Kalastaa voi myös mukavammin

keskiviikkona 7.10.2015 | by Jaana Jekkonen | 6 kommenttia

Yhteistyössä Fishing Lords Oy:n ja Tracker-veneiden maahantuojan kanssa

Vietimme viikonlopun Porvoossa mökkeillen. Meille avatui mahdollisuus lähteä kalastamaan merelle vähän suuremmalla veneellä, joten tottakai vastasimme ehdotukseen myöntävästi.

Kalastuspäivänä voimassa oli kovan tuulen varoitus, sillä Suomeen oli iskemässä Valio-myrsky. Lähestulkoon kaikilla vesialueilla varoiteltiin kovasta tuulesta. Kalastimme Porvoon ja Loviisan välisellä merialueella ja myös sinne oli luvattu rajua tuulta. Oppaamme tuli hakemaan meidät yhdeksältä aamulla ja silloin keli oli vielä siedettävä. Tuuli kuitenkin voimistui koko ajan ja iltapäivällä tuulta oli jo 12-14 metriä sekunnissa.

IMG_1930

Valio oli karkoittanut kaikki muut merellä liikkujat, mutta meillä ei ollut mitään hätää. Kalastus tapahtui Tracker Targa V-18 WT alumiiniveneestä, joka on Fishing Lords Marinen maahantuoma amerikkalaisvalmisteinen vene “kaikilla herkuilla”.

IMG_1965

Olen nänhyt kuvia hieman vastaavanlaisista veneistä ammattikäytössä ja tähän asti olen suhtautunut niihin hieman epäröivästi, sillä veneiden ulkonäkö on niin viimeistelty ja hieno, että ajattelin itse kalastuksen kärsivän jollain tapaa “herkkujen” vuoksi. Verhoillut pinnat, ja siisti ja huoliteltu ulkonäkö, eivät voisi mahdollistaa kalastusta isolla K:lla. Joko ulkonäkö tai kalastus kärsisivät jossain vaiheessa.

IMG_1912

IMG_8720

Voi kuinka väärässä ihminen voikaan olla. Ensinnäkin olin aina ajatellut verhoilujen olevan jotain vaikeasti puhtaana pidettävää tekstiiliä. Siihen kun tippuu limainen kala tai linnunkakka, onko se vielä sittenkin hieno? Nyt selvisikin materiaalin olevan synteettistä kuitua, joka on helppo pitää puhtaana. Sadepäivä auttaa puhdistuksessa. Liat kuulemma lähtevät helposti hankaamalla ja veneen pintojen ulkonäöstä ei koskaan olisi voinut arvata, että siinä on tänä kesänä seisonut sata kenkäparia. Vene näytti lähes pakasta vedetyltä.

IMG_2022

Keskilattia on päällystetty vinyylillä, joka on “tahmea” ja jämäkkä kengän alla. Ei liusu eikä lipsu märälläkään kelillä eli on turvallinen ja helppohoitoinen materiaali.

IMG_2023

Kyseinen vene on rekisteröity kuudelle hengelle ja siinä on reilusti tilaa kalastaa. Heitellä voi sekä keulasta, veneen reunoilta tai takaa. Parhaimmillaan kalastusreissumme aikana takana oli kolme aikuista kalastamassa, eikä siinä ollut mitään ongelmaa.

IMG_1937

IMG_1996

Veneessä on yksityiskohtia, joista on vaikea nostaa esille yhtä parasta, mutta jos ajattelen asiaa kalastuksen kannalta, niin sanon, että sumput. Takaosassa on veneen levyinen isompi ja etuosassa hieman pienempi sumppu, jota voi halutessaan käyttää vaikka säilytystilana, mikäli kahdelle sumpulle ei ole tarvetta.

IMG_2084

Itse en ollut koskaan käyttänyt sumppua ja tajusinkin vasta tämän reissun jälkeen, kuinka kätevä se on. Ei papituksia ja verestyksiä kesken kalareissun, vaan kalat voi laittaa nopeasti ja helposti sumppuun ja päivän päätteeksi ottaa ne ruokakaloiksi, jos sattuu vielä olemaan nälkä.

IMG_2091

Sumpuissa on automaattinen hapetusjärjestelmä, jolloin kalat pysyvät hengissä ja hyvinvoivina koko kalareissun ajan. Ja mikä mukavinta, kalat voi reissun päätteeksi vaikka vapauttaa, jos kalasaalista ei omasta mielestä tullutkaan tarpeeksi. Hapetusjärjestelmää pystyy ohjaamaan pulpetista.

IMG_2148

Veneen säilytystilat ovat aivan loistavat. Lokeroita oli joka puolella: edessä, takana, sivuilla ja lattiassa. En edes muista, kuinka monta lokeroa veneestä löytyy yhteensä, mutta voin kertoa, että tarpeeksi.

