Pilkkikausi auki uudella ennätyksellä

66 Responses

 1. Simo Parri sanoo:

  Onneksi olkoon tosi paljon enkka ahvenesta. Olisin itekin tuossa tilanteessa ottanut kalan ja täytättänyt sen. Oma enkka kun ei oo kuin sen 1450g, eikä tullut trofeeta tehtyä, harmittanut monta kertaa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos Simo! Ja uskon, että sulle vielä isomus siiman päähän sattuu, toivottavasti ennätyksen rikkova 😊

 2. Onkimies idästä.. sanoo:

  Onnittelut! Kova työ ja jäällä käyminen palkittiin..:) valtavan kokoisia tuollaiset mötikät tosiaan kiloiseen verrattuna, kerran päässyt 1,6kg ahvenen vierestä näkemään. Täällä kaakossa ei vielä jäitä edes ole eikä varmaan viikkoon kahteen tulekkaan.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Kyllä ne tosissaan ovat isoja kaloja, ei ihmismieli pysty käsittämään 😊 Toivottavasti saatte jäitä sinnekin!

 3. Uhakukko sanoo:

  Onnea. Hieno saalis. Ja kyllä tuommosen voi jo koristeeksi ottaa.

 4. Mika sanoo:

  Melkoinen ahven kyllä onneksi olkoon. Raumalla ei jäätä ole kun plussaa ollut suurimmaksi osaksi koko joulukuu joten pilkille ei pääse kun ehkä vasta helmikuussa jos pakkasia tulee. Varmaan ne syyttelijät ottaneet kaloja joita ei olisi pitänyt ottaa joten ei kannata niitä kuunnella, ei se pilaa mitään jos kerran elämässä ottaa tuollaisen ison.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Kyllä tuo jäätilanne vaikuttaa huonolta monessa paikkaa. Meilläkin olisi Puruveden reissu kolmen viikon päästä, harmittaa jos joudutaan perumaan..

 5. Unto Varis sanoo:

  Paljon onnea mestari kalastajalle!
  Mistä lammista noin isoja ahvenia löytyy?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Ei ollut lammesta vaan järvestä. Kyllä niitä isojen kalojen järviä tässä Kuopion ympäristössä on useitakin 😊

 6. J sanoo:

  Onnea kalasta! Ei mielestäni syytä potea huonoa omaatuntoa kalan ottamisesta. Uskoakseni olet kalastaja vastuullisimmasta päästä, ja tämän trofeen jälkeen luultavasti vapautat muita isoja kaloja. Seuraava vaikea paikka onkin sitten ku käsissä taas on uusi ennätyskala. Toki se hetki voi tulla vastaan vaikka tällä viikolla, mutta tuskin tämän ylittäviä kaloja ihan hirveän usein tulee vastaan 😄

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Tätä ennätystä on kyllä enää vaikea rikkoa, kun niin harvakseltaan noita kilon kaloja löytyy, vaikka tosi paljon tulee pilkillä käytyä.

   Jos nyt joskus tulevaisuudessa se ennätys rikkoontuisikin, niin se on sitten sen ajan ”murhe”, että miten asian kanssa edetään 😄

 7. Erno sanoo:

  Jokainen tekee kaloilla mitä itse haluaa. Suomen vesistä ei ahvenet lopu vaikka isoja otettaisiin ruuaksi tai täytettäväksi. Itse olen saanut 4kpl kilon ylittäviä ahvenia (isoin 1450g/46cm) ja kaikki olen ottanut ruuaksi enkä pode siitä huonoa omaatuntoa. Joskus vapautan kesäkalastuksessa sellaisia 500-800g kaloja jos niitä tulee liikaa yhdellä kertaa.

  Onnea upeasta kalasta ja kannattaa nauttia nyt kun tapaus on tuoreessa muistissa. Kyllä se hymy siitä hyytyy kun taas muutaman reissun tuijottaa tyhjää kaikua :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Ja tiedossa on, että paluu arkeen on tulossa eli paluu siihen tyhjän näytön tuijotukseen 😄

 8. osmo pajusilta sanoo:

  Kävin tänään samalla paikalla. Sain 20 gr painavan avenen ja turbopaineella raitista ilmaa.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   No mutta suunta on vain ylöspäin, ensi kerralla ei enää pienempää ahventa voi tulla 🤣

 9. HJ sanoo:

  Onnea kalasta, joka viides vuosi voi yhden ison ottaa.. verkot ne kalakannat tappaa ei pilkkijät.

 10. Nimetön sanoo:

  Saamasi palautteen jälkeen, toimisitko nyt toisin ?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Jos huomenna heräisin eiliseen päivään, luulen, että toimisin samoin.

