Syysahven bongattu

lauantaina 24.10.2015 | by Jaana Jekkonen | 6 kommenttia

Viime viikonloppuna valittelin ahvenettomuutta, kun en edes muistanut milloin olisin viimeksi ollut kontaktissa raitapaidan kanssa. Tänään tilanne korjaantui, sillä löysimme muutamia ahvenia Sotkalta. Tasurit eivät ole toimineet viikkoihin, mutta tänään ne olivat ainoita vieheitä, jotka toimivat.

Lähdimme aamupäivällä kohti Sotkaa. Keli oli ihan hyvä syksyiseksi keliksi, ei satanut ja tuulikin oli kohtuullinen. Iltapäivää kohti tuulen piti tyyntyä kokonaan, joten mitä mainioin kalakeli oli luvassa. Jos ei siis oteta kylmyyttä huomioon :)

IMG_3205.JPG

Osasin jo varautua toppavaatteilla ja pipojakin oli neljä laukussa. Aamupäivällä viima kuitenkin aiheutti amputaatiovaaran sormille, mutta onneksi lämmin kahvikupponen helpotti pahimpaan jähmetykseen. Kun tuuli tyyntyi kokonaan, niin ei ollut enää mitään kiirettä järveltä pois. Paitsi se auringonlasku.

IMG_3239.JPG

Sotkalla vietimme oikeastaan koko päivän yhdellä pienellä alueella, josta olin saanut vinkkejä aikaisemmin. Siellä kuulemma ahventa piisaa. Tänään siellä kuitenkin piisasi haukia. Niitä olisi varmaan tullut niin paljon, kuin olisi vaan kehdannut ottaa. Kalarosvon lyijyinen muikkutasuri on ollut kunnon haukimagneetti viime aikoina, tänäänkin meinasivat syödä sen sata kertaa. Ahvenia sieltä kuitenkin lähdettiin etsimään, joten hauet pääsivät kaikki takaisin.

Tilasin viikolla itselleni ihan uuden tuttavuuden: Kalapelen kevennetyn Nulikka-tasurin. Minulla oli tälle viikonlopulle, tai oikeastaan tälle syksylle, jäljellä enää yksi tavoite kalastuksen suhteen: saada ahven. Tänään ensimmäinen uitto Nulikalla ja minuutin päästä tavoite täyttyi. Ihana raitapaita nousi veneeseen ja harvoin olen iloinnut niin paljon pienestä kalasta :) Ehkä niitä ahvenia voi saada syksylläkin!

FullSizeRender.jpg

Päivän aikana yksittäisiä ahvenia löytyi muutamia, mutta kaiken kaikkiaan hiljaista oli syönti. Ei kuitenkaan mp :)

FullSizeRender.jpg-2

ahven raitapaita

Tyypin paidassa oli monen monta raitaa

Kohta on marraskuu ja ei millään malttaisi laittaa venettä vielä talviteloille. Vaikka järvellä on kylmä eikä kalaakaan tule, silti siellä on kivaa. Ollaan lähestulkoon ainoita hulluja tähän vuodenaikaan vesillä, mutta eipähän ainakaan tarvitse taistella kalapaikoista :) Jospa sitä vielä muutaman viikon pääsisi ja sitten kiitos -20c pakkaset ja vahvat jäät koko talveksi. Mielelläni haluaisin jo tämän vuoden puolella pilkille. Onneksi on laitureita, joissa voi käydä purkamassa kalastuspaineita, jos ei muita vaihtoehtoja ole :)

Tänään kalaa oli kauheasti liikkeellä, mutta ne eivät olleet syönnillään. Kyllähän järvellä olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään fisuja narraamassa, mutta aurinko laskee jo niin aikaisin ja pakottaa pois. Oli siellä kyllä taas niin ihanat maisemat, katsokaa nyt tätä :)

FullSizeRender.jpg-3

Miten teidän syyskalastelut ovat tuottaneet tulosta? Onko ahvenia löytynyt ja jos on, niin minkälaisista paikoista? Meillä tämän päivän ahvenet tulivat erään saaren penkasta, noin kuuden metrin vedestä ja kaikki siis tasureilla.

Loppuun muistuttelen vielä Facebookissa meneillään olevasta arvonnasta, jossa palkintona on iso kasa kalastustarvikkeita. Käykäähän tykkäämässä tästä kuvasta, toivon mukaan pian päästään arvontahommiin ;)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
6 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Mari kommentoi:

  Tänään oltiin merellä litkaamassa silakkaa heti aamusta. Se sitten on kans mukavaa puuhaa. Hyvät ruoka kalat saatiin kahteen talouteen. Se aika on nyt kuumimillaan täällä etelässä.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiva, että ruokakalat löytyi! Tuo litkaus olisi mielenkiintoista kokeilla joskus :)

 2. yksjoukosta kommentoi:

  Onnittelut!
  Sinnikkyydestä kalastukseen ja saaliin saannista.
  Oma vene kumollaan, joten ei kerrottavaa, mutta
  jos voisit salaisista laituripaikoista vihjaista, niin pilkkikautta voisi availla aurinkoisena päivänä.
  Saako laituripaikoista ihan pannuahvenen kokoista salista?
  Tsemppiä edelleen!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos :) Meidän suosikkilaituri on Pirttilahden vierasvenelaituri Pirtissä. Laiturin päässä on lähes 10m vettä, niin voi kokeilla pilkkimistä eri syvyyksissä. Niistä isoista ahvenista en osaa sanoa, ei ole omalle kohdalle laituripilkillä sattunut, mutta kyllähän minä huhuja olen kuullut, että ahvenet viihtyisivät myös laitureiden alla ;)

 3. mika kommentoi:

  pari kk ja pääsee jään päälle ihmettelemään alla vallitsevaa hiljaisuutta!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kovasti sitä jo odotellaan :)

Kommentointi on suljettu.