2 x karkuutus

perjantaina 6.2.2015 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Kyllä pitää vielä palata siihen viime lauantain kuhaan, että miten hyvä tuuri minulla loppujen lopuksi oli sen kalan kanssa. Tänään nimittäin oli vähän huonompi tuuri kalojen suhteen, pari aika kirvelevää karkuutusta.. 

 
Viime lauantaina kun sain sen ihanan kuhan Sotkalta, niin pilkin viiden tuuman reiästä suurella tasurilla, lisäksi kuha oli mahakoukusta kiinni. Se oli aika senttipeliä, että sain sen ohjattua suoraan avantoon eivätkä tasurin koukut jääneet jään alareunaan kiinni. Pienestä kiinni, mutta onni oli minun puolellani. 
 
Tänään suunnattiin taas Sotkanselälle, sillä taisin vähän rakastua siihen paikkaan viime viikonloppuna. Menimme jäälle vähän eri kohdasta, mutta rämpimistä ja hikoamista jäälle menoon taas luonnollisesti liittyi. Kuhia ei tänään löytynyt, mutta muutama ihan otettava ahven ja yksi hauki.
 
Ensimmäinen ahven (550g) tuli vähän tuurilla ja ilman kaikua en olisi kalaa edes saanut. Olin nimittäin juuri vaihtamassa viehettä, eikä minulla ollut vedessä mitään. Syrjäsilmällä näin kaiusta paksun viivan välivedessä ja äkkiä lähimpänä oleva viehe veteen. Se oli sininen volfram-morri. Ostin eilen Motonetistä turbotoukkia ja olin laittanut yhden sellaisen morriin. Toukat ovat paljon suurempia kuin normaalit punaiset kärpäsentoukat.
Kerkesin saada morrin veteen ennen kuin kala ehti painua takaisin pohjaan. Vettä oli neljä metriä ja kala kolmessa metrissä laskeutumassa pohjaan. Laskin morrin kalan yläpuolelle ja onneksi kala näki sen ja lähti heti uimaan morria kohti. Tunsin tärpin ja sain nostettua kalan jäälle. Kala olisi uinut ohi, jos en olisi sitä kaiusta nähnyt.
 
Tänään siis koin pari pahaa karkuutustakin, toisella kerralla tasurin koukku jäi jään alareunaan kiinni enkä saanut sitä irroitettua, vähän aikaa kerkesin avannossa kalan nähdä ja valitettavasti sillä näytti olevan raitapaita. Mutta sepä pääsi karkaamaan, kun yritin tasuria irroittaa jäästä. Olin hetkeä aiemmin saanut avannosta puoli kiloisen ahvenen ja myöhemmin sain siitä vielä toisen melkein samankokoisen. 
 
Tässä kuvassa kolme ahventa lähti yhtä aikaa pohjasta tasuria kohti ja näytössä näkyy tärppi. Ahven tuli jäälle asti ja painoa oli vajaa 300g.
 
Avanto oli “hottipaikka”, sillä isoja kaloja oli alla koko ajan. Tarjosin vaikka minkälaisia tasureita, mutta ei kelvannut. Nousivat pohjasta jopa useita metrejä katsomaan, mutta siihempä se jäikin. Samalta avannolta karkuutin vielä yhden jättiläisen, sain kalan nostettua aivan avannon alle, mutta sitten se irtosi. Sitä en ehtinyt näkemään, joten laji jäi arvoitukseksi.


Top kolme ahvenet olivat tänään 550g, 510g ja 440g. Yksi niistä tuli sinisellä morrilla, yksi PP-lures ahvenennahkaisella kevennetyllä tasurilla ja yksi Sieppari tasari -mikrotasurilla. Paljon siis piti vieheitä päivän aikana vaihdella.

 

Jäällä vierähti kahdeksan tuntia ja kyllähän 20-30cm lumessa rämpiminen ahkion kanssa jo vähän voimille otti. Lisäksi ne kymmenet reiät.. mutta aamuun mennessä olen palautunut, sillä uusi reissu on luvassa heti huomenna :) 

 
Aamulla keli oli hirveä, lunta satoi ja tuuli täysillä. Onneksi ei ollut kova pakkanen. Päivällä lumipyry loppui, mutta tuuli ja viima jäivät. Kaunista oli joka tapauksessa. 
 
Jäällä eka jäällä vika


Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    hienoja appuroita :) ahti palkitsee aina välillä.. itselläkin kokemusta noista motonetin turbotoukista.. tuntuu että niitä on aina paljon koppuroina jo ostettaessa eikä ole pahemmin niillä kalaa herunut. kireitä siimoja!

  2. Kiitos! Eilen törmäsin ensimmäisen kerran noihin turbotoukkiin, nämä toukat taisivat olla ihan tuoreita ja yllättävän hyvin sai koukkuunkin pujotettua ilman "turskahduksia" :) sitkeänahkaisia veitikoita :)

Kommentointi on suljettu.