 11. Arto Muttilainen sanoo:

  Onnea kertakaikkiaan upeasta ahvenesta. Nauti sen tuomista fiboista hyvällä omallatunnolla.

 12. Osku sanoo:

  Pienempi kaiku, isommat kalat. Ottaisin itsekkin ensimmäisen tuon kokoisen ja seuraava uusi harkinta. Onnea mahtavasta Ahvenesta.

 13. Ari sanoo:

  Kyllä tuollaisen kalan olisin itsekkin mukaan ottanut, eikä ne kalakannat kuole jos tuollaisen mukaan ottaa. Upea Ahven ja itsellä vielä se kilon raja on ylittämättä. 940g isoin tällä hetkellä.😊

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos ja kireitä siimoja, toivottavasti se kilon ylitys tulee sullekin jossain vaiheessa!

 14. Nimetön sanoo:

  Mahtava kala onnea. Ja todellakin vaihka itsekkin kaikkia isoja vapautan niin kyllä ton kokoisen olisin itsekkin täyttänyt. Ja hei jos joskus tulee saman moinen niin senhän voi sitten hyvällä mielellä vapauttaa. Onnea vielä aborasta.👍👍👏👏👏

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Ja kyllä tosiaan tuon kokoluokan ja tuota pienempien vapautus on helppoa jatkossa 😊 Jos vaan sattuu joskus tuuri käymään ja löytymään vielä tuollaisia isomuksia 😊

 15. Haksu sanoo:

  Onnittelut upeasta kalasta. Seinälle ehdottomasti. Itsellä on haaveena että jos menee 1.5 kg rikki niin siitä teetän trofeen.

 16. Pauli Korhonen sanoo:

  Onneksi olkoon, mestari! Nyt ei kannata lotota vähään aikaan..😁

 17. Mikko Asikainen sanoo:

  Pakko kysyä kun noin vaurasta ahventa alueella että minkätyylinen pohja tai alue oli tuossa ja mitä ahvenet tuolla saaliskalana syövät ? Niin ja onnittelut vielä kertaalleen.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Järvi on kirkasvetinen ja saaliskalana muikku ja kuore, enemmän kyllä itse törmännyt kuoreisiin ahventen mahassa. Ravintoa siellä on paljon! Tuo pilkkialue on suht tasainen parin sadan neliön ”pöytä”, josta tipahtaa äkkijyrkästi 40-50 metriin.

 18. Jussi sanoo:

  Jo on langat ollu piukassa ku olet pitänyt kalaa nosteessa matkalla päivän valoon😉ja ei muuta kuin lipaston päälle koristeeksi,kyllä se aina päivän kulku muistuu mieleen kun vilkaisee minkä möllikän on onkinut, kala kanta tuskin romahtaa.ONNEA🐟🥂

 19. Jussi sanoo:

  Komiat on myös hemi puntarit👍

 20. Joonas Kutilainen sanoo:

  Huikee kala! ONNITTELUT! Olisin toiminu ihan samalla tavalla. Omasta mielestä riittää, että olet edes miettiny asiaa. On nämä silti suurimmalle osalle kalastajista once in a lifetime tapahtumia, että ei kyllä tarvi potea huonoa omatuntoa jos on muiston ottanut.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos, huikea kala se kyllä on ja edelleen pyörii koko ajan mielessä 😊
   Ja pyörii vielä öisinkin, niin kaksi yötä tullut itsekin vaan sängyssä pyörittyä 🤣

 21. Nimetön sanoo:

  Aiotko esitellä valmiin trofeen blogissasi ?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Enköhän 😊 Vein kalan jo heti maanantaina täyttäjälle ja jännityksellä odotan, milloin on valmista, keväällä jossain vaiheessa luultavasti 😊

 22. Nimetön sanoo:

  Moro,
  Itsekkin olisin ottanut ja trofeen teetättänyt.Vaikka saisitkin joskus vielä isomman ahvenen niin voit vapauttaa sitten sen,kyllä yksi iso ahven takanreunalle riittää ☺.

 23. Martti sanoo:

  Onnittelut uskomattomasta ahvenesta! Kiinnitäpä huomiota kuinka paljon parempi saaliskuva on kun kalastajasta näkyy kasvot. Ehdin jo säikähtää ettei tästä ollu kunnon kuvaa vaan oli onneksi. Onnea vielä kalasta

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! Ja kyllä kalasta tuli otettua useita kuvia eri kuvakulmista ihan varmuuden vuoksi, jos joku vaikka epäonnistuisi..

 24. Antti sanoo:

  Tämän päivän kalastajat niin vähissä, että ei mitään järkeä olla syömättä/ottamatta talteen saamaansa saalista.

