Pilkkikausi auki uudella ennätyksellä

tiistaina 31.12.2019 | by Jaana Jekkonen | 66 kommenttia

Olen järkyttynyt! En voi oikein vieläkään uskoa, että mitä kauden toisella reissulla oikein tapahtui. Pelkään koko ajan, että herään tästä ihanasta unesta eikä jättiahven ollutkaan totta.  

Mutta palataanpa ajassa hieman taaksepäin. Avovesikausi päättyi jo aikapäiviä sitten ja marraskuun alussa jäiden tulo näytti väistämättömältä. Pohjois-Savossa oli kovia pakkasia ja kaverit uskaltautuivat jo pienemmille lammille kalaan. 

Itse odottelin turvallisempia jäitä ja olin varma, että niin kovilla pakkasilla ei kauan mene, kun Kallavesikin on jäässä. Sitten tilanne kääntyi päälaelleen ja pakkaset hävisivät. Katselin joka päivä sääennusteita ja odotin, että lämpötila lähtisi laskuun. Mitään ei tapahtunut.

Viikot kuluivat ja vihdoin joulukuun puolen välin jälkeen keli viileni. Kallavesi sai jääpeitteen joulukuun 28. päivä. Selkävesille ei ole kuitenkaan vielä mitään asiaa. 

Päästiin aloittamaan pilkkikausi eräällä järvellä viime sunnuntaina eli 29.12. Jäätilanne oli suht hyvä, vaikka jään paksuus vaihtelikin kahdeksan ja kahdentoista sentin välillä. 

Jännitystä ilmassa kotipihassa, kohta päästään =)

Kalastustaukoa oli ehtinyt kertymään viikkoja ja tuntui, että en osaa enää edes kalastaa. En muistanut mitä piti tehdä. Mitä pilkille tarvitsee mukaan? No onneksi muisti palaili pätkittäin. 

Järjestelin tasurirasian taas iskuun ja osa vanhoista tasureista väistyi uusien tieltä. Perusvarmat mallit ja värit jäivät jatkamaan hommiaan, mutta kaveriksi tuli muutamia uutuuksia.

Olen saanut Kalapeleltä ja Mr. Manulta testattavaksi uusia värejä ja malleja. Lisäksi itselleni ihan uusi tuttavuus, Hemi-tasurit, (valmistaja Henri Jauhiainen) lähetti minulle kolme kevennettyä tasuria testikäyttöön. Kiitos kaikille! 

Kalapelen Nulikoita ja Kesseleitä
Mr. Manun erikokoisia karvapyrstöjä
Isompaa ja pienempää mallia Hemi-tasurilta

Kauden ensimmäiselle reissulle lähdettiin intoa puhkuen. Kalansaaliilla ei ollut mitään merkitystä, vaan pääasia oli, että vihdoin pääsi taas rakkaan asian pariin eli nököttämään reiän viereen. Yksi ihan pieni mutta oli siinä reiän teossa, sillä olin sen verran ehtinyt unohtamaan kalastuksen perusasioista, että kaira ei ollutkaan ihan täydessä iskussa. 

Pitkästä aikaa kävelyä vetten päällä

Otin teräsuojuksen pois ja aloin veivaamaan reikää. Mitään ei tapahtunut. Jatkoin pyörittämistä ja kirosin tylsiä teriä. Kumma kun ei pure! Yritin vähän kallistaa kairaa, että terät ottaisivat pitoja jäästä, mutta ei, kaira vaan pyöri tyhjää. Enkö osaa enää kairata vai teenkö jotain väärin? Miten päin tätä kuuluu veivata? 

Viimein tajusin vilkaista teriin ja huomasin, että niitä ei ollut! Aloin nauramaan ihan kippurassa, mitä ihmettä! Kuka on varastanut kairan terät? Sitten muistin, että mehän vaihdettiin viime keväänä minun porakonekairaan väliaikaiset terät kyseisestä vanhasta kairasta. Onneksi pilkkiporukasta löytyi useampikin kaira, joten sain apuja reiän tekoon. 

Etsi kuvasta virhe

Vihdoin se kausi sitten pääsi virallisesti alkamaan, kun sain tasurin veteen. Ahvenet olivat aika huonolla otilla, mutta oikean tasurin avantoon sattuessa jotain tapahtumia kuitenkin tuli. 

