Ahti 1 – Jaana 0

tiistaina 30.12.2014 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Pilkkikausi korkattu aika laihoin tuloksin eli ämpeet :) Mutta en ole pettynyt ollenkaan. Aamulla mentiin kahdeksan aikaan jäälle Pohjois-Kallavedelle. Pakkasta oli noin kymmenen astetta sekä hirmuinen viima ja lumisade. Eli ihan lupsakka pilkkisää ;) Hyvät varusteet ovat kyllä kaiken aa ja oo, jos pilkillä meinaa nautiskella olostaan. 

Aamun ilmanpainekäyrä näytti tältä eli ei kovin lupaavalta..

Eilen pistin onget kuntoon ja sain kairaan uudet terät. 


Lisäksi tuunasin itselleni pilkkireissuille kassin, johon sujahtaa mukavasti pari venepilkkivapaa ja termarit. Poistin osan vetoketjusta etteivät siimat tartu niihin kiinni. 

Vanhat roskissangot istuivat kuin hanska kassin sisään ja niissä kulkee tavarat hyvin. Ahkio meinaa käydä pieneksi tämän tavaramäärän edessä, mihinkähän saan mahdolliset kalat mahdutettua :) 

Jäällä kulkeminen on vielä helppoa, kun lunta on niin vähän. Mutta tänään ei ollut liian helppoa kuitenkaan, ahkion pohjaan jäätyi hirveä jääkasa, joten pikkuisen oli raskasta vetää reppua, onkia, eväitä, kairaa.. 

Jäätä oli vähintään 10cm joka paikassa, keskimäärin 13-14cm.
Jäällä vierähti reilu kuusi tuntia ja reikiä tuli tehtyä muutamia kymmeniä. Pariin otteeseen meinasi tulla vähän vilpoinen, mutta lämmin hernekeitto ja kuuma kaakao lämmittivät mukavasti.

Kalat olivat kadoksissa vielä toistaiseksi. Kaiusta sai katsella lähinnä omaa viehettään. Käytin tänään pelkästään tasapainoja. Pientä ahvensilppua olisi ehkä morrilla ja kärpäsen toukalla tullut, mutta ne eivät kiinnostaneet minua. Ne isommat viivat houkuttelevat enemmän…
                                                   Yksin.

Huomenna uudestaan.

Jaa:
Facebook
Whatsapp
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  Oltiinkohan me samoilla vesillä ikäänkuin tekemässä koekairauksia, oli sen verran nihkeätä kalan syönti…ilmanpaine muuttuu…ja havuja- perkele keli…mutta nöyränä pitää olla?

 2. Anonyymi kommentoi:

  Miten oot tehnyt tuon vavoille olevan putkenpätkäjutun tonne astiaan? Saisko tarkempaa selvitystä

 3. Tuollaista putkea saa rautakaupoista (esim. viemäriputki). Putket on leikattu sopivan mittaisiksi ja pönttöön on tehty porakoneella reikä jokaisen putken kohdalle. Sitten vaan kiinnitys mutterilla. Nuo on tosi kätevät ja onkea on nopea vaihtaa pilkillä, kun pilkkipöntön kannessa on aukko onkien kohdalla..

 4. Anonyymi kommentoi:

  Kiitti tiedoista. Täytyy alkaa väsäileen jotain tuollasta :)
  t. Mari

Kommentointi on suljettu.