1kg rikki

maanantaina 6.4.2015 | by Jaana Jekkonen | 23 kommenttia

Voisiko hienompaa lopetusta pilkkikaudelle toivoa? Ehkä se Ahti sittenkin tykkää minusta pikkuisen… Aamulla haikein mielin suunnattiin jäälle, todennäköisesti kauden viimeinen reissu. Oltiin jäällä kuudelta. Päivästä oli tulossa kaunis. 

Suuntasin samalle avannolle, josta sain perjantaina reilun 900 grammaisen ahvenen. Kaiku piirsi typötyhjää ja uittelin Kalarosvoa välivedessä. Ehdin pilkkimään ehkä 15 minuuttia, kun jään alle ilmestyi kalaparvi. Silppuahventa on näkynyt nyt joka reissulla lähes kaikilla avannoilla, joten ajattelin olla ovela ja pistää ahvenen nahkaisen Kalarosvon uimaan parven alle. Vettä oli 10 metriä ja parvi ui parissa kolmessa metrissä. Nostin tasurin uimaan neloseen. Ehkä joku mörkö erehtyisi luulemaan minun tasuria parven heikommaksi ainekseksi.
 
Meni pieni hetki ja näin, kun pohjasta lähti määrätietoinen viiva tulemaan kohti. Viivan paksuudesta ei taas voinut päätellä mitään, se saattoi olla pieni kala tai sitten jättiläinen. Jos kala ui nopeasti pohjasta ylöspäin, niin kaiku ei piirrä kalan kokoa realistisena. Jäin vaan odottamaan tärppiä, sillä kalaparvi oli tullut samaan syvyyteen minun tasurin kanssa peittäen tasurin viivan. Ei auttanut muu, kuin odottaa tärppiä käsi tukevasti ongessa. 
 
Kuvittelin kalan olevan hauki, oli taas niin hauen elkeet ja nopea lähes kuuden metrin nousu pohjasta. Sitten pamahti, äkkiä vaan kala siimasta ylös. Ehdin jo kalaa nostaessa vähän pettyä kiloluokan haukeen. Näitä on pakkasessa tarpeeksi. Kala jäälle ja voi jumalau.. se olikin ahven! Aloin nauramaan, että kas, varmaan 990 grammainen, hyvää huomenta! Ensin muutama kuva, kun Kalarosvo oli suussa. 


Yritin silmämääräisesti arvioida painoa,10cm, 20cm, 30cm.. Voi vitsit, nyt menee jo lähelle kiloa. Possumaiset piirteet kylläkin, voisiko tämä pallero rikkoa maagisen kilon rajan? Ole nyt vaaka kerrankin minun puolellani.. Ja se oli, 1087 grammaa! Jeeeeeeee! Pari reissua on tullut tehtyä tämän hetken vuoksi. Nyt se ahven napotti siinä nenän edessä. Tuntui aivan mahtavalta, kevään viimeinen pilkkireissu ei yksinkertaisesti voisi päättyä paremmin. Sitkeys palkittiin. Ei enää kylmät, märät, tuuliset ja kalattomat pilkkireissut kirvelleet yhtään. Tämä pyyhki ne vähän huonommat reissut mielestä, elämäni paras pilkkikeikka! 

Ihmeellinen tuo järvi kyllä, mentiin sinne tänä talvena ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa sitten. 14 vuorokauden aikana saldona kolme yli kilon ahventa. Lisäksi pari ysisatasta, pari kasisatasta, kuusisatanen, viisisatanen.. Olen saanut tuolta tänä talvena vain yhden sormen mittaisen ahvenen, muut ovat olleet körmyjä. Tokikaan en ole morrilla pilkkinyt, kyllähän siellä sitä silppuakin ui… Pilkkikaveri tuli hetken päästä pienen matkan päähän minun hottiavannosta. Eikös Kalarosvo alkanut niittää satoa silläkin reiällä. Jäälle nousi 1020g ahven. Päivä alkoi vaikuttamaan ikimuistoiselta, kaksi kilon ahventa puolen tunnin sisään. 


