päivänä, kun taas edellisenä viikonloppuna niitä tuli hyvin. Niin ne tilanteet vaihtuvat. Kokeilimme lauantaina 3-10 metrin paikkoja, joten ahvenet olivat varmaan jossain tosi matalassa. Suurin osa lauantaista meni kalojen etsimiseen ja siltikin lopputulos oli heikko. Ruokakalat kuitenkin saatiin :)

Täytyi käydä shoppailemassa, jotta sain itsellekin täsmäaseen Kallavedelle ;)

Täytyi käydä shoppailemassa, jotta sain itsellekin täsmäaseen Kallavedelle ;)

Tähän loppuun hieman pähkäilyä blogistani yleisesti. Olen saanut lukijoilta pääsääntöisesti mukavia ja kannustavia kommentteja, mutta välillä saan myös kielteistä palautetta. Joitakin ihmisiä ärsyttää blogissa esiintyvä mainonta ja yhteistyöt. Itse teen mielelläni yhteistyötä eri tahojen ja ihmisten kanssa, ja kyllähän ne hyödyttävät vastavuoroisesti molempia.

Olen kirjoittanut blogia yli kaksi vuotta ja uhrannut tähän satoja, satoja tunteja aikaa ja myös rahaa. Kaikki eivät varmaan tule ajatelleeksi, että myös kotisivun pitäminen maksaa. Mutta koska rakastan kalastamista ja tykkään kirjoittaa, aion edelleen blogata ja vielä maksaakin siitä, että saan kirjoittaa teille ;) Aion myös jatkaa yhteistöiden tekemistä, mikäli sopivia kumppaneita löytyy.

Vinkkinä teille, joille blogi aiheuttaa pahan mielen: tätä ei ole pakko lukea. Silloin säästäisitte myös minut negatiivisilta kommenteilta. Ei se ole kovin kannustavaa, jos valmistelee ja kirjoittaa neljä tuntia blogitekstiä ja ensimmäinen kommentti kirjoituksen alla lyttää koko homman. Ja sitten kun kaikki huutelut tehdään vielä nimimerkin takaa. Jos oikeasti seisotte sanojenne takana, niin rohkeasti vaan oma nimi esiin ;)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
30 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Mika Yli-Hakula kommentoi:

  Älähän välitä noista negatiivisista kommenteista. Blogisi on hyvää ja kivaa luettavaa ja bloggarithan ovat jo oma ammattikuntasakin.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! :)

 2. MinäVaan kommentoi:

  Täysin samaa mieltä kuin edellinen kommentoija, eli älä Jaana välitä äläkä mieltäsi pahoita jos/kun negatiivisia kommentteja(kin) tulee. Netissä kun pystyy nimettömänä olemaan täysi arse ja kommentoimaan sellaista mitä kasvotusten ei kuitenkaan uskaltaisi tehdä. Joka kerta itse oikein innolla odotan uutta blogikirjoitustasi, ja kun se tulee, sen heti luen. Todella huippukirjoituksia sinulla on ja mielenkiintoisia aiheita. Ja lienee turha mainita että kuvasi ovat myös aivan huikeita tasoltaan! Jatka samalla tavalla vaan ja ota jokainen sopiva yhteistyökuvio vastaan!
  Ps. Näin miehenä on jotenkin erikoisen hienoa nähdä että myös kauniimmasta sukupuolesta löytyy tuollaisia intohimoisia kalastajia kuin Sinä :-) Kireitä!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos mukavasta kommentista :) Välillä tosiaan blogin kommentoijista löytyy hyvinkin ilkeitä ihmisiä, mutta ehkä heille tulee hyvä olo siitä, että saavat viattomille ihmisille räyhätä. Turhahan heidän kanssaan on alkaa vänkäämään, kun heidän mielipiteensä on aina ainoa oikea ;)

