Feikki-leikki-kalamies

perjantaina 12.12.2014 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia

Kirjoitin muutamassa aiemmassa postauksessa kaikuluotaimen käytöstä ja sain paljon positiivista palautetta, mutta joukkoon mahtui myös erilaisia mielipiteitä. Päällimmäisenä ‘erilaisena mielipiteenä’ jäi mieleen kommentti, että Oikea kalamies ei tarvitse/käytä kaikuluotainta eikä varsinkaan esittele sitä julkisesti. 


Kommentoijan mielestä Oikea kalamies siis pärjää ilman kaikuluotainta, mutta minua kiinnostaisi Oikean kalamiehen muutkin määritelmät ja kriteerit. Mitä saa tehdä ja miten voi toimia säilyttääkseen sen Oikean kalamiehuuden. 

Jos Oikea kalamies ei hyödynnä tekniikkaa kalastuksessa, niin hänellä tuskin on moottorivenettä tai -kelkkaa. Onget ovat varmastikin itse tehtyjä, ehkä kivikirveellä kaadetusta puusta veistettyjä. Vai onko Oikealla kalamiehellä onkia, saattaahan hän pyydystää kalat uimalla. 

Vieheenä voisi olla isoisoisän takoma lusikka, johon on laitettu koukku. Syötiksi sopinee (edelleenkin moderni) kastemato. Pilkkivaatteet ovat ehkä itse kaadettujen eläinten turkeista tehty ja varpaita lämmittävät oman lampaan villasta tehdyt sukat. 

Mistä saa ja kuka myöntää näitä Oikean kalamiehen arvonimiä? Onkohan rekisterissä paljon vanhan liiton Oikeita kalamiehiä? Nykyaikana kalastuskaupat ovat houkutuksia pullollaan, ei varmasti ole aina helppoa pysyä Oikeana kalamiehenä. Kun antaa tekniikan pirulle pikkusormen, se saattaa viedä koko käden…

Kuinkahan paljon tästäkin maasta löytyy ex-Oikeita kalamiehiä, jotka ovat heikkona hetkenään sortuneet jonkun vempaimen, esimerkiksi kaikuluotaimen, hankintaan. Titteliä tuskin takaisin saa, vaikka yrittäisi tehdä synninpäästön luopumalla luotaimesta. 

Itse olen kuitenkin enemmän kuin mielelläni leikki-kalamies, sillä onhan se mukava GPS:n avulla etsiä kalapaikat, kaiun avulla tsekata kalatilanne ja aloittaa pakkasessa pilkkiminen akuilla lämmitettävät talvikengät jalassa ;) 
Jaa:
Facebook
Whatsapp
5 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    No jopas se otti lujille :) hah hah!

  2. Kiitos, tämä kyllä piristi päivää! :D Nuo negatiiviset kommentit vaikuttivat saman ihmisen kirjoittamilta. Niistäkin sai kyllä hyvät naurut, kovin on katkeran oloinen kommentoija.

  3. Hauska kirjoitus! Atraimetki ois varmaan itse taottuja tai jopa pajusta/koivusta tehtyjä :D
    Kurjaa, että olet saanut negatiivista kommenttia…valitettavasti internetillä on tuo haittavaikutus, että niitäkin pörrää. Voimia ja yritä unohtaa nuo höhlät kommentit ja kirjoita jatkossakin tätä mahtavaa blogia omalla tyylilläs!

  4. Kyllä internetissä pörrää jos jonkinnäköistä tossunkuluttajaa. Sen verran muutoksia tein kommentointiosioon, että ne "höhlät" kommentit julkaistaan vasta tarkastuksen jälkeen. Jos julkaistaan :)

  5. Itse olen tehnyt niin, että vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida. =)

Kommentointi on suljettu.