Outoa sanoa näin, mutta tänään kalat olivat huonolla syönnillä :) Sain vielä yhden reilun kiloisen hauen, mutta siihen jäivätkin päivän tapahtumat. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tämmöisten päivien takia kalassa jaksaa ravata. Tänään oltiin oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kiitos Ahti. Ja kiitos Tommi ;)


Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
23 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  aevan järkyttävän mahtava homma että kilon raja paukkui rikki.. näyttää taas uhkaavasti siltä että jälleen yksi kausi alkaa olemaan paketissa ilman kyseistä possua.. lähelle on päästy mutta ei yli sitten millään! Onnea hitosti!

 2. Kiitos, kyllä se vielä sullekin joku kaunis päivä napsahtaa :) Mullekin sitä aina vakuuteltiin enkä meinannut uskoa, nyt se on uskottava :)

 3. Anonyymi kommentoi:

  Missäpäin kalastat?

 4. Onnea paljon komeasta kalasta kummallekkin onkijalle. : ) Juttuja lukiessa saattoi jo melkein aistia että kohta se napsahtaa jos vaan jäät alla kestää ja niinhän siinä kävi. : )

 5. Kuopion ympäristössä

 6. Kiitos Mikko! Uskomatonta, mutta totta :) Vähän kyllä edelleen pelkään, että herätyskello soi kohta..

 7. Nisu kommentoi:

  Onnittelut! Tuo oli kyllä ehdottomasti ansaittu kala. Mahtava lopetus kaudelle. :)

 8. Lare Huo kommentoi:

  Onnea komeasta kalasta molemille itellä pilkki reissu takana vähän yli 300g ja silppua,
  lauantaina 200g ja silppua,viimme kesän 960g jotenkin mielesä , mutta vielähän pilkki kausi
  jatkuu jospa se ahti suo antejaan ..

 9. Kiitos :)

 10. Kiitos, ja jospa se Ahti jotain soisi, se on välillä arvaamaton :)

 11. Anonyymi kommentoi:

  Komeet assut…hienot kuvat.Onnittelut

 12. Kiitos :)

 13. Näitä rapsoja on ollut ilo lukea,hyvää terapiaa kun ei itse ole päässyt pilkille.Onnittelut possusta ja kireitä jatkossakin

 14. Onnittelut komeista kaloista! Tämä on hieno blogi.

 15. Kiitos Jussi :)

 16. Kiitos Pekka :)

 17. Onnittelut kilokalasta, hienosti palkittiin kova yritys! Olin ihan varma että tänä talvena saat kilon ahvenen ja sieltähän se tuli. :)

  -Suurkalastaja

 18. Kiitos :) Kyllähän sitä itse salaa toivoi, että tällä kaudella kilo rikkoontuisi, mutta kun viimeinen päivä oli käsillä, katseet olivat jo ensi talvessa. Mutta sitä pitäisi sitten taas vuosi odottaa.. Onneksi tämä kuitenkin päättyi lopulta näin. Kyllähän tuo kala oli kuin lottovoitto tämmöiselle kalahullulle. Mukava, että joku uskoi minun kilokalaan, kun itsellä se usko aina välillä vähän horjui :)

 19. Anonyymi kommentoi:

  Hmm, jos nämä ei nousseet kallavedestä niin taustan perusteella uskaltaisin väittää että tiedän paikan :) mutta komeat on ahvenet kyllä :)

 20. Juu eihän se paikka valtionsalaisuus ole, muuten olisin sumentanut kuvien taustat. Siellä niitä mörköjä uiskentelee, ei kun kokeilemaan :)

  1. Nimetön kommentoi:

   Mikähän tämän järven nimi on?

   1. Jaana Jekkonen kommentoi:

    Hei, en viitsi blogissa mainita nimeä vaikka eiköhän moni ole kuvista sen tunnistanut. Lähde joskus mukaan, niin paikka selviää ;)

 21. Anonyymi kommentoi:

  Ei uskalla ehket enää tälle keväälle. Katsotaan avovedestä veneestä käsin miten ne puree :) jos nyt sama paikka kyseessä niin isoja siikoja löytyy samasta vedestä ja samoilta paikoilta, niitä on tullut ongittua pari kertaa :)

Kommentointi on suljettu.