Valtakunnallinen kalastuspäivä

keskiviikkona 20.5.2015 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Tämä päivä meni talkoohommissa valtakunnallisessa kalastuspäivässä Valkeisenlammella Kuopiossa. Päivä oli muutoin ihan onnistunut, mutta informaatiokatkoksen vuoksi kuopiolaisia koululaisia ei tapahtumassa paljon näkynyt. Onneksi kalaa kuitenkin nousi paikalla olleille lapsille mukavasti.

Kuva: ahven.net
 
Valtakunnallista kalastuspäivää vietettiin tänä vuonna 10. kerran ja itse olin ensimmäistä kertaa mukana. Kalastuspäivään osallistui tänään noin 10 000 lasta ympäri Suomea. Harmittaa kyllä niiden oppilaiden puolesta, jotka eivät päässeet paikalle, sillä päivä olisi ollut varmasti mukava elämys monelle.

Valtakunnallisen kalastuspäivän tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret kalaan. Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö, Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. Yhteistyökumppaneina ovat kalatalousalan lehdistö ja kalastusvälineyritykset sekä maahantuojat. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastuksenhoitomaksuvaroista.” Lähde: ahven.net
Tapahtuma alkoi kello 9 ja kalaa alkoi nousta heti. Meidän pisteellä kirjolohia nousi yli 30 ja päivän aikana lapset saivat yhteensä noin sata kalaa.

Yksi asia päivässä jäi ärsyttämään. Lapsille suunnatun tapahtuman jälkeen lammesta sai alkaa kalastamaan myös aikuiset. Rannoilla oli lappusia, joissa toivottiin kaloja otettavan 1 per päivä. Ahneimmat kuitenkin tulivat kylmälaukkujen kanssa ja kun asiasta mainittiin, vastakommentti oli, että “sehän on vain toive”. En tiedä onko kyse köyhyydestä, ahneudesta, kalastushimosta vai mistä, mutta onhan se typerää “onkia” (kalathan ottivat lähes mihin tahansa) helppoja pullalohia kylmälaukku täyteen. Kuopio on iso kaupunki, riittääkö seitsemästä sadasta kalasta kaikille halukkaille, jos kylmälaukkumiehet napsivat kalaa rannoilta niin paljon kuin jaksavat kantaa…


Jaa:
Facebook
Whatsapp
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Hyvä kirjoitus, Jaana. Se on jokavuotinen ongelma tässä tapahtumassa, että ahneudella ei ole mitään rajaa. Hyvä, että olet ollut "puolustamassa" tulevia kalamiehiä siellä.

  2. Jospa kylmälaukkumiehilläkin joskus se omatunto kolkuttaisi.. Lasten kalastuspäivä ja sitten aikuiset miehet näyttävät tuollaista esimerkkiä, ei hyvä.

  3. Juu samaan olen itse törmännyt Lapissa. Siellä saa luvalla ottaa 2kirjoa/päivä. Me ollaan sitä aina noudatettu mutta ei kaikki. Toiset vie välillä mökeilleen kaloja ja tulevat takaisin että "ei olla mitään vielä saatu -ilmeellä" . Ärsyttää semmoinen ahneus!

  4. Inhottavaa :(

Kommentointi on suljettu.