Kausi lähti käyntiin tällä Hemi-tasurilla

Sain Hemi-tasurilla muutaman filekalan ja täytyi kyllä olla tyytyväinen, kun kauden aloitusreissulla meni puoli kiloa rikki! Hyvä uintisia ja mukavan näköisiä tasureita! 

Kauden ensimmäinen ahven pääsi jatkamaan matkaansa
Aloitusavannon isoin 570g

Hauet olivat purullaan ja Juhalla oli joka avannolla haukitapahtumia. Itse sain onneksi vain kaksi, mutta yksi pilkkijä meidän porukasta sai seitsemän. Yhteensä päivän aikana tuli enemmän haukia, kuin ahvenia. Outo järvi ? 

Puolen päivän jälkeen vähäisetkin ahventapahtumat loppuivat. Paitsi Samulilla. Samuli ei ollut saanut ensimmäistäkään ahventa koko päivänä, mutta toisinaan yksikin riittää, jos se on tarpeeksi iso ?

Yhtäkkiä viereiseltä avannolta alkoi kuulumaan kiroilua. Ajattelin, että nyt tuli joku paha karkuutus, kun Samuli ei saanut suustaan ulos mitään järkevää. Huulet liikkuivat, mutta en ymmärtänyt asiasisältöä.

Nousin omalta avannoltani ja lähdin katsomaan mikä oli hätänä. Kun pääsin Samulin avannolle, meinasin tipahtaa polvilleni. Ymmärsin, miksi suusta ei tullut järkevää tekstiä. Jäällä lötkötti niin iso ahven, että en tiennyt sellaisia olevan olemassakaan. Onko tuo edes ahven? Miten se on noin iso?

Olen aina pitänyt kilon ahvenia isoina, mutta sunnuntaina tajusin, että ne ovat sittenkin aika keskivertoja, jos pääsee livenä näkemään 1662 grammaisen ahvenen. Sellainen on nimittäin ihan oikeasti iso ahven! Samuli rikkoi oman ennätyksensä sillä jättiläisellä, onnea vielä Samulille! 

Mahtiahven tuli Kalarosvon pikku flash tasurilla

Niin minulla kuin Samulillakin meni loppupäivä vähän sekaisin. Mielessä pyöri se jättikala ja sanoin jäällä, että jos tuollainen olisi tarttunut minun siimaan, en usko, että sydän olisi kestänyt. Järkytyin jo niin paljon siitä Samulin kalasta, kun en oikeasti tajunnut, miten paljon isompi 1,6kg kala on kiloiseen verrattuna.

Lähdettiin iltapäivällä jäältä pois ja nämä alkukauden reissut ovat pehmeä laskeutuminen niihin pitkiin kevätpäivien reissuihin. Nyt valoisaa aikaa on kuutisen tuntia ja siinäkin on jo tekemistä, mutta kunhan pilkkikunto tästä kasvaa, keväällä istutaan jäällä lähes tuplasti kauemmin. 

Kauden toinen reissu tehtiin heti seuraavana päivänä. Yön aikana oli satanut tuntikausia vettä ja lämpötila oli noussut monta astetta nollan yläpuolelle. Ei tee hyvää jo muodostuneille jäille nämä kelit ?

Toinen pilkkipäivä lähti käyntiin paremmin kuin ensimmäinen, koska tällä kertaa minulla oli kairassa terät! Oltiin jäällä yhdeksän maissa ja silloin oli vielä vähän hämärää. Auringon nousu oli vasta 9.45. 

Aamun ensimmäisellä avannolla näkyi heti pohjassa jotain eloa. Luotaimesta näki, että pohjassa liikkui kala, mutta vaikka tein mitä uittoliikkeitä, niin mitään sieltä ei lähtenyt nousemaan tasurille. 

Vaihtelin eri malleja ja alkuun pilkin varmaan liian nopeauintisilla tasureilla. Olin kokeillut pienempää ja isompaa, mutta mikään tasuri ei kiinnostanut kalaa vielä tarpeeksi, jotta se olisi noussut tärppäämään. 

17 minuuttia ennen H-hetkeä

Otin tasurirasian käteen ja aloin silmäillä tasureita läpi. Katse kiinnittyi viime talvena erittäin hyvin toimineeseen hilemuikku Nulikkaan. Sitä ahvenet eivät voineet vastustaa viime talvena, joten tuskin voisivat tänäkään talvena.

