Vuoden 2015 ensimmäiset heittelyt

sunnuntaina 26.4.2015 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Pitihän sitä käydä vähän itseään kiduttamassa kamalassa tuulessa. Halusin testata uutta avokelasettiä, jonka hankin täksi kesäksi. Näin talven jälkeen aivot olivat vähän solmussa ja eihän se vieheen heittely mennyt ihan niin kuin piti. Pari viehemenetystä tapahtui sen takia, että unohdin kääntää kammen auki?! Kuului vaan naps, kun siima katkesi ja viehe jatkoi matkaansa..  Yhden kerran ymmärtäisi, mutta että kaksi. Huh huh, niin ne taidot ruostuu. Tai onko sitä taitoa sitten ollutkaan. 

Heittely oli aika haasteellista, tuuli oli tosi kova eikä löytynyt paikkaa, jossa heitellä tuulen suuntaisesti. Yöllä oli ollut pakkastakin, joten vedin toppavaatteet niskaan. Ja hanskat kädessä kun ei voi heitellä, piti kalastaa paljain käsin. Mutta olosuhteista huolimatta se oli kivaa. Kaloja en tietenkään saanut, muutenhan se olisi ollut jo liian kivaa. Jigaillessa tunsin “jotain” muutaman kerran, joko pohjassa ollut isompi kivi tai sitten kala, mutta ei voi puhua mistään tärpistä. Korkeintaan hipaisusta. 
 
Setti, jonka hankin, on Daiwan Aird. Avokela on Aird 2500 ja kelan mukana tuli 3000 varapuola. Vavaksi saman sarjan 6-jalkainen vapa. Ensivaikutelma on hyvä, vaikka kovin kauan en sitä tänään ehtinyt testaamaan. Viehe kuitenkin lensi hyvin ja on mukavaa päästä kokeilemaan settiä sitten tyynelläkin ilmalla. Ostin jigeille Daiwan “jigilaukun”, tykkään siitä tosi paljon. Siihen saa niin kätevästi jigirasiat pystyyn ja värien vaihtaminen on nopeaa. Laitoin rasioihin teipit, joihin kirjoitin mitä värejä missäkin rasiassa on. Ei mene aikaa hukkaan yhtään :) Paitsi tietenkin silloin menee aikaa hukkaan, jos on aivot solmussa ja unohtaa kääntää kammen…
 
Kuva lainattu Daiwa.com
Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin torstaina saattaisi olla veneen ostopäivä. Veneeseen täytyy hankkia yhdistelmälaite, joten eilen laitoin sellaisen tilaukseen. Laitteeksi valikoitui, aika herkkuominaisuuksia siinä näyttäisi olevan. Tähän asti olen ollut “Lowrancen-miehiä”, mutta omien vertailujen perusteella Garmin vei nyt voiton. Oma pilkkikaikukin saattaa vaihtua ensi talvena Garminiin.. Mutta pitää nyt opetella käyttämään tätä veneeseen tulevaa laitetta ja tutustua kaikkiin ominaisuuksiin. Jos laitteen käyttö on hallinnassa, niin se varmasti auttaa monissakin asioissa sitten kalastuksessa.
 
Kuva lainattu buy.garmin.com

 

Kaikki asiat tuntuvat niin helpoilta näin kirjoittaessa, mutta voi se olla aikamoista härdelliä, kun (jos) ensimmäisen kerran saadaan vene vesille ja kaksi ummikkoa änkäytyy kyytiin. Ajatuksissahan asia menee niin, että keli on kaunis, moottori hurahtaa käyntiin ja alkaa kehräämään, vene lipuu nätisti peilityynen veden pinnalla, kaikuplotterin käyttö on helppoa kuin heinänteko, kalapaikat löytyvät nopeasti, vene pysyy tuulen suuntaisesti ankkurissa, kaiku piirtää älyttömän kokoisia kuhia, kylmälaukkuun ei meinaa mahtua enää kaloja… 
 
Mikähän on sitten todellisuus? :) 
 
 
Jaa:
Facebook
Whatsapp
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    nämä kevään ensireissut avovedelle ovat jännää aikaa.. sitä on niin herkkänä pitkän vavan kanssa että ihan jännittää kun pohjatärppejä välillä tulee.. itsellä ei mennyt kuin yksi jigi ensimmäisellä reissulla :D

  2. No niin, sullahan meni sitten puolet paremmin eka reissu kuin mulla :)

  3. Itselläni ollut echomap vuoden ajan eikä voi muuta kun kehua :). Itseni mielestä hinta laatu suhteeltaan paljon parempi kun lowrance ja tekniikka garminilla muutenkin kehittyneempää. Jigi hommissa ehdotonta eliittiä kiitos down wu luotaus tekniikan!. Terveisin -Antti savon saalistajista :).

  4. Kiitos Antti kommentista. Mukava kuulla, että laitteella on tyytyväisiä käyttäjiä, toivottavasti tässä olisi yksi tyytyväinen käyttäjä lisää :)

Kommentointi on suljettu.