Rasia tasapainopilkeille

tiistaina 8.12.2015 | by Jaana Jekkonen | 15 kommenttia

Onhan se mukavaa, että tasureita on tilanteeseen kuin tilanteeseen ja järvelle kuin järvelle, mutta suuressa määrässä on myös omat hankaluutensa. Kaupoista ei meinaa löytyä tarpeeksi suuria rasioita, joihin saisi mahdutettua kaikki kalassa mukana kulkevat tasurit.

Olen pähkäillyt säilytysongelmaa jo jonkin aikaa ja ehdin jo hankkimaankin pari rasiaa. Kotona tasureita niihin asetellessa tajusin, että eihän niihin mahdu läheskään kaikki. Haluaisin rasioita olevan maksimissaan kaksi, ettei menisi pasmat sekaisin “tosi tilanteen” ollessa päällä eli silloin kun joku körmy on juuri uimassa oman avannon ohi.

IMG_4679-1

Sittenkin liian pieni

Luin keskusteluryhmissä muiden säilytysratkaisuista ja päässä alkoi muodostumaan jonkinlainen idea. Edelleenkään tätä kohta esittelemääni ratkaisua ei ole käytännössä vielä kokeiltu. Voihan olla, että tämä on ihan susi. Mutta ainakin ensimmäiselle reissulle lähden luottavaisin mielin, katsotaan sitten onko hermot ja rasiat riekaileina ekan reissun jälkeen :)

IMG_4729

En halunnut laittaa isolleen rahallisesti, kun lopputuloksestakaan ei ollut varmuutta. Suuntasin Bilteman työkaluosastolle, josta löysin sopivalle vaikuttavan kaksipuoleisen rasian. Hintalapun 6,99€ sai minut tekemään lopullisen päätöksen. Rasia ei ole mitään maailman jämäkintä muovia, kiinnityssalvat ovat vähän rimpulat, pakkasen kestosta ei ole tietoa.. päätin silti riskeerata. Tai voidaanko tässä nyt puhua riskistä, jos panos on alle seitsemän euroa ;) Rasiassa on läpinäkyvät muovikannet, joten siitä näkee heti, mikä tasuri on missäkin. Yhdelle puolelle mahtuu 20-30 tasuria, joten käden ulottuvilla on paljon vaihtoehtoja.

IMG_4704

Muuta en ollut aikeissa ostaa kyseisestä kaupasta, kunnes kävelin jumppaosaston ohi. Silmiin osui kuntoilumatto, joka oli EVA-vaahtoa. Juuri samasta materiaalista olin lukenut edellisenä päivänä ja pähkäilin sen soveltuvuutta rasiaan tasureiden alle. Kuntoilumaton hinta oli 13,99€ ja siinä oli neljä 60cm x 60cm palaa, paksuudeltaan reilun sentin. Materiaali oli jämäkkää, mutta silti sen verran pehmeää, että siihen voisi tehdä viillon, johon painaa tasuri kiinni.

Päätin ostaa jumppamaton varmuuden vuoksi ja testata materiaalin leikkaamista kotona. Ainahan sitä voisi hyödyntää myös kuntoilussa (joo niin varmaan), jos ei muuhun tarvitse. No mutta todellisuudessa sille keksii nopeastikin myös muita käyttötarkoituksia, esim. veneeseen tai pilkille pyllyn alustaksi :)

IMG_4702

IMG_4705

Kotona aloin heti tuumasta toimeen ja reilun parin tunnin päästä oli valmista. Lopputulos olisi voinut olla vähän nätimpikin. Ihan vapaalla kädellä tein kaikki viillot ja leikkaukset ja sen kyllä huomaa. Mutta minulle se ei ole niin nökön nuukaa.

IMG_4714

Apukissa

Rasian lokerot olivat sen verran korkeita, että laitoin niihin EVA-pehmuketta kaksi kerrosta. Nyt kannen ja pehmukkeen väliiin ei jää liikaa tilaa ja vaikka tasuri irtoaisikin lovestaan, se ei pääse kovin paljon rasiassa heilumaan. Kauhuskenaario on tietenkin se, että kansi aukeaa jossain laukun pohjalla ja 60 tasuria koristaa laukun sisäpintaa.. no se on sen ajan murhe =)

IMG_4716

IMG_4717

IMG_4718

Kansi mahtuu kiinni, joten jatketaan askartelua

IMG_4721-1

Kannen muodon takia tuohon viimeiseen lokeroon mahtui vaan kaksi riviä tasureita

IMG_4723

IMG_4724-1

Värikoukutkin mahtuivat näpsäkästi

IMG_4726-1

Kaiken kaikkiaan rasian materiaaleihin meni reilu 10€, siitä kuntoilumatostakin kului vain vajaa yksi pala

FullSizeRender-9

Kyllähän tämä painaa kuin synti… mutta onneksi minun synnit ovat kevyitä

Nyt on aarrearkku valmiina tositoimiin, pitäiskö tuo vakuuttaa? ;) Ehkä asennan jonkun reaalikuvaa lähettävän riistakameran tuohon kanteen, on tuo sen verran arvokas salkku =) Ja Jussille tiedoksi, että mikäli tämä tippuu järven pohjaan, niin et saa sanoa: “nyt ei naarata” ;)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
15 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Hannu kommentoi:

