Tyttöjen ilta

torstaina 16.6.2016 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Koitti viimein sekin päivä, kun sain houkuteltua naispuolisen ystäväni mukaan kalaan. Ehkäpä minun kohdalla tuon sanan ‘tyttö’ voisi jo laittaa lainausmerkkeihin, mutta menkööt nyt vielä tämän kerran =) Lähdettiin eilen Anniinan kanssa alkuillasta Kallaveden aalloille ja kyllähän minulla kieltämättä oli pieni pelko takaraivossa, että kuinka reissu sujuu ja käyttäytyykö Puattinen nätisti. Todennäköisesti Anniinaa pelotti vielä vähän enemmän.

IMG_3252

Innokkaana lähtöä odotellen

IMG_3253

Tässä vaiheessa odotukset olivat vielä korkealla =)

Ensimmäinen vastoinkäyminen sattui jo heti Pirttilahdessa, kun joku reilukerholainen kiilasi meidän eteen väylälle. Ajoin “täysillä” väylää pitkin ja näin jo kauempaa, että rannan tuntumassa oli vene parkissa. Kun lähestyimme sitä, niin se päättikin näyttää moottorinsa tehoja ja kiihdytti väylälle suoraan meidän eteen. Sivusta puski samalla mukavat aallot ja Puattisen potkuri hörppi ilmaa. Eipä siinä hengenhätä ollut, mutta ärsytti silti =)

IMG_3295

Kapteeni (välillä) Koukku (sormessa)

Mentiin suoraan hieman syvempään, sillä olin luvannut opettaa Anniinalle kaikuluotaimen kanssa pilkkimistä ja matalassa se on hankalampaa. Down vu piirsi kalaa alueelle ja olin jopa toiveikas kalojen suhteen, mutta kalat olivat ronkeleita. Olisihan se pitänyt arvata, että jos niin hyvä tuuri käy, että kalaa löytyy, niin ne eivät takuulla ole nälkäisiä. Tarjottiin eri tasureita ja vertikaalijigejä, mutta ei saatu edes tärppejä. Moneen otteeseen pohjasta lähti kala tai jopa useampia kohti viehettä ja me odotettiin hengitystä pidätellen tärppejä. Onneksi tajuttiin jatkaa hengittämistä, sillä eihän ne kalat mihinkään ottaneet.

IMG_3254

Anniina pilkillä =)

Testattiin kolme eri paikkaa, joista jokaisesta on tullut lähiviikkoina kuhaa ja ahventa, mutta eilen oli hiljaista. Kyllä me onneksi keksittiin montakin syytä, miksi kala ei syönyt: liian kirkas keli, liian aikainen ajankohta, useat ympärillä olevat kalojen täyteiset verkot.. Ja ehkä myös yksi syy katsoo minua peilistä =)

IMG_3256

Harjoitus tekee…

IMG_3257

…mestarin!

Ilta kului nopeasti kuulumisia vaihdellen ja kalastaen. Keli oli aivan loistava ja tuulikin juuri sopiva. Yhden vähän isomman kalan karkuutin tasurista ja yksi raitapaita käväisi veneessä purtuaan Perzan kuorekevennettyä. Harmittaa kyllä, että Anniina-raukka jäi ilman kaloja, mutta ehkäpä seuraavan reissun jälkeen pääsette näkemään niitä kalakuviakin :) Täyden kympin ilta se silti oli, vaikka kalat veivätkin meitä 100-0 ;)

IMG_3255

Tänään sain taas postitse uusia jigejä, kun sorruin tilaamaan edellisten miljoonan jigin kaveriksi muutaman erikoisuuden. Sain vinkin Daiwan Duckfin jigeistä, joten tilasin pikkusatsin testiin. Niissä on erikoinen ankan räpylän muotoinen pyrstö :) Tuskinpa nämäkään minulle kalaa antavat, mutta onpahan ainakin yritetty. Huomenna testaamaan, jos sää sallii. Mukavat viikonloput kaikille!

FullSizeRender

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Jäpä_K kommentoi:

    No nyt on oikiaa meininkiä…:) Sopiskohan tähän Janna H,n biisi *tytöt lähtee tans..eikun kalaan* ;)

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

      Juu meininki oli huippumukava, tyhjää kylmälaukkua tuijottaessa myös biisi ‘Ei oo, ei tuu’ olisi sopinut tilanteeseen oikein mainiosti =)

Kommentointi on suljettu.