MP-viikonloppu

sunnuntaina 10.5.2015 | by Jaana Jekkonen | 12 kommenttia

Enkä suinkaan tarkoita moottoripyöräilyä. Mutta kalattomuus ei haittaa, niin mukavaa on ollut muuten. Kolme kertaa käytiin kalassa Puattisella ja lisäksi heitettiin yksi retkireissu lasten kanssa saareen.


Eilen oltiin ilta kalassa ja yksi 38cm kuha kävi veneessä, ei kuitenkaan minun saamana. Minun päivä oli ihan tärpitön. Illalla tuli muutamia sadekuuroja ja sateenkaarikin näyttäytyi. Oli siitä kalassa käynnistä kuitenkin hyötyä, sillä opin huristelemaan veneellä jo vähän lujempaa. Kaikua ja plotteriakin ymmärrän jo pikkuisen enemmän.

Pari vaikeaa juttua tuossa veneilyssä kuitenkin vielä on. Trimmi ja laituripaikkaan ajaminen. Opin tuon trimmi sanan muutama päivä sitten, joten en todellakaan ymmärrä vielä logiikkaa, milloin moottoria pitää nostaa ylös tai laskea alas. Ja mitä jos moottoria ei osaa pitää oikeassa asennossa, voiko se hajota? :) Niin ja se laituriin ajaminen. Pari kertaa sain tuurilla veneen liukumaan kuin hanska siihen “parkkiruutuun”. Sitten kolmannella kerralla, kun pistettiin kamera kuvaamaan minun huristelua, niin hyvä etten törmännyt rantakivikkoon. No vauhtia oli onneksi ehkä 1km/h, että isoa vahinkoa ei varmaan olisi syntynyt. On tuo vehje vaan vaikea ohjattava.. Kuka uskaltaa lähteä kyytiin? ;) 

Tänä aamuna lähdettiin kuuden jälkeen kopaisemaan muutama käyrä. Aamulla sain äitienpäivälahjaksi toivomani työkalun :) Tästä on varmasti hyötyä tulevilla kala- ja saarireissuilla.

Keli oli tosi hyvä eiliseen verrattuna. Ihanan tyyntä, joten oli helppo pilkkiäkin. 

Mutta ei kalaa. Kalakaveri sai älyttömän tärpin Kalarosvoon ja luotainkin piirsi jonkun hirmuisen mörön, joka oli parven alla syömässä silppua. Ihan jänskättää tuleva kesä, että mitä jättipotteja tuolta voisi tullakaan.. 

Muutaman tunnin jälkeen vietiin kalavehkeet kotiin ja haettiin lapset veneilemään. Käytiin retkellä Hietasalon saaressa, mukava paikka ja varmaan tulee kesällä käytyä useamminkin.

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
12 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  kyllä sitä fisua alkaa nousemaan ja jossei nouse niin on se aika minkä viettää venheellä, aina poissa pahanteosta :)

 2. Enhän minä koskaan pahoja tee ;) Toivotaan fisurikasta kesää :)

 3. Ottaen huomioon että sulla on pieniä lapsia niin pääset kadehdittavan usein kalaan t. Kateellinen perheenisä joka on tähän mennessä päässyt just 2 tunniksi testamaan moottorin toimintaa talven jälkeen + muutama hätäinen heitto

 4. Vanhin täyttää pian jo 15v ja nuorin on 9v, joten ovat jo omatoimisia. Ja omatahtoisia, niitä on hyvin hankala roudata kalaan mukaan ;) Kotona on aina kaikkea muuta muka mukavampaa :)

 5. Kyllä on vielä pitkä ja kalarikas kesä teillä edessä. Kireitä sinne. : )

 6. Kiitos Mikko, toivotaan vilkasta kesää ja kireitä sullekin :)

 7. O kommentoi:

  Hik! Jopas sait melekosen lahjan…voi jullikka, teräaseet pois savolaisilta naasilta ;-)

 8. Anonyymi kommentoi:

  Onko laituripaikka minkä hintainen?

 9. Yritän olla varovainen tuon vehkeen kanssa ;)

 10. 159€/vuosi

 11. Anonyymi kommentoi:

  Eikö ole vielä aika kylmä veneillä? Joko on muuta veneliikennettä näkynyt? Kovasti tässä kesää ja helteitä odotellaan, että pääsee taas huristelemaan:)

 12. Ei ole kylmä, kun pukeutuu hyvin. Minullakin oli lähes samat vaatteet päällä kuin pilkilläkin :) Muutamia muita veneitä on näkynyt, kyllähän tuolla olisi mukava huristella vaikka 247 ;)

Kommentointi on suljettu.