Tuuriahven

lauantaina 30.5.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Tänään aamulla kello 4.00 herätyskello pärähti soimaan eli toisin sanoen kännykkä aloitti piipityksen. Aamupalan jälkeen mieleen muistui kylmälaukku. Ihan varmuuden vuoksihan sen voisi ottaa mukaan. Kylmälaukkuja on pieniä, jotka on tarkoitettu pienemmille sinteille ja sitten niitä vähän isompia isoille köriläille. Mukaan lähti siis noin 50 litrainen laatikko, luotto Ahtiin oli kova ;)

IMG_7520

Aamulla ilma oli tosi hyvä ja lähes tyyni. Suunnattiin kohti Luhastensaloa, jonne oli matkaa muutamia kilometrejä. Kierrettiin 5-10 metrin paikkoja ja aamun kolmen tunnin pilkkiminen ei tuottanut mitään tuloksia. Kaloja ei vaan kiinnostanut. Aloin sitten heittelemään jigejä. Kaiku piirsi kaloja, joten kyllä ne siellä hengailivat, mutta minkävärinen nälkä niillä tänään olisi…

IMG_7560

Kokeilin noin kymmentä eri väristä jigiä ja jokaisella värillä 2-3 heittoa. Ei mitään. Sitten vaihdoin vaalean “hilekuoreen” ja ensimmäisellä heitolla tärppi ja päivän ainoaksi jäänyt kala veneeseen. Kala otti välivedestä veneen alta, vettä oli 7 metriä ja olisiko tärppi tullut pari metriä veneen alta. En osannut odottaa tärppiä ollenkaan enää siinä vaiheessa ja pelkäsin kalan tarttuneen huonosti, kun en saanut vastaiskua tehtyä. Onneksi koukku oli tosi tiukasti huulessa ja kala pysyi kiinni.

IMG_7558

Ahvenella oli mittaa 36cm, mutta laihahan se oli kudun jälkeen. En punninnut sitä, kun oma vaaka on vieläkin rikki. Kyllähän tuo on isoin Kallavedestä jigaamalla saamani ahven, mutta paino jäi arvoitukseksi. Punnitsen sitten sen seuraavan vähän isomman tuuriahvenen, jos Ahti sellaisen kesällä suo. Sitä ennen pitää se vaaka hommata :)

IMG_7547

Jaa:
Facebook
Whatsapp