Peukaloisen ikimuistoiset retket

sunnuntaina 15.5.2016 | by Jaana Jekkonen | 10 kommenttia

Äitienpäivä jätti pienen arven peukaloon, mutta muuten alkaa kalastuskäsi olemaan kunnossa. Nyt sitten täytyy jatkossa olla vieläkin varovaisempi koukkujen kanssa. Jos joltakulta meni tämän Savon Peukaloisen retki ohi, niin linkki reissuun tässä.

FullSizeRender.jpg

Kirpparilta löytyi totuudenmukainen kyltti oveen :)

Jäiden lähdöstä on nyt pari viikkoa aikaa ja Kallavettä on käyty koluamassa kilometritolkulla sieltä täältä. On kokeiltu erittäin syvästä, erittäin matalasta ja kaikkea siitä väliltä, mutta kalat ovat piilossa. Olen jopa pari kertaa tuntenut tunnetta tylsyys, kun tuntikausien etsimisestä huolimatta en ole löytänyt kalan kalaa. Hyvin harvoin kalastus on aiheuttanut minulle negatiivisia fiiliksiä, mutta viime aikoina sen kuuluisan neulankin löytäminen heinäsuovasta olisi ollut todennäköisempää, kuin kalan löytäminen Kallavedestä.

IMG_1169.JPG

Aallokko ja pilviä, peilityynet huippukelit ovat muisto vain

Sain vinkkejä, että ahven on matalassa, joten on kierrelty saarten ja mantereiden rantoja ja etsitty kutupaikkojen näköisiä alueita. Enhän minä oikeastaan edes tiedä, miltä se “kutupaikka” näyttää, joten olen viskellyt jigiä jokaiseen matalikkoon. Kutupaikat ovat jääneet löytymättä ja koko kutu on minulle edelleen mysteeri, sillä en ole saanut mitään havaintoa ahvenista. Miten muilla on ahventen kalastus sujunut, mistä niitä on löytynyt? Onneksi semmoistakin juttua olen kuullut, että kudun jälkeen ahvenilla on nälkä, joten sitä ilotulitusta odotellessa.. :) Jospa sitten viimeistään saisi raitapaitaa siiman päähän.

IMG_1181.JPG

Veden lämpötila on vielä pelottavan matala :)

Avovesikauden ensimmäiset reissut olivat hyviä ja tavoitteita täyttyi. Sain muutamia kalojakin, jotka tulivat pilkkimällä. Seuraavaksi tavoitteeksi olinkin asettanut heittämällä saadun kalan. Menneellä viikolla heitellessä jigiin puraisi hauki. Ai että ne minipotkut siiman päässä piristivät. Tunne oli ihana, vaikka kala oli pieni kuin mikä. Vapautin kalan nopeasti, ettei kukaan näkisi miten surkeita minun saaliit ovat. Mutta taas yksi tavoite plakkarissa, joten uutta piti kehitellä ja seuraavaksi tavoitteeksi asetinkin ruokakalan (ahven/kuha) :) Mitäpä veikkaatte montako viikkoa/kuukautta sitä saadaan odottaa? Sen verran heikosti ovat nyt kalastelut menneet, että itse en usko ainakaan vielä toukokuussa saavani kylmälaukkuun täytettä.

IMG_1194.JPG

Onneksi myös kaupasta saa kalaa, Muurikalla savustettu lohi ei kauan vanhentunut :)

Keskiviikkona vietetään taas valtakunnallista kalastuspäivää, jolloin koululaisille järjestetään kalastustapahtumia ympäri Suomen. Kuopiossa tapahtuma järjestetään Valkeisenlammella, jonne itsekin aion mennä talkoohommiin. Toivottavasti kelit suosivat ja lapsilla on siimat kireinä :) Pitäisiköhän minun varautua kypärällä, kun olen tämmöinen koukkumagneetti ;)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
10 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Janne kommentoi:

  Olisikohan kiinni kellonajasta? Ennen iltayhdeksää siellä on aika turha olla. Ainakin omien kokemuksien perusteella. Yleensä pyritään olemaan pelipaikoilla kasilta, jotta siinä saa hetken hohhailla ennen tapahtumia.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Voiskohan olla.. me ei olla iltasyöntiä kokeiltu vielä ollenkaan..

 2. kille kommentoi:

  eise affen kutuaikaan pure…

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   No ilmankos =)

  2. Veksi kommentoi:

   Kutuaikaan ahvenella muita kiireitä ja syönti alkaa kudun jälkeen. Ja ahvenenkutuun on sanottu hitaammankin ehtivän. Ajoittuu nimittäin aika pitkälle ajalle se.

   1. Jaana Jekkonen kommentoi:

    Jospa viimeistään sitten kutuhommien jälkeen löytyisi savupönttöön taas täytettä :)

 3. Mari kommentoi:

  Eiköhän Se ole vähän joka kalan kohdalla että Se syö ennen ja jälkeen kudun mut ei sen aikana? Juu hukassa on merelläkin kalat. Kutu alkaa olla kyllä kuulemma jo ohi että miksi eivät syö, on mysteeri. No parempia aikoja ootellessa….

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Jospa ne kutuhommat olisi täälläkin päin pian ohi ja kaloille alkaisi taas “rosvopaisti” maistumaan ;)

 4. Lasse kommentoi:

  Uskoisin että ei mene kauaa kun kala alkaa syödä. Toukokuun loppu ja kesäkuun taite ovat olleet miltei syys kalastukseen verrattavaa sesonkia jo lapsuuden virveli reissuista lähtien. Viime vuosilta parhaat kalat tältä ajalta ahven 1,7kg ja kuha 5,7kg. Jäiden lähdön jälkeen on aina kala syönnillä mutta kudut sun muut sotkee “loppu kevättä”
  Iloisia ilmeitä ja kireitä siimoja!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos Lasse tsemppaavasta kommentista, ehkä sitä kalaa alkaa löytymään täälläkin päin :) Aikamoiset kalat olet kyllä saanut, huh huh ? Kireitä siimoja sullekin!

Kommentointi on suljettu.