Minne voin lähettää reklamaation?

sunnuntaina 15.3.2015 | by Jaana Jekkonen | 12 kommenttia

Viimeisten neljän päivän piti olla talven hienoimmat pilkkipäivät. Keli oli mahtava ja muutenkin fiilis katossa. Hyvin sitä on kuitenkin taas maanpinnalle tömähdetty. Pilkkitunteja on kertynyt älytön määrä, mutta saaliina vain muutama kala. Se on välillä pikkuisen turhauttavaa tuijottaa tyhjää kaikua ja heilutella koko tasurirasioiden arsenaalia tyhjälle järven pohjalle. Jos kaikkensa yrittää, niin kyllähän todennäköisyyslaskelmien mukaan jotain pitäisi tulla? En haluaisi valittaa, mutta…


Tänään oltiin jäällä taas kuudelta eli ennen auringonnousua. Suuntana oli Kallavesi. Kokeiltiin kilometrin matkalta 3-16 metrin syvyyksistä kymmenistä paikoista. Saatiinko mitään? No ei. Neljän tunnin jälkeen päätettiin vaihtaa paikkaa eräälle lammelle. 

Lammella pilkittiin tyhjää iltapäivään asti, sitten riitti. Ei väkisin. 

Onkohan tää vekotin rikki, kun piirtää aina vaan yhtä viivaa..?


Ilmanpaine on ollut tosi korkea muutaman päivän


Milloin kaloilla on karkkipäivä? Huomenna menen töihin, todennäköisestihän se on silloin. Mässäilyt alkavat huomenna heti aamusta ja eihän niille todellakaan yksi päivä riitä, kun ovat paastonneet neljä päivää. Eli mässyt kestävät koko viikon siihen saakka, kunnes Jaanalla alkaa vapaa. Niinhän se menee. Jaa:
Facebook
Whatsapp
12 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Voit mennä huomenna rauhassa töihin, minä menen kalalle katsomaan josko se mässäily alkaisi… : ) : )

 2. Voi kiitos Mikko, miten kiltisti ajateltu, että minun puolesta voit kalat napsia järvestä ylös :) ;)

 3. Anonyymi kommentoi:

  2 päivää jäällä nyt viikonloppuna,, takana 20 tuntia pilkkimistä,lukemattomia siirtymiä ja olkapäissä tuntuvaa kairaamista.. saldona vajaa 20 ahventa.. suurin 150grammainen. että ei sitä ole muuallakaan tärpännyt, et ole yksin :D

 4. Ajattelin jo, että kalat ovat suuttuneet minulle. Mutta jos ei muillekaan ole tullut.. No jospa vielä jotain saalista viimeisillä jäillä sais..

 5. Anonyymi kommentoi:

  Samoja fiiliksiä, sotkalla kävin kaksi päivää kiertämässä melkein kaikki paikat mitä potkurietäisyydellä on sotkanniemestä. Maanantaina ei tullut yhtään tärppiä tasuriin, torstaina sai kaks haukee heti auringon noustessa. Isompikaan ei ollut kun reilu kilonen. Nyt kun seuraava pilvinen päivä sattuu kohilleen niin varmasti olis kala syömässä. Loppuun vielä kiitokset hienosta blokista. Asiaa vielä parantaa se, että tulee itsekkin eniten sotkalla pilkittyä.

 6. Kiitos :) Kiva, että löytyy muitakin Sotkasta tykkääviä :) Missä päin kalastat siellä?

 7. Anonyymi kommentoi:

  Yleensä olen lähtenyt jänismajoilta tai sotkanniemestä. Tällä viikolla kiertelin Kaukosen, Pumppurin, Majakkakari ja Sotkankarin seutuja. Pääosin 6-10m vesiä. Viime vuonna tuli huomattavasti paremmin ahvenia mitä tänä vuonna on sattunut. Tietysti saattaa vaikuttaa sekin, että en ole kerennyt kun kolme reissua sotkalle tekemään ja kaksi niistä osui juuri tälle aurinkoiselle viikolle.

 8. Ok, mekin viime talvena mentiin aina sieltä Sotkanniemestä, mutta tänä talvena hurautettiin lossilla vähän monipuolisemmille käyrille :)

 9. Anonyymi kommentoi:

  Juu, niin vähän arvelin että olette lossin takaa mennyt jäälle kun kerta virtauksista ollut haittaa. Täytyy katsoa jos itsekkin kävisi joskus siltä puolelta koittamassa. Käppyrät tosiaan näyttää aika hyvltä sillä puolella. Kumma juttu kun näköjään kuhia tullut paremmin alku kaudesta kun nyt maaliskuussa? Jotenki kuvitellut, että ne aktivoituisi kevättä kohden ja tykkäisivät aurinkoisista keleistä. Ainakin kesällä tuntu syönti vaan paranevan mitä nätimpi keli sattui olemaan.

 10. Minulla ei ole kokemusta kuhien pilkinnästä kuin vasta tältä talvelta. Tai viime talvena sain yhden ainokaisen Sotkalta ja se taisi olla helmikuuta. Viime talvena etsinkin enemmän ahventa kuin kuhaa ja siksi "pommitin" paljon matalempia kohtia.. En siis tiedä miten ne näin keväällä syövät..

 11. Anonyymi kommentoi:

  Hei. Hienoa että pidät erittäin mielenkiintoista blokia!

  Ei ole assut ollu otillaan viimeisen viikon aikana täälläkään, liekö toi todella korkea ilmanpaine passivoittanut kalat, eli samanlaista näyttäisi olevan vähän joka puolella. Pitänee odotella että toi säätila muuttuu jos se auttais.

 12. Kiitos! Nyt näyttää ilmanpaine olevan laskussa eli jokohan se nyt alkais kala syömään? Ja jos ei ala, niin aina voi keksiä jonkin muun tekosyyn :)

Kommentointi on suljettu.