Laitoin tasurin siiman päähän ja laskin vieheen avantoon. Tein houkutusuintiliikkeitä jo useampi metri ennen pohjaa ja vein tasuria pikku hiljaa alaspäin. Jätin tasurin noin 1,5 metriä pohjan yläpuolelle ja selkeästi rauhallisempi uinti oli valttia, sillä jostain kauempaa alkoi kala tulemaan kohti.

Alkuun viiva oli ihan ohut, mutta mitä lähemmäksi kala tuli, sitä paksummaksi se muuttui. Epäilin kalaa ahveneksi, sillä se tuli niin hitaasti ja määrätietoisesti tasuria kohti. 

Kala tuli tasurin kohdalle ja koska tärppiä ei tullut, lähdin värisyttämään tasuria hitaasti ylöspäin. Sitten kala tärppäsi ja ajattelin, että tämä on hyvä ahven tärpistä ja painosta päätellen. Sen jälkeen kala alkoi kuitenkin jumputtamaan haukimaisesti siiman päässä. 

Voi hitto, pitihän se arvata, satavarma hauki! Vettä oli avannon alla 8,5 metriä ja nostin kalan sukkana ylös. Ajattelin vaan, että älä hauki riko minun Nulikan perälevyä. Sain kalan avannon alle ja yritin vielä vähän ravistella siimaa, että hauki irtoaisi. Uskalsin tehdä sen näkemättä kalaa, koska olen saanut niin paljon haukia, että tunnistan niiden potkut siiman päässä aina. 

Kala oli sen verran hyvin koukussa kiinni, että eihän se irronnut, joten pihtien olinpaikkaa mielessäni miettien nostin ”hauen” jäälle. Silmät näkivät jotain ihan muuta kuin hauen, mutta aivot eivät rekisteröineet näkyä. Aika pysähtyi.

Miten pystyin olemaan niin väärässä oman ”haukitietämykseni” kanssa? Tuijotin kalaa ja aloin pomppimaan tasajalkaa. Mitä tässä maailmassa oikein tapahtuu???

Huusin, kiroilin, nauroin, ehkä itkinkin. En enää edes muista! Juha lähti tulemaan muutaman kymmenen metrin päästä minua kohti. Tai sanotaanko, että meitä ?

Miten tämä voi olla mahdollista? Olin jo täysin luopunut toivosta, että saisin elämässäni toisen kerran kilon ylittävän kalan, mutta nyt se taisi tapahtua. Sanoin Juhalle, että tuo kala saattaa rikkoa minun ennätyksen, tuo kala saattaa painaa yli kilon! Minun entinen ennätyshän oli 1087g. 

Juha sanoi, että tuo ahven on puolitoista kiloa. Sitä en kyllä uskonut, en mitenkään. Ei voi osua minulle. Toisaalta, on olemassa todennäköisyyslaskelmia ja välillä olen ihmetellyt, että miten voin aina uhmata todennäköisyyksiä saamatta niitä oikeasti isoja kaloja. Kaverit ja tutut vetelevät valtavia ahvenia ja omat ovat aina kolminumeroisia, kävi pilkillä miten paljon tahansa. No nyt se todennäköisyys taisi vihdoinkin olla minun puolellani. 

Voisiko joku nipistää minua?
Vaikka päivän aikana sain vain yhden kalan, se oli ikimuistoisin ahvenreissu ikinä! 
Koukku ei meinannut irrota huulesta millään, tämä kala ei olisi kyllä karannut

Kahden eri vaa’an ja kolmen punnituksen jälkeen ahvenen painoksi saatiin 1800g. En tiedä pitävätkö vaa’at grammalleen paikkansa, mutta ainakin hyvin lähelle ja kyllä se lukema minulle kelpaa! 

Huh huh, se oli niin iso ahven, että asiaa on vieläkään mahdotonta uskoa tai käsittää. Olen odotellut, että milloin herään tästä unesta. Onneksi ainakin toistaiseksi ahven on vielä totisinta totta. 

Ahven ennätys uusiin lukemiin 1800g/49cm

Ehkä sääolosuhteilla oli jotain tekemistä isojen ahventen syönnin kanssa, en nimittäin ole koskaan nähnyt ilmanpaineessa niin suurta muutosta niin lyhyessä ajassa. Ilmanpaine lähti jyrkkään laskuun lauantaina ja laskua riitti maanantai-iltaan asti. Kaiken kaikkiaan ilmanpaine tippui reilusta 1040 hPa:sta 983 hPa:iin. Ihan mahdoton muutos! 