 3. Nisu kommentoi:

  Upeita kuvia ja kiva kirjoitus, taas kerran. :) Mukava, että kuhille on löytynyt hyvä ottiväri. Älä tosiaan välitä tuollaisista kommenteista, äläkä anna niiden lannistaa millään tavalla. Kirjoituksiasi odottaa aina innolla, olivat ne sitten tavallisia reissurapsoja tai yhteistyöpostauksia. On vain hienoa, että saat kirjoittamisesta lukijoiden kommenttien lisäksi muutakin hyötyä yhteistyön muodossa – kateellinen on se, joka muuta väittää. Ehkä näetkin kommentoijien IP-osoitteet, mutta vaikutti kyllä, että nuo pari nimetöntä kommentoijaa olivat yksi ja sama henkilö, jolla ei taida olla kaikki ihan kunnossa pääkopassa. Oma lukunsa noiden nimettömien ilkeyksien huutelijoiden lisäksi ovat omalla nimellään selän takana valheita ja juoruja levittelevät ihmiset. Nimimerkillä “SM-pilkissä GPS:n avulla huijannut”, kuulemma. Minulle blogin kirjoittaminen ei alun alkaenkaan ollut kovin luontevaa, joten motivaatio kirjoittaa reissuista julkisesti lässähti aika nopeasti juuri tuollaisten huutelijoiden ja juoruilijoiden vuoksi.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Nisu :) Ja toistaiseksi pinkki toimii, mutta kuulin huhua, että kohta pitää olla mustapinkki tai sinipinkki =) Tussiostoksille taas mentävä siis ;)
   Onneksi nuo ilkeät kommentit unohtuu nopeasti, kun saan myös ihanien ihmisten kannustavia ja ennen kaikkea järkeviä kommentteja ;) Näen kyllä ip-osoitteet ja ihan ehta savolainen taisi toinen niistä olla, luulin, että me savolaiset ollaan lupsakkaa väkeä =)
   Ja huh huh tuo gps-juttu, kaiken näköistä hiihtäjää sitä onkin :/ Typerät kommentit on aina suht helppo ohittaa, mutta jos valheita levitellään, niin se kyllä ärsyttää! Tsempit!

 4. Jari kommentoi:

  Kirjoitat hyvin ja kiinnostavasti. Vanha totuus hieman eri muodossa: se joka ei tee mitään, ei tee virheitäkään. Aina kun laitat itsesi likoon, tulee näitä mielenpahoitusjuttuja. Itse kalastuksen pariin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen palanneena voin kyllä todeta, että on meitä suomalaisia moneen junaan – liian moneen. Jatka pää pystyssä omaa linjaasi!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Kyllä sen on tässä parin vuoden aikana saanut huomata, että aina joku jostain loukkaantuu. Jos käyttää kaikuluotainta, on kalastushuijaaja. Jos ottaa kalan mukaan, on raaka sydämetön eläinten tappaja. Jos vapauttaa kalan, on eläinten rääkkääjä. Jos tekee yhteistyötä jonkun kanssa, on rahanahne materialisti. Pidäppä siinä sitten lukijat tyytyväisinä, kun mikään ei kelpaa ;)

 5. Jouko kommentoi:

  Hyvä Jaana, tosi kiva seurata sinun kalastuskokemuksia ja pohtimista mistä löytäisi kalaa.
  Jatka samaan malliin.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Jouko! :)

 6. Lasse kommentoi:

  Hyviä kalareissutarinoita ???
  Hyvä Juana..
  Ihan Pääkirkollakin näitä tarinoita luetaan ? Jatka samaan malliin ?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Lasse ja terveisiä isolle kirkolle ;)

 7. Jukka Peltola kommentoi:

  Hyvä Jaana!!
  Jatka vaan samaan hyvään malliin, ja jätä nimettömät huutelijat omaan arvoonsa.
  Teet hienoa työtä hienon harrastuksen eteen.
  Kaikkea hyvää loppukesään ja loppukauteen.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Jukka ja mukavaa loppukesää sinnekin päin!

 8. MakeA kommentoi:

  Terve Jaana!!
  Jatka vaan samaa rataa ja jätä katelliset onkipojat omaan arvoonsa. Mää luulen että toisilla ottaa vaan ihan oikeesti nuppiin kun nainen osaa nauttia kalastuksen saloista ja saa suurempia kaloja kun muut;-), nää on niitä ihmisii että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Olen itse lukenut tätä sinun blogiasi noin vuoden verran ja oppinut aivan uskomattoman paljon uusia juttuja ja saanut omaankin kalastusharrastukseeni uutta potkua onnistumisien myötä, eikä ota nuppiin yhtään vaikka vinkit tulee naiselta..

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Terve Make ja kyllä blogin kirjoittaminen tottakai jatkuu :) Jos onkipojat eivät rauhoitu, niin täytyy varmaan jättää heidän kommentit kokonaan julkaisematta ;) Mukava, että olet saanut vinkkejä blogin kautta :) Kireitä siimoja!

