Kevät tulee

sunnuntaina 26.2.2017 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia

Kylläpä oli ihana päivä tänään! Aurinko porotti koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta ja vaikka pakkasmittari näytti aamulla -15C, ei jäällä ollut mitään hätää, sillä tuulta ei ollut nimeksikään. Aurinko alkaa myös pikkuhiljaa lämmittämään, mutta kunhan ei vielä alkaisi jäitä sulattamaan.

Tänään oli näin täydellistä

Meillä oli kelkkaremppaa viime viikolla, joten kelkkakalastelut piti unohtaa. Käytiin tiistaina ihan jalkapelissä lyhyt reissu eräällä järvellä, mutta ei siitä sen enempää :) Rivien välistä voinee lukea lopputuloksen.

Huomasitteko, että ulkona satoi pikkuisen lunta? Täällä Kuopiossa lunta tuli ihan älyttömästi ja jäällä liikkuminen on nyt tuskaista. Ei varmaan pitäisi valittaa, kun ainakin toistaiseksi kelkalla pääsee pidemmät siirtymät ihan kivasti, mutta avannolta toiselle käveleminen on pieni maraton. Jos haluaa kairata itselleen reiän, ensin pitää kaivaa kuoppa, sillä lunta on useampi kymmenen senttiä.

Ei voinut kulkea ilman aurinkolaseja, kun valkoinen lumi sokaisi :)

Lunta melkein puoleen kinttuun =)

Kelkka on nyt siis kunnossa, ainakin toistaiseksi *kop kop*. Käytiin perjantaina koeajolla Kallavedellä ja uusien laakereiden myötä Lynkkis kulki taas mukavasti. Lumitilanteen vaikutus ajoon oli hieman arvoitus, sillä meillä on kelkan päällä aika paljon painoa. Pelotti, että uppoaako kelkka syvälle lumeen ja jääkö jopa jumiin. Lumi on nyt kevyttä, joten kelkka kulki ongelmitta. Ensi viikolle näytti kuitenkin jo nollakeliä, joten loskaisella säällä (ja jäällä) saattaa joutua jättämään Lynkkiksen pihaan.

Musta piste tuolla kaukana on Lynkkis

Kaikki ovat valittaneet kalattomuutta ja tuo satanut lumimäärä ei varmastikaan parantanut tilannetta. Onko teidän viime viikkojen saaliit olleet hyviä vai huonoja?

Testasin perjantaina uutta Kalarosvoa, jonka Tommi teki toiveväreissä. Ensiuitolla rosvo napsi muutamia ahvenia, joista pari oli mukaan otettavaa. Kyllä osui värit kohdilleen!

Ahvenet kelpuuttivat ensi silmäyksellä

Keltamahainen Kalarosvo pystypyrstöllä

Huippuväri Kallavedelle

Perjantain kalareissu oli lyhyt ja kokeiltiin vain yksi paikka. Vaikka pakkasta ei ollut kuin reilu kymmenen astetta, kova viima meinasi jäädyttää minut. Lauantaiksi tuuli vaan koveni, joten päätettiin skipata kalareissu kokonaan.

Tänään kalat olivat taas passiivisia, ehkä. En osaa ihan varmaksi sanoa, sillä en nähnyt eväkkäitä ollenkaan. Kai ne ovat voineet syömäpäälläkin olla, mutta ainakaan minun avannoilla ei nälkäisiä raitapaitoja näkynyt. Emme löytäneet kaloja mistään, vaikka kartoitimme muutaman eri paikan reikäjuustoksi. Harvoin luotain piirtää niin tyhjää, kuin tänään. Ei ollut vitosessa, ei ollut kympissä. Ja täsmärosvoon en saanut hipuakaan, vaikka perjantaina se vielä toimi hyvin. Mitä ihmettä teidän päässänne liikkuu kalat rakkaat?

Tasuria sai uitella ihan rauhassa

Päivän reissu ei ollut ihan mp, sillä sain yhden parisatasen ahvenen, mutta ei se paljon mieltä lämmittänyt. Mielessä pyörii Hirviselkä ja haluaisin mennä testaamaan sen ensi viikolla. Viimeksi matka Hirviselälle katkesi Lynkkiksen tempaukseen.

Lähes kalaton päivä, mutta arvatkaa valitinko? En tietenkään, vaan nautin maisemista :)

Ensi viikolla tulee nollakelit ja mitä jos me jäädäänkin kiinni loskaan keskelle Kallavettä? Ja jos nyt kävisikin niin hyvin, että päästäisiin perille saakka, söisikö kala sielläkään? Matkaa sinne on kuitenkin reippaasti yli 10km, joten ei sinne ihan huvikseen viitsisi lähteä. Tai oikeastaan kyllä viitsii, ei se päämäärä, vaan matka. Varsinkin jos mennään kelkalla ja minä saan ajaa ;)

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
5 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Kiitos kivasta jutusta! Kuten aina, juttujasi on ilo lukea.
  Oma viikonloppu kului vieraiden viihdyttämisessä. Tai oli vain yksi, mutta kun kyse on norjalaisesta, MM-kisoista ja parispritntistä, on vaikeuksia odotettavissa. Matikkasyötitkin oli viritetty, muttei oikein jaksettu lähteä, ei eilen eikä tänään…

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Erkki! Ja kivastihan se kuuluu teilläkin menneen viikonloppu, vaikka matikat jäikin hakematta :)

 2. -m kommentoi:

  Tampereen suunnalla on ahven purrut hyvin, tosin ei ole lunta jäällä paljoakaan.

  Kuha on vielä mysteeri, ei varmasti kukaan oo koskaan saanu pilkillä kuhaa Pirkanmaalla. En usko.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiva kuulla, että kala on syönyt :) Kuha on täälläkin mysteeri, en ole koskaan saanut Kallavedestä pilkillä, vaikka kesällä tulee tosi paljon..

 3. esa kommentoi:

  No kyllä on kuhaa saatu ja ihan Pirkanmaalta
  vaatii pitkäjänteisyyttä ja paikkatuntemista

Kommentointi on suljettu.