IMG_2130

Ajatelkaa, jigivavat saa täyspitkinä lattiassa olevaan säilytystilaan!

IMG_2100

IMG_2109

Lisäksi veneen laidoilta löytyy säilytystilaa vavoille. Myös vieherasioille löytyy oma paikkansa rungosta.

IMG_2098

IMG_2114

Kaikista ominaisuuksista kertoessa menisi tuntikausia ja tuskin edes ehdin päivän aikana kaikkea näkemään. Veneessä on kuitenkin kalastajia ajatelleen hienoja yksityiskohtia ja mikäli haluaa panostaa laatuun, Tracker on varmasti erinomainen vaihtoehto.

IMG_2126

IMG_2140

Veneessä on myös erikoisempia ominaisuuksia. Joskus erikoisuus saattaa tarkoittaa turhaa, mutta minulle tässä veneessä erikoinen ominaisuus on esimerkiksi ratin säätö sekä istuvalle että seisovalle ohjaajalle. Ratin korkeutta siis pystyy säätämään samalla tavalla kuin autoissa. Kaikkea muuta kuin turha ominaisuus.

IMG_2145

Veneen tuulilasi on kolmiosainen ja keskimmäinen lasi aukeaa helposti sivulle, jolloin veneestä tulee päästä päähän läpikäveltävä. Ajaessa lasi suojaa hyvin viimalta.

IMG_1914

Veneessä on useampia kiinteitä valoja ja hämärässä valot saa tarvittaessa nopeasti päälle.

IMG_2021

Veneen reunan sisäpuolella kulkee kiinnityslista, johon voi hankkia erilaisia lisäosia omien tarpeiden mukaan. Vapatelineitä, mukitelineitä.. ja kaikki ovat helposti liikuteltavissa.

IMG_2132

Veneen malli, jolla olimme kalassa, on suunnattu ehkä enemmänkin kalastusoppaille ja ammattikäyttöön, mutta kukapa kieltää sellaista hankkimasta oman laiturin nokkaan. Trackerilta löytyy myös pienempiä venemalleja, jos ei tarvitse ihan noin isoa venettä :)

IMG_8737

IMG_8727

IMG_8745

IMG_8760

IMG_8764

Venemalleihin voi tutustua lisää ja lisätietoja kysellä http://flmarine.fi

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
6 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Mikko Asikainen kommentoi:

  Aikas näpsäkän oloinen vene laitteineen… :) Vähän näyttää oma pulkka lapselliselta tämmöisen rinnalla. :) Hienoja ovat yksityiskohdat ja hyödyllisiä, varsinkin tuo hapettava kalasumppu on erittäin mielenkiintoinen. Miten se hapetus siinä toimii ?

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Hieno oli vene ja kyllä kieltämättä omakin Puattinen on aika koominen näky tuommoisen venekyydin jälkeen :) Hapetus toimii siten, että siellä sumpussa kiertää koko ajan vesi. Järjestelmä siis pumppaa järvestä/merestä uutta vettä sisään ja vanhaa ulos, jolloin vesi myös pysyy viileänä kesällä. Erittäin kätevä systeemi kyllä, ei tarvitse kylmälaukkujen ja -kallejen kanssa säätää…

 2. Mie Vaan kommentoi:

  Hintaluokka olis ollut hyvä mainita ja tarvittava moottorin koko. Meinaan oleellinen tieto jutussa.
  Ei varmaan ihan joka pilkkijän hankintabudjetissa.
  Mutta hienoja ne on. Joskus on nähnytkin.
  Kireitä siimoja!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Hinnat vaihtelevat moottorin koon ja veneen varusteiden mukaan. Veneen voi hankkia myös ilman moottoria. Ajattelin jättää hintatiedot mainitsematta, sillä kaikille on omat tarpeensa veneiden varusteluiden suhteen. Mielestäni hinnat eivät ole “vain lottovoittajan budjettiin” sopivia, vaan kohtuullisia uusien veneiden hintoja. Hinnasto löytyy täältä http://flmarine.fi/hinnasto

   Kireitä siimoja!

 3. Hemmo Kortelainen kommentoi:

  Olen mielenkiinnolla seurannut kirjoiuksiasi netissä. Onnittelut…!
  Saalis ei liene pääasia,vaan aivan muut asiat.
  Olet lahjakas kynänkäyttäjä ja kirjoitat hyvin.
  Menestystä jatkossakin…..

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moi Hemmo ja kiitos kommentista :) Kalastusreissut voivat tosiaan olla uskomattoman hienoja kokemuksia, vaikkei kalaa tulisikaan. Silloin nautiskellaan kaikesta muusta :)

Kommentointi on suljettu.