 9. Bilou kommentoi:

  Tietokoneeni suosikkilistalta löytyy seitsemän kalastusaiheista plogikirjoittajaa, joita seuraan lähes päivittäin. Olet yksi heistä.
  Ei ihme, että plogisi on huomattu laajemminkin, ja yhteydenottoja tulee mm. ammattioppailta. Tuo Peter Lahden keikankin kerroit kuvineen hienosti.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Kyllä tuollaiset reissut haluaa ikuistaa mahdollisimman monen kuvan kanssa, jotta voi sitten myöhemmin muistella mitä siellä reisulla tapahtuikaan :)

 10. MakeA kommentoi:

  Moi!
  Oletko kokeillut drop shottausta ahvenelle ja kuhalle??

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moi, en ole kokeillut, mutta nyt sain kaverilta pari heittopainoa dropshot-koukuilla, joten täytyy viikonloppuna kokeilla ahvenelle. Ahvnenet ovat nyt syöneet vertikaalijigatessa ihan pohjasta ja tuolla “dropshot”-systeemillä koukku ei makaa ihan pohjassa. Kiinnostaa kyllä kovasti nyt tuon tyylinen “jigipää” ja toiveet on taas kerran korkealla ? Ja ennen kaikkea tuo vertikaalijigaus tuolla tekniikalla kiinnostaa kokeilla, vaikka täytyy kyllä myös heitellä tuota. On se huomattavasti elävämpiuintinen, kuin jigi tavallisella jigipäällä :) Todennäköisesti tästä selityksestä ei saanut mitään selvää, mutta ensi postaukseen on tulossa kuvia mukaan ?

 11. Erkki Ojutkangas kommentoi:

  Älä vaan lopeta blogiasi! On ilo lukea juttujasi ja samalla funtsia, ettei kaikilla mena aina kuin Strömsössä!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moi, en lopeta, oikein uhalla jatkan ??

 12. Hannu kommentoi:

  Kyllä meitä ihmisiä on “moneen junaan ja osa jääpi asemallekin”.
  Päivän piristys on aina uusi juttu blogissasi ollut:). Hyvää ainesta olisi vaikka ammattimaiseksi kalavermeiden testaajaksi, kun tuskin monessa paikkaa tuotteet saavat näin laajaa näkyvyyttä ja mistäpä tälläinen tavan kalajäärä arvaisi esimerkiksi testata pinkin väristä jigiä:)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Hannu mukavasta kommentista :) Ja kannattaa sinne kalastuspakkiin pakata sitä pinkkiä seuraavalle reissulle ;)

 13. yksjoukosta kommentoi:

  Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. ;)
  Tulihan nimettömien ansiosta paljon hyvää ja asiallista palautetta.
  Muutoin asiattomat viestit voi ainakin minun mielestä siivota pois, ei niiden lukemisesta muutkaan viisastu.
  Kireitä siimoja ja pulleita kuhia !

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kyllä onneksi suurin osa kommenteista on ollut ihania, mukavia, kannustavia ja asiallisia :) Kireitä siimoja!

 14. Jäpä_K kommentoi:

  Morjens!! Terveisiä pohjoisen virtaavilta koskilta!!
  Olipas tääl blogissasi joitai “mielensä pahoittajia” ..!! Ota siitä lisää tuulta purjeisiis!! :)
  Eikun entistä enämpi ja tehokkaampaa kirjoitusta/mainostusta!!

  P.s Sinä sit pääsit sinne syvärille,josta joku vinkkas..;)
  Eikun kireitä taas..!!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Morjesta, vai pohjoisessa, kuulostaa hyvältä! Syvärille pääsin ja et turhaan ollut sitä kehunut, voisin vaikka muuttaa Ollukan saareen =D Huippu järvi! Kireitä siimoja sullekin!

 15. Täytyy kokeilla myös pinkkiä... kommentoi:

  Hello,

  Tänään törmäsin sattumalta blogiisi ja koukkuun jäin. Mukavan leppoisaa lukemista, josta sain myös paljon hyviä vinkkejä omaan tekemiseeni, kiitos niistä!

  Kireitä!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Hello ja kiitos kommentista :) Kireitä siimoja!

Kommentointi on suljettu.