Kuvakaappaukset www.ilmatieteenlaitos.fi

Joskus vuosia sitten päätin, siis silloin kun vielä lapsenuskoisesti kuvittelin saavani isoja ahvenia, että mikäli joskus saisin 1,5kg ahvenen, teettäisin siitä trofeen. Se oli vain hölmö pieni ajatus ja jo ajat sitten tajusin, että en todellakaan tule koskaan niin isoa ahventa saamaan, turha edes miettiä tuollaisia asioita. 

Eilen sitten se asia tulikin ajankohtaiseksi ja heti ahvenen saannin jälkeen mielessä pyöri vain kaksi kysymystä, vapautanko tämän kalan vai teetänkö siitä sen trofeen? Aikaa päätöksen tekoon oli minuutti. Lopulta tein itsekkään valinnan ja otin ahvenen mukaani. En varmasti tule enää koskaan tuon kokoista kalaa saamaan. 

Kesä- ja talviahventen vapautuksessa on paljon eroa. Kesällä ahvenen voi laittaa haaviin odottamaan kuvien ja mittojen ottamista, talvella ollaan yleensä pakkasen armoilla ja asiat täytyy hoitaa nopeasti. Kalaa ei voi laittaa veteen odottamaan. Aikaa on kutakuinkin se yksi minuutti, kovalla pakkasella ei sitäkään, koska kalan silmät jäätyvät hetkessä. En ollut varautunut eiliseen tilanteeseen millään tavalla ja siksi päätöksen teko oli vaikeaa.

Tuosta päätöksestäni ottaa ahven sain paljon negatiivisia kommentteja. Ymmärrän pointin, mutta minua syytettiin tuon yhden ahvenen takia kalakantojen pilaamisesta ja huonon esimerkin antamisesta. Tämän teon vuoksi olen varmaan tulevaisuudessa vastuussa kaikista isojen ahventen kuolemista, koska minun esimerkki yllyttää ihmisiä tappamaan.

Olen pyrkinyt vastuullisuuteen ja tiedostan, että tämä trofeekalan ottaminen ei sitä ollut, mutta kaikkina muina hetkinä olen yrittänyt toimia mahdollisimman vastuullisesti. Tiedän, että se oli itsekäs teko, mutta pystyn elämään sen kanssa, harmi, kun niin moni muu ei pysty. Omalta osaltani asia on loppuunkäsitelty, koska sitä ei voi enää muuksi muuttaa.

Eilinen oli negatiivisista kommenteista huolimatta kalastuksellisesti paras päivä minun elämässä. Isojen ahventen perässä on juostu ja tullaan juoksemaan, näköjään se joskus tuottaa tulosta. Ripaus uskoa, ripaus toivoa, ripaus tuuria ja ehkä ripaus taitoakin ;)

Kiitos Ahti vuodesta 2019!
Jaa:
Facebook
Whatsapp
66 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Simo Parri kommentoi:

  Onneksi olkoon tosi paljon enkka ahvenesta. Olisin itekin tuossa tilanteessa ottanut kalan ja täytättänyt sen. Oma enkka kun ei oo kuin sen 1450g, eikä tullut trofeeta tehtyä, harmittanut monta kertaa.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Simo! Ja uskon, että sulle vielä isomus siiman päähän sattuu, toivottavasti ennätyksen rikkova ?

 2. Onkimies idästä.. kommentoi:

  Onnittelut! Kova työ ja jäällä käyminen palkittiin..:) valtavan kokoisia tuollaiset mötikät tosiaan kiloiseen verrattuna, kerran päässyt 1,6kg ahvenen vierestä näkemään. Täällä kaakossa ei vielä jäitä edes ole eikä varmaan viikkoon kahteen tulekkaan.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Kyllä ne tosissaan ovat isoja kaloja, ei ihmismieli pysty käsittämään ? Toivottavasti saatte jäitä sinnekin!

