Laituripilkillä

maanantaina 18.8.2014 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Viikonloppu tuli vietettyä poikkeuksellisesti kaupungissa, joten piti keksiä jokin paikka missä purkaa paineita. Eli kalastaa. Muutaman kilometrin päässä on pitkä vierasvenelaituri, jossa on hyvä jigailla, koska pohja on kova. Laiturin päässä on lähes 10 metriä vettä, joten siinä voi myös pilkkiä. Perjantai-iltaa tuskin voi paremmin viettää.. ;)

Otan laiturille mukaan aina kaikuluotaimen, joten näen missä kohdassa laiturin alla elämää on. Vai onko ollenkaan. Ilman kaikuluotainta tapahtumat olisivat voineet jäädä vähiin tällä reissulla. Heittelyssä siitä ei kyllä hyötyä ole. Jigailin ja heittelin vaappuja jonkin aikaa, mutta ketään ei kiinnostanut. 


Siirryin sitten pilkkihommiin. Vettä oli alla 8 metriä ja pohja ihan hiljainen, vaikka kävin useasti tasapainon kanssa siellä näyttäytymässä. Kaloja näkyi välivedessä parista metristä viiteen metriin, joten suurimmaksi osaksi pilkin niissä syvyyksissä. 

Sillä aikaa kun olin heitellyt jigejä, niin sain hieman apua ottivärien kartoituksessa. Mukana olleet tasurit oli kokeiltu läpi ja sinivalkoinen kevennetty tasuri oranssilla mahalla todettu toimivaksi 50cm kuhan mielipiteellä. Samaa väriä tarjosin sitten itsekin ja parista metristä sainkin melko nopeasti tärpin: vähän pienempi kuha tuli puoli kymmenen aikaan. Enempää ei enää kaloja noussut.


Ei ehkä ergonomisinta pilkkimistä ja kaikukin tällä kertaa vanhassa kameralaukussa, joten joutui tosissaan tiiraamaan, että jotain näki :)

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Ensi viikolla tarkoitus itenkin aloitella laituripilkintää. Kivaa lukea näitä sun juttuja. Että on toinenkin "kalahullu" nainen kun välillä tuntuu että olen ainoa laatuaan :)
    t. Mari

  2. Kiva kuulla, että teitä sielunsiskoja löytyy :) Harvoin näkyy nimittäin :)

  3. Anonyymi kommentoi:

    Juu minä olen 2-vuotiaasta asti ollut kalahullu eli onki, virveli, perho, verkot, katiska tullu hyvin tutuiksi. Kesäisin käyn onkikisoissa, syksyisin laituripilkeissä ja talvisin pilkkikisoissa. Ja sitten vielä vapaa-ajan kalastukset siihen päälle niin eipä sitä muuta tarvikkaan harrastaa! On se vaan niiiiii kivaa. Asustelen täällä Haminassa eli merellä lähinnä kalastelen. Kireitä siimoja sulle ja kirjottelehan lisää. Joka päivä käyn katsomassa onko tullut kirjoituksia :)

  4. Kyllä kalastus on ihanaa :) kireitä sullekin ja kirjoittelen aina kun ehdin!

Kommentointi on suljettu.