Jussi takana

maanantaina 27.6.2016 | by Jaana Jekkonen | 14 kommenttia

Kuten viime postauksessa kerroin, vietimme Juhannuksen perinteisesti risteillen. Palasimme kotiin kuitenkin jo lauantaina, joten kalaan lähtö houkutteli pahasta jet lagista huolimatta =) Vai mikähän lie ramasi, kun aikaero ei kuitenkaan ollut kuin tunnin ;)

IMG_3909

Päivä Tukholmassa imee mehut =)

FullSizeRender

Karttaselain toimi vähän isommassakin Puattisessa :)

Lauantai-illalle säätiedotus näytti poutaista keliä. Kuitenkin taivaalle katsoessa näkyi vain tummia pilviä. Uskoako omia silmiä vai Poudan Pekkaa.. Ajettiin satamaan ja alettiin valmistautumaan lähtöön. Samassa taivas alkoi jyrähdellä ja tipautella hiljalleen vettä. Pekka oli siis väärässä. Pilvet näyttivät liikkuvan onneksi nopeasti, joten päätimme odotella ukkosen menemistä ohi.

FullSizeRender-2

Vajaan tunnin se jaksoi sataa ja sen jälkeen keli vaikutti juuri siltä, mitä säätiedotukset olivat lupailleet. Kun lähdimme kotoa, lämpötila oli 27 astetta, mutta sateen jälkeen enää parikymmentä. Hyvä keli, mutta koska kotoa lähtiessä oli helle, minulla oli taas vain hyvin ohuet kesävaatteet päällä :)

IMG_3822

Sieltä se hyvä keli pilkistää

Alun perin meinasimme lähteä Hietasalon suunnille, mutta ukkonen sotki suunnitelmat. Ei kehdattu lähteä yli 10 kilometrin päähän, jos ukkonen päättääkin vielä palata. Myöskään sadevaatteita ei ollut mukana ihan Pekasta johtuen.

Kävin kokeilemassa sateenkaaren pään, aarre oli kai jo viety :(

Kävin kokeilemassa sateenkaaren pään, aarre oli kai jo viety :(

IMG_3827

Kierrettiin vanhoja tuttuja paikkoja Pirttilahden ympäristössä ja kalat olivat tosi passiivisia. Käväistiin myös kokeilemassa viime viikolla useamman kilon ahventa antanut paikka ja sieltä kyllä löysimmekin elämää. Kalakaverin mielestä ne ahvenet olivat kuitenkin liian pieniä, joten jatkettiin isompien etsimistä.

Kommon Köykänen oli taas raitapaitojen herkkua

Kommon Köykänen oli taas raitapaitojen herkkua

Ilta ja yö olivat tosi vaikeita ja olen jo täysin luopunut toivosta löytää mittakuha Pirttilahdesta. Todennäköisesti niitä ei edes ole siellä, ovat varmaan uineet Sotkalle.. Auringon laskiessa minua alkoi taas yllättäen paleltaa ja jouduin lainaamaan kalakaverin vaatteita.

FullSizeRender-1

Kovin myöhään ei kehdannut tyhjää kalastaa, mutta kokeilimme ennen rantaan lähtöä vielä yhden uuden paikan, jossa oli vettä viitisen metriä. Uittelin Happosen Sepon lyijyistä tasuria, jonka hän teki minulle viime kesänä venepilkkimistä varten. Tasuri olikin lopulta yön tehokkain ottipeli, koska sain sillä lauantain ainoat kuhat. Eihän ne nyt hyvänen aika mittakuhia olleet nähneetkään, mutta laji sentään oli oikea.

IMG_3849

IMG_3846

IMG_3855

Ihana kesäyö, mutta kotiin joutaa, kun ei kala syö :)

Sunnuntai oli huippupäivä veneilijöille kelien suhteen. Käytiin heittämässä päivällä muutaman tunnin reissu ja tottakai edellisyön pettymys mittakuhan suhteen oli jo unohtunut, joten olin taas aivan satavarma suuresta kuhasta =) Vesillä oli tosiaan ruuhkaa, ei ole vielä kertaakaan tänä kesänä ollut noin paljon porukkaa liikenteessä. Mentiin suoraan erääseen salmeen, josta kerroin viime viikolla. Kuhat kuulemma viihtyvät vähän syvemmässä ja virtaavassa vedessä päivällä, joten kalojen pyytämisen piti kaiken järjen mukaan olla piece of cake. Senkun nostellaan kylmälaukkuun.

FullSizeRender-3

Perille päästyä päätin pilkkiä edellisenä yönä kuhia antaneella Sepon tasurilla ja seurasin tasuria koko ajan luotaimen näytöltä. Yhtäkkiä se tarttui johonkin kiinni, vaikka pohjaan oli matkaa ainakin puoli metriä. Revittiin tasuria irti kauan aikaa ja se oli varmaan tarttunut johonkin tukkiin, sillä siima tuli aina hieman vastaan. Lopulta siima katkesi ja minun ottipeli jäi sinne. Taisi olla ensimmäinen tasurimenetys ikinä :( Muutama tunti tyhjän pyytämistä riitti ja päivä oli tyylipuhdas MP. Pyh, pidä Ahti kalas =)

Kuinkas muilla sujui Juhannus? Kävittekö kalassa ja tuliko saalista? Lehdistä sai taas lukea Juhannuksena vesillä sattuneista onnettomuuksista, tosi ikäviä asioita :( Muistetaan olla varovaisia veneellä liikkuessa ja pitää maalaisjärki matkassa.