  Pyydystä ja päästä -kalastajat, noh, en sano!

 25. Nimetön sanoo:

  Kiintoisaa olis tietää mitä kalan sisuksista löytyi, mitä oli sen saaliina?
  Miten se trofee muodostuu, tuleeko siihen vain pää ja nahka kalasta ?
  ja muu täytettä?
  Toisaalta oli kiva tietää muuttuuko ison ahvenen maku/laatu samoin kuin hauen koon kasvaessa?
  Ja lopuksi isot onnittelut jättikalasta.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! En tiedä mitä ahvenen vatsassa oli, mutta aika varma olen, että kuoretta tai muikkua tai molempia. Trofeen tekemisestä minulla ei itse asiassa ole tietoa, täytyy vähän itsekin selvitellä…

 26. Perte sanoo:

  Hieno saalis ja ihan oikea valinta ottaa kala syömäkalaksi ja trofeeksi. Ahvenia on järvissämme miljoonia, ei Sinun saaliisi ole minkäänlainen tuho kalakannalle. Kuusamossa nostelevat parhaina päivinä parikymmentä yli kilon ahventa – ja jokainen lähtee ravinnoksi. Ne, jotka kalastelevat vain kokemuksia saadakseen – ja vapauttavat taistelun jälkeen kalat, voisivat keksiä jonkun muun harrastuksen, vaikka budolajit… Siellä vastustaja panee hanttiin ihan tosissaan!!!

 27. make62 sanoo:

  Onnea paljon älä masennu kateellisten kirjoituksista..itsekkin olen päättänyt että jos joskus 1500grm:sen
  saan niin täytätän sen piirongin päälle.Tosin oon jo 62v ukko ehtiiköhän huoku loppua ennen tuota se jää nähtäväksi,mutta ei muuta kun onnea vielä..ps.laita kuvia sitten siitä täytettynä ja missä täytätit ja paljon makso?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos, toivotaan sinullekin sitä jättiahventa siiman päähän! Ja minä laitan sitten kuvia trofeesta, tekijä on Kuopiosta.

 28. Markku sanoo:

  Onnittelut jätti ahvenesta!

  Kysymys : Miten maltoit olla samalla reiällä 17min (jos luotain näyttää tyhjää, paitsi yksi kala pohjassa) ? Nousiko kala pohjasta aiemmin jollain toisella tasurilla ja tällöin näit luotaimesta että nyt on hyvä kokoinen kala alla?

  Kysymys esitetty hyvässä hengessä.
  Mietin vain kuinka jaksoit olla niin sinnikäs :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kiitos! 17 minuuttia on tosi lyhyt aika ison ahvenen tasuripilkinnässä, edellisenä päivänäkin vietin 2-3 tuntia päivän ensimmäisellä avannolla ☺️ Voisi sanoa, että se ei ole hätäisten hommaa 😄

   Sillä ennätysahven avannolla istuin kaiken kaikkiaan neljä tuntia sen päivän aikana. Ja pohjasta ei noussut yhtään kalaa aamun aikana ennen sitä jättiahventa. Näin luotaimesta, että joku liikkui pohjan tuntumassa ja epäilin ahveneksi. Arvelin, että sille pitää tarjota juuri oikeaa tasuria, jotta se malttaa lähteä sitä saalistamaan. Onneksi sitten tajusin pistää Nulikan siiman päähän 😊

   • Markku sanoo:

    Kiitos vastauksesta.

    Luulin että etsitään aktiivista kalaa, mutta isojen ahvenien kanssa menetelmät ovat toiset.
    Kuinka monta reikää kairaat keskimäärin päivän aikana?

    • Jaana Jekkonen sanoo:

     Riippuu kyllä järvestäkin ja siitä ollaanko vaikka kelkalla liikkeellä, jolloin ehtii kiertää paljon enemmän paikkoja, kuin kävellen. Tuolla kyseisellä järvellä joskus riittää viisi avantoa, välillä tulee tehtyä 20. Ja sitten jos kelkalla liikutaan ja pilkkipäivä on pitkä, niin varmaan yli 50 avantoa..

 29. Toni sanoo:

  En oikein ymmärrä tuota syyttelyä kun kalan otit mukaan ja täytätät sen, se on kuitenkin muisto hyvästä reissusta kalastajalle niinkuin täytetyt linnut metsästäjälle esimerkiksi. .. Suomen vesissä on satavarmasti isoa kalaa, myös ahventa. En usko että veit sen viimeisen. 😁 Hieno kala, onnittelut.

 30. Nimetön sanoo:

  On komia!

 31. Jussi sanoo:

  Nyt toi iso viehelukko oli paikallaan😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.