  Hienon näkönen tasurisalkku, eikä kolise tasurit siirtymien aikana, kun on kiinni alustassa. Taidan tehdä itsellekin saman tyylisen. Vois semmonen kumikengän remmi tyylinen hihna, olla kätevä kannen kiinni pysymisen varmistukseen. Ja yhteystiedot jos(tuskin:) salkku katoaa niin tietää löytäjä minne palauttaa.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos! Mulla lukikin vanhoissa rasioissa “löytäjä ei saa pitää” ja puhelinnumero, olisiko auttanut kuitenkaan tosi tilanteessa mitään :) Joku systeemi/remmi tuohon kahvaosaan täytyy suunnitella vielä..

 2. Jäpä_k kommentoi:

  Terve.! Siistit paketit..samoin olen itsekkin yrittänyt tasureita pitää,mut kummasti ne siinä vaihto hässäkässä leviävät ympäriinsä..:)
  Nyt muuten,kun kelit on tämmöiset ja järvet sulat,ni suosittelen käymään “jigaamassa” ihan rannalta käsin. Olet ehkä käynytkin,vai?? Huomenna itse menen tuonne “piilon viereen” kokeilee,tiedä vaikka ois taimenetkin viel rantojen tuntumassa.!?
  Siihen asti..Moro

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Terve terve ja kiitoksia. Siististi ovat mullakin tasurit vielä toistaiseksi, mutta en tiedä miltä näyttää eka reissun jälkeen. Oon niin hyvä sotkemaan ;) Me laitettiin kesäkalastusvälineet jo varastoon, kun jäitten piti omien laskelmien mukaan nyt olla jo hyvää vauhtia muodostumassa. Ehkä sitä joutuu laituripilkille lähtemään.. Mielenkiintoista kyllä olisi niitä taimeniakin käydä kokeilemassa, huhua kuulin, että niitä on nyt rannoilta tullut.. Kireitä siimoja ja pistähän infoa kuinka kävi! :)

 3. Jäpä_k kommentoi:

  No niin,reissu takana. Nyt ei sun kireiden toivotukset tepsinyt,mut kiitos kuitenkin :) Kyllä taitaa olla parempi kehumata mtn :) Muutama kukko abbo ja 1 pieni poranokka tarras,mut taimenista ei tietoakaan. Jigejä jäi kivikkoon joitakin,mut sehän se pelin henki joskus onkin :) Mukava tuuli piristi muuten niin hikistä reissua. Huomenna sitten uusin kujein toisaalle kokeilemaan,josko sit onnistus.
  Kireitä toivon…vaik eihän saalis ole pääasia..!!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   No raitista ilmaa sentäs :)

 4. Mikko kommentoi:

  Fiksu idea tuo jumppamatto rasian lokeroiden pohjalle. Pitää harkita omaankin tasurirasiaan samaa systeemiä, jos vaan täältä kotopuolesta löytyy vastaavaa materiaalia. Tosin eipä ole vielä kiire pilkille, kun ei ole jäitä ja säät ei suosi mennä edes veneellä kalalle.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitoksia! Toivottavasti rasia toimii käytännössäkin, hyvältä se vielä näyttää tuossa keittiön pöydällä ;) Säät ovat kyllä olleet tosi surkeat..

 5. yksjoukosta kommentoi:

  Hyvältä näyttää pakki. Tuo viiltohomma oli hyvä oivallus,
  tein itsekin ja paremmin saa tasurit paikoilleen.
  Nythän lokeron sisältöä voi muokata vaihtamalla vaikka koko listan kerralla.

  Muovipakkien hyvyyden näkee sitten vasta tositoimissa.
  Jos lukitus ja pakki kestää pakkasta niin hyvä tulee.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos, jossain näin itsekin tuon viiltohomman, joten en ota kunniaa itselleni siitä keksinnöstä :) Nyt näyttäis säätiedotukset ihan kivoilta, jospa sitä viimeistään tammikuun alussa jo pilkille uskaltautuisi :)

   1. Mika kommentoi:

    Miten pakkasella tasurirasia onko kestänyt ?

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

     Pari reissua tehty ja hyvin on kestänyt, ei vielä ainakaan mitään ongelmia :)

 6. Jon Rimpi kommentoi:

  Moro Jansku :) Mites onko tuo rasia ollut hyvä minkä teit, siis onko kestänyt ja pysyykö tasurit paikoillaan hyvin?.Olen ajatellut itse tehdä samanlaisen.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moro Jonsku :) Joo on ollut tosi hyvä ja yllättävän kestävä siihen hintaan. Ei ole edes kovia pakkasia säikähtänyt. Tasurit pysyy hyvin paikallaan, kun vaan pistää ne aina omaan koloseensa :)

   1. Jon Rimpi kommentoi:

    Hienoa täytyy käydä ostaan tuota matskua ja alkaa näpertämään :-D

Kommentointi on suljettu.