 3. Uhakukko kommentoi:

  Onnea. Hieno saalis. Ja kyllä tuommosen voi jo koristeeksi ottaa.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 4. Mika kommentoi:

  Melkoinen ahven kyllä onneksi olkoon. Raumalla ei jäätä ole kun plussaa ollut suurimmaksi osaksi koko joulukuu joten pilkille ei pääse kun ehkä vasta helmikuussa jos pakkasia tulee. Varmaan ne syyttelijät ottaneet kaloja joita ei olisi pitänyt ottaa joten ei kannata niitä kuunnella, ei se pilaa mitään jos kerran elämässä ottaa tuollaisen ison.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Kyllä tuo jäätilanne vaikuttaa huonolta monessa paikkaa. Meilläkin olisi Puruveden reissu kolmen viikon päästä, harmittaa jos joudutaan perumaan..

 5. Unto Varis kommentoi:

  Paljon onnea mestari kalastajalle!
  Mistä lammista noin isoja ahvenia löytyy?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Ei ollut lammesta vaan järvestä. Kyllä niitä isojen kalojen järviä tässä Kuopion ympäristössä on useitakin ?

 6. J kommentoi:

  Onnea kalasta! Ei mielestäni syytä potea huonoa omaatuntoa kalan ottamisesta. Uskoakseni olet kalastaja vastuullisimmasta päästä, ja tämän trofeen jälkeen luultavasti vapautat muita isoja kaloja. Seuraava vaikea paikka onkin sitten ku käsissä taas on uusi ennätyskala. Toki se hetki voi tulla vastaan vaikka tällä viikolla, mutta tuskin tämän ylittäviä kaloja ihan hirveän usein tulee vastaan ?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Tätä ennätystä on kyllä enää vaikea rikkoa, kun niin harvakseltaan noita kilon kaloja löytyy, vaikka tosi paljon tulee pilkillä käytyä.

   Jos nyt joskus tulevaisuudessa se ennätys rikkoontuisikin, niin se on sitten sen ajan ”murhe”, että miten asian kanssa edetään ?

 7. Erno kommentoi:

  Jokainen tekee kaloilla mitä itse haluaa. Suomen vesistä ei ahvenet lopu vaikka isoja otettaisiin ruuaksi tai täytettäväksi. Itse olen saanut 4kpl kilon ylittäviä ahvenia (isoin 1450g/46cm) ja kaikki olen ottanut ruuaksi enkä pode siitä huonoa omaatuntoa. Joskus vapautan kesäkalastuksessa sellaisia 500-800g kaloja jos niitä tulee liikaa yhdellä kertaa.

  Onnea upeasta kalasta ja kannattaa nauttia nyt kun tapaus on tuoreessa muistissa. Kyllä se hymy siitä hyytyy kun taas muutaman reissun tuijottaa tyhjää kaikua :)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Ja tiedossa on, että paluu arkeen on tulossa eli paluu siihen tyhjän näytön tuijotukseen ?

 8. osmo pajusilta kommentoi:

  Kävin tänään samalla paikalla. Sain 20 gr painavan avenen ja turbopaineella raitista ilmaa.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   No mutta suunta on vain ylöspäin, ensi kerralla ei enää pienempää ahventa voi tulla ?

 9. HJ kommentoi:

  Onnea kalasta, joka viides vuosi voi yhden ison ottaa.. verkot ne kalakannat tappaa ei pilkkijät.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

  2. Nimetön kommentoi:

   Joka viides vuosi? Missäs verkkopainotteisessa järvessä kalat on kuolleet niin vähiin että asiasta mainitaan

  3. Nimetön kommentoi:

   Mistä niitä verkkoja saa, jotka kaikki kalat tappaa. Ostaisin muutaman.

 10. Nimetön kommentoi:

  Saamasi palautteen jälkeen, toimisitko nyt toisin ?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jos huomenna heräisin eiliseen päivään, luulen, että toimisin samoin.

 11. Arto Muttilainen kommentoi:

  Onnea kertakaikkiaan upeasta ahvenesta. Nauti sen tuomista fiboista hyvällä omallatunnolla.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos, kyllä nämä fibat kestävät vielä pitkään ?

 12. Osku kommentoi:

  Pienempi kaiku, isommat kalat. Ottaisin itsekkin ensimmäisen tuon kokoisen ja seuraava uusi harkinta. Onnea mahtavasta Ahvenesta.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 13. Ari kommentoi:

  Kyllä tuollaisen kalan olisin itsekkin mukaan ottanut, eikä ne kalakannat kuole jos tuollaisen mukaan ottaa. Upea Ahven ja itsellä vielä se kilon raja on ylittämättä. 940g isoin tällä hetkellä.?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos ja kireitä siimoja, toivottavasti se kilon ylitys tulee sullekin jossain vaiheessa!

