Ison ahvenen juhlaa

You may also like...

9 Responses

 1. Pekka Tikka sanoo:

  Loistavaa! Näköjään ahven ollut ihan kohtuu syönillään muuallakin. Itse löysin ensimmäistä kertaa kallavedestä oikeasti paremman kokoisia ahvenia, joista tietty se suurin 15 cm lunker cityyn iskenyt ravisteli itsensä irti, mutta seuraavana päivänä (lauantaina) samalta alueelta löytyi taas hyviä ahvenia. samasta kohtaa nousi veneeseen n 20 kpl joista suurimmat 400 gr havinoissa. Sunnuntain tuulisuus ei hirveästi napannut, mutta tänään oli taas pakko päästä järvelle. Kuhan osalta kävi vähän samalla tapaa. Löysin erään lahden suulta 8-10m kapean vedenalaisen ”rännin” joka oli aivan täyteen pakattuna pikkukalaa ja niiden alla banaaneja vähän väliä. Hienoja kuhia nousi veneeseen useampi napakasta tuulesta huolimatta. On se kalastaminen mukavaa, kun jaksaa ettiä ja kokeilla uutta. Saaliit ja herkullinen ruoka palkitsee elämysten lisäksi :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Sulla kyllä on aina hyviä reissuja Kallavedelle, joskus voisit lähteä opettamaan minua Kallaveden saloissa. Se järvi ei vaan aukea mulle millään eikä mitenkään ?

   Ja herkullinen ruoka on kyllä yksi kalastuksen hyvistä puolista, juuri pistelin kuhafilettä nassuun ☺️

   • Pekka Tikka sanoo:

    pakko tyytyä kallaveteen ja rasvankiin ennen kuin oman trailerin ostan :) Perheen kanssa aika on välistä aika kortilla, niin suoraan veneeseen ja keula kohti kallaveden salaisuuksia on yleensä se realistinen vaihtoehto. Vasta yksi aktiivikausi kallavedellä jigittelyä takana, mutta ihan toimiva lätäkköhän tuo on. Potentiaali yli kilon ahveniin, kympin kuhiin ja muikkuimurihaukiin luo puitteet uskolle ^^.

    Kylllähän se kalastaminen on aina mukavampaa kalakavereiden kanssa. Tarkoitus on verestää omia taitoja sen verta, että kehtaa kuljettaa kavereita ja uusia tuttavuuksia järvelle asti kalalupauksen kanssa.

    Viistokaiun hyödyntäminen ja lukeminen on vielä vähän hakusessa. Kaloilla saa oikeasti olla jo vähän kokoa, että erottuvat ilman zoomauksia sivukuvista. Jospa ensi kesänä sitten jo luonnistuu paremmin.

    • Jaana Jekkonen sanoo:

     Täytyypä suunnitella yhteisiä reissuja, jos ei tänä syksynä ehdi, niin ensi vuonna sitten, meidän veneessä on tilaa. Ja talvihan toki on tuossa välissä myös, mennään vaikka porukalla pilkille Kallavedelle ☺️

 2. Nappi sanoo:

  JeiJei tuttu tuo riistaveden satama ?

 3. Erkki Ojutkangas sanoo:

  Hieno kirjoitus! Me kävimme kaverin kanssa pari kertaa Raippaluodon Revonlahdella. Ensimmäisellä kerralla ei otettu kaikua mukaan, oli pikkuisen liikaa itseluottamusta ja saalis jäi muutamaan kiloon. Sitten teimme toisen reissun ja kaikulaite näytti parvia noin 5 metrin syvyydessä, pysyi hyvin paikallaan ja ennätysahven 783 g ja 39 cm tuli ylös. Sinä päivän saalis oli 33 kalaa ja reilu 8 kg, joten keskikoko oli kohdallaan.
  Tapaamme mennä klo 12 aikoihin mökille ja ottaa sieltä soutuveneen tai naapurista moottoriveneen käyttöön. Seuravana päivänä lähdemme sitten joskus iltapäivän alussa kotia kohden. Aamulla auringon nousun aikaan oli lähtö vesille. Sumu vaikeutti jonkin verran suunnistusta, silä sitä riitti!
  Erittäin mukavia reissuja ja ahvenfilettä riittää moneksi kerraksi myös naapureille.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Erkki! Hyvinhän te olette ahventa löytäneet ja vielä hyvän kokoista, muistatte vaan pitää sen kaikuluotaimen matkassa :)

   Näköjään tuo 39cm on ollut nyt maaginen luku =)

 4. Pekka Tikka sanoo:

  Passaa :) ensi talvi ehkä suomessa, tai sitten ei.. Kallavesi on kyllä haasteellinen talvella, etäisyydet eri kalapaikkojen välillä on suuria ja kalat melko pieniä keskimäärin. Hyvänä puolena se, ettei tarvitse ankkurin tai tuulen kanssa leikkiä paikalla pysymiseen :D ”Jääkausi” lähestyy, niin hyvässä kuin pahassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.