Hei taas Kuopio

perjantaina 26.12.2014 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia

Joulu vierähti kaukana savosta, mutta olipas ihanaa palata kotiin, kun vastaan oli ottamassa jäätynyt Kallavesi. Ehkä jo sunnuntaina uskaltautuu jossain jäällä käväisemään. Ennen sitä pitää pistää varusteet kuntoon ja käydä ostamassa köysi (jota ei toivottavasti tarvitse jäällä käyttää). Ostin viime talvena kelluntatakin ja kyllä se ainakin vähän turvallisuuden tunnetta tuo jäällä liikkumiseen. Ja oikeastaan ennen kaikkea ostin sen lämmittävyyden kannalta, sillä tosi vähän on tarjolla pilkkivarusteita naisten koossa. Karvarukkasetkin ovat mulla kokoa 11, taitaa olla jollekin jättiräpylälle tarkoitettu. Mutta mahtuupahan toiset rukkaset alle :) 

Joululahjaksi ostin itselleni ruokatermoksen ja lisäksi sain terästermospullon. Kyllä nyt kärsii kahdeksan tuntia olla helposti jäällä, kun voi repusta kaivaa lämmikettä. 

Niin, ja ostinhan minä lämmitettävät rukkasetkin, kun löytyivät alelaarista neljällä eurolla. Hyvin tuntuivat toimivan ja ehkäpä jollain reissulla pelastavat sormet jäätymiseltä. 
Tämäkin tuli lahjaksi, mitä tällä saa? ;) 

Jokos olette käyneet pilkillä ja onko tullut saalista? Minkälaisia jäätilanteita on teillä päin? 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
5 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  Täällä päin on 15cm jäätä järvissä. Meressä pari senttiä. Pientä ahventa tuli parisen kiloa. Eimitään kummempaa :)
  t. Mari

 2. Missä päin Suomea asut? Et varmaan ihan etelässä? Huhupuheiden mukaan Kallavedessä olisi nyt 10-15cm, huomenna on tarkoitus käydä kausi aloittamassa.. ei malta odottaa :) Ei haittaa edes saaliittomuus, kunhan pääsee jäälle ;)

 3. Anonyymi kommentoi:

  Ihan asun täällä eteläsuomessa meren rannalla eli pienistä järvilammista oli kyse. n 1-2km halkaisija. Joo ei ois haitannu vaikkei ois tullu mitään. Pääasia et pääs jäälle :) HUBAA!

 4. En tiedä tuliko äskeinen kommenttini mutta ite olin perjantaina kuvailemassa jään päällä yks ylös ja yks karkuutus (jos kiinnostaa nii tsekkaa youtube-kanavani TeamWapala nimellä)

 5. Vaasan edustalla meri on alkanut jo kovasti jäätyä ja jäällä oli jo paljon ulkoilijoita ja pilkkijöitäkin. Tällä viikolla välineiden säätöä varmaan ja jos ei ensi viikonloppuna niin sitä seuraavana jäälle..

Kommentointi on suljettu.