Ei kurjuutta kummempaa

lauantaina 28.2.2015 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Tänään oli aika normi, lähes kalaton, päivä ja kaiku näytti vain muutamia yksittäisiä kaloja koko päivän aikana. Sain joitakin hyviä tärppejä, jotka tärpeiksi jäivätkin. Mutta on se jännä, että olin taas puolen päivän aikoihin Sotkalla “kuha-avannolla”, niin vähän vaille 12 hidas ja rauhallinen keltainen paksu viiva lähti pohjasta. Se ui kaekessa raahassa minun tasurille muutaman metrin ylöspäin, maistoi tasuria ja karkasi pohjaan. En saanut tartutettua sitä, vaikka sain vastaiskunkin tehtyä. Taitaa olla Sotkan hotein avanto joka päivä kello 12, se on sitten eri asia saako sieltä jäälle mitään.. 

Sotkanselkä here I come

Hurautettiin taas lossilla Kuopiosta Vehmersalmen puolelle ja oltiin seitsemän aikaan jäällä. Menin ensimmäiseksi avannolle, jossa perkasin eilen kalat. Paikka oli siivottu tosi hyvin, enää veret ja kakat jäljellä. Siellä on varmaan ollut kunnon illallisjuhlat eilen, kun peräsuolta myöten oli kaikki syöty. Hyh hyh :)

 

Pari tuntia yritin kalaa löytää ja vihdoin yksi kala löytyi aamulla yhdeksän aikaan välivedestä. Heiluttelin tasuria viidessä metrissä, vettä oli alla 15m. Oli aivan hiljaista, mutta sitten kaiku alkoi piirtää erikoisen näköistä röpelöistä “palkkia”. Olen ennenkin nähnyt sellaista kuviota näytöllä ja luullut häiriöksi. Heiluttelin tasuria edelleen ja pikkuhiljaa röpelö alkoi muuttua yhtenäiseksi viivaksi. Selvisi siis sekin, että tuollainen häiriö on kaukana kaiusta oleva kala, jota kaiku ei vielä tunnista kunnolla. 
 
Viivaksi muuttunut “häiriö” ui tasuria kohti kuudessa metrissä. Heilutin tasuria rauhallisesti ja sitten kala jo tärppäsikin. En haluaisi olla, mutta näköjään olen, pikkuhauenkalastaja. Ihan hyvä ruokakalahan se toki oli, 1,5kg. Vielä aamulla ajattelin vapauttavani kaikki hauet tänään, mutta koska minulla on viime kesältä traumoja hauen vapautuksesta (joku saattaa muistaa, että vaapun koukku upposi mukavasti käteen -> tk-reissu), niin helpointa oli antaa pappia ja irroittaa koukku sitten. Sori hauki.

Tasurina oli Pääevän kevennetty ja se oli ensimmäisen kerran mulla tänään pilkillä mukana, koska vasta eilen postisetä sen toi. Toimiva kapistus. 


Huomenna vielä johonkin. “Pilkkikaverini” sanoi minulle EI, kun ehdotin Sotkaa.. Onhan se vähän tukossa nyt ollut, mutta katsellaan ;) 


Jaa:
Facebook
Whatsapp
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Minkälainen akkukaira combo sulla on? Voisko siitä pistää juttua, että miten on pelittänyt ja millasen myllyn tarttee, että kone jaksaa kairata tollasta 6" reikää pilkkipäivän verran.

  2. Mulla on itselläni ihan normaali kaira, mutta perheestä löytyy se akku+kaira-yhdistelmä. Itse en osaa siitä kertoa mitään, mutta semmoiset vinkit sain kairan käyttäjältä, että akkukoneen nimellisjännite kannattaa olla vähintään 18 volttia ja akkujen teho kolme ampeerituntia. Yleensä tuollaisen koneen mukana tulee kaksi akkua ja niillä pärjää päivän.

Kommentointi on suljettu.