 14. Nimetön kommentoi:

  Mahtava kala onnea. Ja todellakin vaihka itsekkin kaikkia isoja vapautan niin kyllä ton kokoisen olisin itsekkin täyttänyt. Ja hei jos joskus tulee saman moinen niin senhän voi sitten hyvällä mielellä vapauttaa. Onnea vielä aborasta.?????

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Ja kyllä tosiaan tuon kokoluokan ja tuota pienempien vapautus on helppoa jatkossa ? Jos vaan sattuu joskus tuuri käymään ja löytymään vielä tuollaisia isomuksia ?

 15. Haksu kommentoi:

  Onnittelut upeasta kalasta. Seinälle ehdottomasti. Itsellä on haaveena että jos menee 1.5 kg rikki niin siitä teetän trofeen.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 16. Pauli Korhonen kommentoi:

  Onneksi olkoon, mestari! Nyt ei kannata lotota vähään aikaan..?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos ?

 17. Mikko Asikainen kommentoi:

  Pakko kysyä kun noin vaurasta ahventa alueella että minkätyylinen pohja tai alue oli tuossa ja mitä ahvenet tuolla saaliskalana syövät ? Niin ja onnittelut vielä kertaalleen.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Järvi on kirkasvetinen ja saaliskalana muikku ja kuore, enemmän kyllä itse törmännyt kuoreisiin ahventen mahassa. Ravintoa siellä on paljon! Tuo pilkkialue on suht tasainen parin sadan neliön ”pöytä”, josta tipahtaa äkkijyrkästi 40-50 metriin.

 18. Jussi kommentoi:

  Jo on langat ollu piukassa ku olet pitänyt kalaa nosteessa matkalla päivän valoon?ja ei muuta kuin lipaston päälle koristeeksi,kyllä se aina päivän kulku muistuu mieleen kun vilkaisee minkä möllikän on onkinut, kala kanta tuskin romahtaa.ONNEA??

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jep, kerrankin oli siimat ihan kunnolla kireänä ? Kiitos!

 19. Jussi kommentoi:

  Komiat on myös hemi puntarit?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jep, ja toimivia ?

 20. Joonas Kutilainen kommentoi:

  Huikee kala! ONNITTELUT! Olisin toiminu ihan samalla tavalla. Omasta mielestä riittää, että olet edes miettiny asiaa. On nämä silti suurimmalle osalle kalastajista once in a lifetime tapahtumia, että ei kyllä tarvi potea huonoa omatuntoa jos on muiston ottanut.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos, huikea kala se kyllä on ja edelleen pyörii koko ajan mielessä ?
   Ja pyörii vielä öisinkin, niin kaksi yötä tullut itsekin vaan sängyssä pyörittyä ?

 21. Nimetön kommentoi:

  Aiotko esitellä valmiin trofeen blogissasi ?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Enköhän ? Vein kalan jo heti maanantaina täyttäjälle ja jännityksellä odotan, milloin on valmista, keväällä jossain vaiheessa luultavasti ?

 22. Nimetön kommentoi:

  Moro,
  Itsekkin olisin ottanut ja trofeen teetättänyt.Vaikka saisitkin joskus vielä isomman ahvenen niin voit vapauttaa sitten sen,kyllä yksi iso ahven takanreunalle riittää ☺.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moro, joo totta ?

 23. Martti kommentoi:

  Onnittelut uskomattomasta ahvenesta! Kiinnitäpä huomiota kuinka paljon parempi saaliskuva on kun kalastajasta näkyy kasvot. Ehdin jo säikähtää ettei tästä ollu kunnon kuvaa vaan oli onneksi. Onnea vielä kalasta

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Ja kyllä kalasta tuli otettua useita kuvia eri kuvakulmista ihan varmuuden vuoksi, jos joku vaikka epäonnistuisi..

 24. Antti kommentoi:

  Tämän päivän kalastajat niin vähissä, että ei mitään järkeä olla syömättä/ottamatta talteen saamaansa saalista.

  Pyydystä ja päästä -kalastajat, noh, en sano!

