Rouva on hyvä ja hakee kalansa kalatiskistä

tiistaina 9.12.2014 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia

Toivoo Ahti.

 
Veneetön kalastaja saa aika heikosti saalista, ainakin tähän aikaan vuodesta. Oikeastaan viimeiset pari kuukautta ovat olleet to-del-la hiljaisia kalan tulon suhteen. Ainoa kalastusmuoto mitä pystyy harjoittamaan, on laituripilkkiminen, koska pienten pakkasten takia virvelöinti ei onnistu jäätyvien vaparenkaiden vuoksi. 
 
Syksyn aikana on monia laitureita kierretty, mutta kalat on jouduttu hakemaan kaupasta. Jotain pientä silppua laitureiden alla ui, ja kai ne morriin tarttuisivat, mutta mielenkiinto ei riitä miniahventen onkimiseen. Paitsi jos on kalakukko mielessä.
 
Jäillekään ei ole tämän vuoden puolella menemistä, koska niitä ei ole. Kuopio on vähän huonossa kohdassa Suomen kartalla kalastusta ajatellen, (ainakin vuoden viimeisinä kuukausina), liian kylmää virvelöintiin, mutta liian lauhaa pilkkimiseen. 
 
Eiväthän ne jäät tietenkään takaa, että kalaa alkaisi tulemaan, mutta ainakin sitä raitista ilmaa saisi haukkailla erilaisissa maisemissa, ei aina yhdessä kohdassa laiturin päässä töröttäen. Ja olisi mukava päästä pitkästä aikaa kairaamaan, alkaa olla ikävä sitä hommaa :) 

Pilkillä käynti on kunnon hyötyliikuntaa. Se on jännä ilmiö, miten jäällä jaksaa kävellä tuntikausia ja useita kilometrejä tehden samalla muutaman kymmenen reikää, eikä se kyllästytä tai väsytä ikinä. Tulee vaan kahta kauheampi kytö päästä uudestaan. Joskus on kännykässä liikuntasovellus päällä, joka näyttää jäällä kuljetun reitin. Rakkaudesta pilkkimiseen, vahingossa tuli tehtyä melkein sydämen muotoinen lenkki joskus… 
Jaa:
Facebook
Whatsapp
5 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Melkein suosittelisin jonkinlaisen veneen hommaamista, kun on näin innokas kalastaja kyseessä! Saisi uutta syvyyttä pilkkihommiin :) Pikkuveneet ei paljoa maksa ja venepaikka viiden kympin paikkeilla/vuosi Kuopiossa (juu, kaupunki ottaa osansa mutta mikäpä ei maksaisi). Tai sitten kerrot jollekin venevalmistajalle tästä blogista ja pyydät sponsoroimaan yhdellä pikku veneellä!
    -Eero-

  2. Vene on haaveissa, ehkäpä ensi kesänä joku käytetty pikkupaatti tupsahtaa jostain eteen :)

  3. Käytetty vene on hyvä vaihtoehto ja toisi kyllä syvyyttä kalastukseen ehdottomasti. Pääsisit kylmillä keleillä kokeileen vaikka verkkoja, jos ei virvelillä nappaa…mikäs tuon sovelluksen nimi on?

  4. Sovellus on RunKeeper

  5. Kiitoksia, yritän kahtella jostain kyseistä sovellusta. =) Ois hyvä semmonen joku ilmainen ja helppokäyttöinen ohjelma kännykässä.

Kommentointi on suljettu.