Pilkillä ja verkoilla

You may also like...

7 Responses

 1. Markku Paltaani sanoo:

  Oli nyt lyhellä ajalla niin rankat ilmanpaineen muutokset ettei kalojen uimarakko ehtinyt välttämättä mukaan ja siksi ne eivät juuri liikkuneet.Ilmiö oli kautta maan kun kamujen kanssa vertailtiin taas kokemuksia.
  Nouseva kuu tuo omat haasteensa hommaan.
  Olen tehnyt purkkikalaa jokseenkin samoilla aineksilla varioiden vain muikusta ja onhan se törkeän hyvää vaikka ei mitenkään kulinaarisen näköistä suoraan purkista tarjottuna.
  Muikut perataan ja pätkitään vaikka 3-4 osaan.Joku laittaa päät mukaan,minä en .
  Laitan sekaan myös kuivatilliä,etikkaa en ole kokeillut.Kokeilen jatkossa ohjeesi mukaisesti.
  Purkkien kannet laitan vain sen verran kiinni minkä sormivoimilla kevyesti menevät.Ne nimittäin menevät sisällön kiehuessa tiukkaan ja siitä tietää umpioitumisen onnistuneen eli purkin sisältä on ilma poistunut massan poristessa.
  Kun kypsennysaika on lopussa katkaisen virran ja annan purkkien jäähtyä uunissa ja nostan pois vastaa kylminä.
  Näin tehty kala on säilynyt vaikka huoneenlämmössä talven yli ellei joku ahmatti ole mättänyt sitä melkeinpä kaurapuuroonkin.
  Kireitä ! Kyllä se iso mörkö vielä kevään mittaan tarjoutuu onkeesi useammankin kerran ;)

  • Markku Paltaani sanoo:

   Nii ja muutaman kokonaisen mauste-ja rosepippurin viskaan joka purkkiin.

   • Jaana Jekkonen sanoo:

    Pitääpäs tehdä muikuista myös, nam nam. Ja rosepippurit on ihania, niitä laitan ehottomasti ensi kerralla, kiitos vinkistä :)

 2. Jäpä_K sanoo:

  Lyhyesti… MO :) Kiitos :)

 3. Olen tehnyt purkkikalaa tomaattisoseen kanssa, pippureita hiukan enempi ja menivät hyvin ”kaupaksi.” laitoin pikkuahvenia, joten poikkesi esitämästäsi. Ihan mitätötä määrää ei viitsi laittaa purkkiin. tai siis purkkeja pitää olla puolenkymmentä, jotta homma löisi leiville. Ruodot häipyvät täysin, kunhan puoli vuotta säilöö. Kaivan sen reseptin esiin, kunhan taas viitsin penkoa tätä tietokonetta. Huone on siisti, kun paperit ovat tietokoneen sisällä, mutta olisi pitänyt ajatella ensin jokin ryhmittely tiedoille, niin homma olisi helpompaa. Pitkä numerosarja ei kerro, onko skannattuna takuukuitti, resepti vai jotain aivan muuta.
  Kiitos taas kivasta tarinasta!

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Niin ne ruodot taitavat pikkukaloista pehmentyä, joten voisi joskus tehdä pienemmistäkin kaloista. Kuulin, että särestä tehty olisi huippuhyvää myös.. särkiä vaan on niin hankala saada :)

   Tämmöistä tämä nykyaika on, kaikki on varmassa paikassa tallessa, mutta sen varman paikan löytyminen on välillä haasteellista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.