Viikon viskelyt

maanantaina 30.6.2014 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Kuluneen viikon aikana ehdin käymään kuudesti kalassa. Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina kävin eräällä aallonmurtajalla ensimmäistä kertaa. Keli oli aika tuulinen ja saaliiksi tuli vain 1,5kg hauki. Keskiviikkona pääsin venereissulle Kallavedelle ja kuten jo aiemmassa kirjoituksessa kerroin, mukaan tarttui kuha. Reissulta mukaan tarttui myös nuha. Torstaina kävin “takapihalla” heittelemässä. Kotoa on noin 10-15 minuutin kävelymatka Kallaveden rantaan, joten jos tulee suuret himot päästä nopeasti kalaan, pakki kainaloon ja vapa käteen ja nokka kohti Kallavettä. Tästä paikasta harvemmin saalista tulee ja tälläkin kertaa meni kikulit pataan, mutta kuka sitä kalaa aina jaksaisikaan syödä..Perjantai-iltana kävin testaamassa toista itselle uutta aallonmurtajaa. Neljän tunnin reissun saaliina 1,5kg hauki, taas. Pistin fileiksi ja pakkaseen ja aloin suunnittelemaan lihamyllyn ostoa. Lauantaina mökkeilyn lomassa kävin kokeilemassa tuttua kalapaikkaa. Saaliina yksi alamittainen kuha, joka pääsi luonnollisesti takaisin kasvamaan. Sunnuntaina kukon laulun aikaan samalle tutulle kalapaikalle ja kuuden tunnin aherruksen seurauksena munat pataan.


Mökkireissuilla pidän yleensä fileerausveitsen ja veitsenteroittimen mukana, jos kävisikin niin iloisesti, että niille tulisi käyttöä. Tällä kertaa ne kuitenkin unohtuivat kotiin ja kuulin olevani harvinaislaatuinen tapaus, kun filetti kulkee kosmetiikkalaukussa mukana. Tärkeimmät, eli virveli ja pakki, kuitenkin olivat mukana ja matkasivat turvallisesti mökille jalkatilassa näköetäisyydellä.

Jaa:
Facebook
Whatsapp
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Ei ole täällpäinkään kala ollut yhtään syönnillään! "Lohduttavaa" lukea etteivät muutkaan ole saaneet näinä viileinä keleinä saalista.. Jospa ne kelit nyt vähän lämpenisivät ja saisi sitä filettä pannulle :) Kireitä siimoja! :)

  2. Kireitä siimoja sinnekin suunnalle :)

Kommentointi on suljettu.