Facebookissa on muuten taas arvonta käynnissä, joten facetyypit: käykäähän tykkäilemässä =)

IMG_3931

Kuvaa klikkaamalla pääset Facebookiin

 

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
14 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Pete kommentoi:

  Laitappa seuraavan kerran vähintään 6tuumanen vertikaali niin jos niitä isompiakin tulloo.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Niitäkin on tullut välillä uiteltua huonoin tuloksin, mutta testaan kyllä ensi kerralla. Jospa onni olisi kääntynyt :)

 2. Simasuu kommentoi:

  Koittakaa nyt sitä vetouistelua niin voi ruveta sitä fisuakin nouseen..puikkarissa voi pilkkiä baaritiskillä

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Vähän on huonot lähtökohdat uistelulle, kun täytyy itse olla vapatelineenä, mutta täytyy kokeilla jollakin vaapulla lähiaikoina, kunhan muistaisin ottaa vaappuja mukaan :)

 3. joku vaan kommentoi:

  Hietasaloon ei ole kymmentä kilometriäkään.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   No ei ihan, eteläpäähän vain 9km meidän laiturista :) Pohjoispäähän taitaa se kymppi tulla..

 4. Mikko kommentoi:

  Sormi olikin jo melko hyvässä kunnossa, joten uskalsin juhannuksen pyhinä kalalle. Perjantaina olin kaverin kanssa kalassa, hauet nihkeellä syönnillä ja kaiken hyvän lisäksi sähköperämoottori kyykähti, onneksi ei ollut ainoa kone veneen perässä. Lauantaina kävin toisen kaverin kanssa uistelemassa ja sain n. 100 g ahvenen, 2,99 kg hauen ja alta kiloisen hauen, kaveri sai mittakuhan ja reilu kiloisen hauen. Koin viehemenetyksen, kun ottivaappuni jäi johonkin raskaaseen kiinni, epäilisin uppotukkia, kun paikka oli tukinuitto reitillä. Sunnuntaina sitten käytiin perjantaisen kaverin kanssa uistelemassa viisi tuntia tyhjää, oli kauden eka mp-reissu.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jes, hyvä sormi, tiesin, että pystyt siihen! =D Mikäs moottoriin tuli, hajosiko kokonaan? Hyvin olette jussina kalaa saaneet, mutta sunnuntaina taisi Ahti olla yhtä nihkeänä kuin täälläkin päin.. Mutta tosi hyvin, jos kauden eka mp, mulla niitä on keräiltynä jo pitkä lista. Harmillinen menetys vaapulle, kyllä minuakin ärsyttää se tasuri. Joku saisi kerätä ne uppotukit järvien pohjasta, ei niistä ole kuin harmia ;)

   1. Mikko kommentoi:

    Purin sitä sähkötuupparia ja siinä kahvan päässä koneen sisällä on se säädin, mikä lie oikealta nimeltään. Puhdistin sen ja siinä alkoikin pura-kasaa-pura-kasaa-pura leikki, lopulta löytyi vika, kun yksi liukuva osa hajosi lopullisesti. Yhteyden otto OPM:lle huoltoon ja sieltä pyysivät osoitettani. Tänään postipate toi laatikkoon paketin OPM:ltä ja kas siellä oli kokonaan uusi säädin. Piti heti laittaa kiitospalautetta OPM:lle. Unohtivatko vai tuliko osa sitten tarkoituksella ilman maksun tarvetta.

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

     Loistava juttu :) Ja tuosta OPM:sta olen kuullut paljon positiivista itsekin. Kyllä maine kannattaa pitää hyvänä kalastuspiireissä, sillä hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas =)

 5. Hannu kommentoi:

  Kovaa kyllä kulukee kokoonsa nähden nuo risteilypaattiset.
  5.3kg 94cm hauki juhannus kalastuksen kohokohta, otti auringon laskiessa savumuikku rapalaan. Sukkulakuhia (45-50cm) muutaman ahti suonut, mutta toiveissa tälle kesää ois vielä yksi pyöreämpi, sellainen parin kilon. Ahvenet kadoksissa.
  Uusin “järjestelyin” kalastuksen sovittaminen kuhan ruoka-aikaan on onnistunut työviikollakin ilman univelan kertymistä, ensin muutama tunti unta ja sitten loppuillasta järvelle.
  Hyvän kalakelin ollessa läsnä, huomaa ajatusten siirtyvän ottipaikoille ja “täpinän” voimistuessa ei voi jäädä kotiin. Joskus on pidettävä välipäiviä jos edellisen reissun (mahd) saalista on vielä syömättä, mutta niin on käynyt harvoin:).

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kyllä ne laivat kovaa menee, just ja just pysyisin omalla pikkupuattisella rinnalla :) Tosi hieno hauki kyllä tarttunut, jytky! Ja ruokakuhista olen kade, montakohan viikkoa sitä joutuu vielä itse olemaan nälässä :) Kesällä kalastaminen on kyllä mukavaa, kun kalaan voi lähteä melkein milloin vain. Ja illalla kalansyönti vaan paranee. Kireitä siimoja sulle Hannu ja toivottavasti se parikiloinen tarttuu siiman päähän!

 6. Nimetön kommentoi:

  Oletko kalastuksen lisäksi myös luonnon-ja eläinten ystävä?
  On hienoa, että vastailet kohteliaasti lukijoittesi kommentteihin.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos kommentista, minusta on mukava jutella lukijoiden kanssa kommenttikentän kautta :) Tykkään luonnosta tosi paljon ja rakastan kaikkia karvaisia otuksia, paitsi tarantelloja ?

Kommentointi on suljettu.