  1. J kommentoi:

   Antin kanssa samaa mieltä

 25. Nimetön kommentoi:

  Kiintoisaa olis tietää mitä kalan sisuksista löytyi, mitä oli sen saaliina?
  Miten se trofee muodostuu, tuleeko siihen vain pää ja nahka kalasta ?
  ja muu täytettä?
  Toisaalta oli kiva tietää muuttuuko ison ahvenen maku/laatu samoin kuin hauen koon kasvaessa?
  Ja lopuksi isot onnittelut jättikalasta.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! En tiedä mitä ahvenen vatsassa oli, mutta aika varma olen, että kuoretta tai muikkua tai molempia. Trofeen tekemisestä minulla ei itse asiassa ole tietoa, täytyy vähän itsekin selvitellä…

 26. Perte kommentoi:

  Hieno saalis ja ihan oikea valinta ottaa kala syömäkalaksi ja trofeeksi. Ahvenia on järvissämme miljoonia, ei Sinun saaliisi ole minkäänlainen tuho kalakannalle. Kuusamossa nostelevat parhaina päivinä parikymmentä yli kilon ahventa – ja jokainen lähtee ravinnoksi. Ne, jotka kalastelevat vain kokemuksia saadakseen – ja vapauttavat taistelun jälkeen kalat, voisivat keksiä jonkun muun harrastuksen, vaikka budolajit… Siellä vastustaja panee hanttiin ihan tosissaan!!!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 27. make62 kommentoi:

  Onnea paljon älä masennu kateellisten kirjoituksista..itsekkin olen päättänyt että jos joskus 1500grm:sen
  saan niin täytätän sen piirongin päälle.Tosin oon jo 62v ukko ehtiiköhän huoku loppua ennen tuota se jää nähtäväksi,mutta ei muuta kun onnea vielä..ps.laita kuvia sitten siitä täytettynä ja missä täytätit ja paljon makso?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos, toivotaan sinullekin sitä jättiahventa siiman päähän! Ja minä laitan sitten kuvia trofeesta, tekijä on Kuopiosta.

 28. Markku kommentoi:

  Onnittelut jätti ahvenesta!

  Kysymys : Miten maltoit olla samalla reiällä 17min (jos luotain näyttää tyhjää, paitsi yksi kala pohjassa) ? Nousiko kala pohjasta aiemmin jollain toisella tasurilla ja tällöin näit luotaimesta että nyt on hyvä kokoinen kala alla?

  Kysymys esitetty hyvässä hengessä.
  Mietin vain kuinka jaksoit olla niin sinnikäs :)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! 17 minuuttia on tosi lyhyt aika ison ahvenen tasuripilkinnässä, edellisenä päivänäkin vietin 2-3 tuntia päivän ensimmäisellä avannolla ☺️ Voisi sanoa, että se ei ole hätäisten hommaa ?

   Sillä ennätysahven avannolla istuin kaiken kaikkiaan neljä tuntia sen päivän aikana. Ja pohjasta ei noussut yhtään kalaa aamun aikana ennen sitä jättiahventa. Näin luotaimesta, että joku liikkui pohjan tuntumassa ja epäilin ahveneksi. Arvelin, että sille pitää tarjota juuri oikeaa tasuria, jotta se malttaa lähteä sitä saalistamaan. Onneksi sitten tajusin pistää Nulikan siiman päähän ?

   1. Markku kommentoi:

    Kiitos vastauksesta.

    Luulin että etsitään aktiivista kalaa, mutta isojen ahvenien kanssa menetelmät ovat toiset.
    Kuinka monta reikää kairaat keskimäärin päivän aikana?

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

     Riippuu kyllä järvestäkin ja siitä ollaanko vaikka kelkalla liikkeellä, jolloin ehtii kiertää paljon enemmän paikkoja, kuin kävellen. Tuolla kyseisellä järvellä joskus riittää viisi avantoa, välillä tulee tehtyä 20. Ja sitten jos kelkalla liikutaan ja pilkkipäivä on pitkä, niin varmaan yli 50 avantoa..

 29. Toni kommentoi:

  En oikein ymmärrä tuota syyttelyä kun kalan otit mukaan ja täytätät sen, se on kuitenkin muisto hyvästä reissusta kalastajalle niinkuin täytetyt linnut metsästäjälle esimerkiksi. .. Suomen vesissä on satavarmasti isoa kalaa, myös ahventa. En usko että veit sen viimeisen. ? Hieno kala, onnittelut.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 30. Nimetön kommentoi:

  On komia!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos!

 31. Jussi kommentoi:

  Nyt toi iso viehelukko oli paikallaan?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jep ?

Kommentointi on suljettu.