Hiljaista on

perjantaina 17.7.2015 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Kalaa ei meinaa löytyä Kallavedestä millään. Viikonloppuna saalis oli surkea ja varsinkin lauantai oli yksi heikoimmista reissuista ikinä. Ajeltiin yhteensä 50 kilometriä sekä Etelä- että Pohjois-Kallavedellä enkä saanut yhtään kalaa veneeseen. Vaikeahan sitä on edes uskoa, mutta tosissani tein töitä kalojen eteen. Ei syönyt ja piste.

Netissä olen lukenut muiden saaliista Kallavedellä ja sen jälkeen aina toivonkipinä silmissä kaartanut kohti “kuhapatteja” vain katsoakseni kaikuluotaimen tyhjää ruutua. Miten te teette sen? Löydätte kaloja tuosta vaan? Jos joku järjestää oppitunteja Kallaveden parhaista kalapaikoista, niin tulen välittömästi oppilaaksi!

IMG_8502.JPG

Eilen olin taas saanut sen toivonkipinän syttymään muiden kalajuttuja lukiessa. Ei muuta kuin pikkuveli ja kaveri Puattiseen ja kohti patteja. Elonmerkkejä kalapaikoilla näkyi, mutta kuten niin monesti aiemminkin, kalat nousivat katsomaan tasuria ja kun ne sen näkivät, häippäsivät saman tien takaisin pohjaan. Olisipa joskus mukava joutua keskelle niin kovaa kalojen mässäilyä, että viehettä puraistaisiin ennen kuin sen ehtisi kunnolla veteen laskemaan. Ehkä sellaisesta on turha haaveilla.

Olisinkohan 15-20 eri tasuria eilen uittanut, mutta edes Kalarosvo ei toiminut. Ainoa toimiva tasuri parina viime viikkona on ollut testikäytössä oleva täyslyijyinen jigipyrstöinen tasuri. Se on Sepeteus-vaappujen valmistajan tekemä ja väritykseltään kuparihologrammi.

IMG_8503.JPG

Sama tasuri toimi myös eilen. Muutaman kalan sain illan aikana ja parhaimmaksi jäi vajaan neljän kilon hauki. Olimme erään luodon penkassa ja vettä oli alla reilut 10 metriä. Uittelin tasuria pohjassa ja niitä jojo-kaloja näkyi koko ajan. Tulivat katsomaan ja menivät pohjaan. Sama toistui uudestaan ja uudestaan. Todennäköisesti ne olivat pieniä kuhia, sillä kolme alamittaista puraisi tasuria illan aikana.

Sitten näin vähän isomman kalan ilmestyvän väliveteen viiteen metriin. Nostin tasurin välittömästi sen yläpuolelle neloseen ja kalahan tärppäsi salamannopeasti kiinni. Arvasin sen heti haueksi. Pienen väsyttelyn jälkeen haavissa kupsotti 3760g hauki. Hauelle oli syöjä tiedossa, joten se lähti meidän matkaan. Ilta oli mukava, vaikka pariin otteeseen pienen vesikuuron ripsauttikin.

FullSizeRender.jpg 2

FullSizeRender.jpg-1

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?