Ruskovillan merinovillatuotteet pitävät talvikalastajan lämpöisenä

keskiviikkona 25.1.2017 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Yhteistyössä Ruskovilla Oy:n kanssa

Kirjoitin viime vuoden puolella esittelytekstin Ruskovillan luomumerinovillatuotteista, joita sain testattavaksi täksi talveksi. Mikäli juttu meni sinulta ohi tai haluat käydä lukemassa sen uudestaan, löydät sen tästä linkistä.

Peruskerrastosta löytyy sekä naisille että miehille reilusti kokoja

Peruskerraston aluspaita

Peruskerraston alushousut

Talvi tuli Suomeen aikaisin ja pilkkijäille pääsi jo joulukuun puolella. Jäät ovat vahvistuneet hyviksi kovien pakkasten ansiosta. Moni talvikalastaja pelkää kylmyyttä, eikä lähde kalaan, jos pakkasta on pikkuisenkin nollan alapuolella. Mukavintahan se toki on pilkkiä ja ulkoilla lauhoilla säillä, mutta välillä (onneksi) tulee pakkasjaksoja, jotka voivat olla pitkiäkin, joten neljän seinän sisällä nollakelien odottaminen on tylsää. Pakkanen ei estä ulkoilua, silloin vaan täytyy kiinnittää pukeutumiseen enemmän huomiota.

Olen täysin ihastunut Ruskovillan tuotteisiin. Parasta niissä on se, että ne eivät hiosta. Olen mukavuudenhaluinen ja tykkään lämpöisestä, mutta hiki taas menee jo liiallisuuksiin :) Minun oli tarkoitus käyttää perusmerinovillakerrastoa ulkoillessa ja pilkkiessä, mutta koska se on niin ihanan tuntuinen päällä, olen käyttänyt sitä lähes vuorokauden ympäri. Itse asiassa se on minulla tälläkin hetkellä päällä ja olen myös nukkunut se yllä.

Olen kuullut joidenkin pähkäilevän kutittaako merinovilla ihoa ja samalla epäilevän, että villa ei tuntuisi hyvältä paljasta ihoa vasten. Kun puin kerraston ensimmäisen kerran päälleni, meni jonkun aikaa, että iho tottui siihen. Seuraavana päivänä iho ei enää halunnutkaan luopua lämpöisen pehmeästä merinovillasta ja nyt kerrasto menee ihan kotiasusta :)

Lauhemmilla keleillä olen käyttänyt vain peruskerrastoa toppavaatteiden alla. Minähän sain testattavaksi sekä peruskerraston että ulkoilukerraston, joka on hieman paksumpaa merinovillaa. Tarkoituksena oli käyttää asuja päällekkäin kovilla pakkasilla. Epäilin niiden yhdistelmän olevan superkuuma, joten lauhoilla keleillä olen tyytynyt yhteen kerrokseen.

Eräällä pilkkireissulla päätin kuitenkin kokeilla molempia asuja yhtä aikaa, vaikka pakkanen oli vain vähän nollan alapuolella. Hämmästyin suuresti, sillä minulle ei tullutkaan tuskastuttavan kuuma, mitä normaalisti sillä vaatemäärällä olisi tullut. Merinovilla hengittää hyvin, mutta siitä huolimatta lämmittää, ja kun villa ei hiosta, enää ei tarvitse pelätä, että pukisi päälleen liikaa.

Ulkoilukerraston paidassa on ihanan korkea kaulus

Ulkoilukerraston paidan helma peittää pepun, joten tuuli ei käy selkään pilkillä istuessa :)

Ulkoilukerrasto on paksumpaa materiaalia kuin peruskerrasto

Ulkoilukerraston housut

Tottakai hien saa pintaan, jos menee pukemisen kanssa liiallisuuksiin ja joskus myös pilkkireissun fyysisyys saattaa saada hikikarpaloita nousemaan selkään. Merinovillan puhdistus on kuitenkin helppoa, sillä villa puhdistaa itse itseään reagoidessaan ilman hapen kanssa ja monesti merinovillan raikastamiseen riittää pelkkä tuuletus ulkoilmassa. Pilkkireissun jälkeen kerrasto henkariin yöksi tuulettumaan ja aamulla on mukava laittaa raikkaat vaatteet päälle. Toki siinä on sitten se huono puoli, että joudut nukkumaan yösi ilman ihanaa kerrastoa, mutta kukapa kieltää hankkimasta useampia varakerrastoja :)

Ruskovillan ulkoilukerraston paidan hihat ovat pitkät ja niissä on peukaloille reiät, kätevää!

Näkisin silmikon soveltuvan hyvin moottorikelkkailijoille kypärän alle, mutta toki myös kovilla pakkasilla muillekin ulkona liikkuville. Pilkkireissuille sillä on käyttöä, kun tippa jäätyy nenänpäähän :)

Silmikko päässä pakkanen ei pure kasvoja :)

Ruskovillan merinovillasukat ovat tosi hyvät. Käytän niitä myös muulloinkin, kuin vain pilkillä. Yleensä normipuuvillasukkia käytettäessä varpaat hikoavat helposti, mutta merinovillan hengittävyyden ansiosta varpaat pysyvät merinosukilla paljon paremmin kuivina. Sukat ovat ohutta neulosta, joten niitä voi pitää lähes minkä kenkien kanssa vaan. Näitä sukkia täytyy kyllä hankkia useampi pari, varpaat tykkäävät :)

Merinovillasukat eivät hiosta varpaita

Merinovilla on siitä jännittävä materiaali, että se lämmittää myös kosteana. Varmasti kaikki pilkkijät tietävät, että sormien kastumiselta ei voi välttyä kalastaessa. Välillä taivaalta sataa märkää ja toisinaan taas käy hyvä tuuri ja avannosta nousee eväkkäitä. Kaloja nostellessa sormet kastuvat ja varpaiden lisäksi sormet taitavat olla pilkkijän yleisimmin paleleva ruumiinosa. Merinovillaiset kynsikkäät eivät kosteudesta hätkähdä. Ne eivät tunnu yhtään epämukavilta, vaikka kaloja irroittaessa evistä olisi tullut vesiroiskeita.

Merinovillakynsikkäitä kannattaa testata, mikäli on tottunut käyttämään kynsikkäitä pilkkiessä

Kynsikkäitä saa kolmessa eri koossa: S, M ja L

Olen jo useampaan otteeseen kehunut merinovillan hengittävyyttä, mutta minkäs sille voi, kun se vaan sattuu olemaan merinovillan paras ominaisuus. Myös Ruskovillan pipo hengittää, joten päänahka kiittää :)

Ruskovillan merinovillapipo

Monet ovat varmaan törmänneet hikoamisongelmiin normipipojen kanssa ja hiukset saattavat olla lähes märät ulkoilujen jälkeen. Ruskovillan pipo, kuten kaikki muutkin heidän merinovillatuotteensa, ovat 100% luomumerinovillaa, joten jokaisella tuotteella on samat huippuominaisuudet.

Moni varmaan ajattelee, että esimerkiksi ulkoiluun ja lenkkeilyyn merinovilla on liian kuuma materiaali ja varsinkin pipo hiostaisi ikävästi. Suosittelen testaamaan merinovillaa, sillä yllätyin itsekin kuinka monikäyttöinen materiaali merinovilla on. Sillä voi vuorata itsensä kokonaan eikä siltikään tule hiki :) Enää ei kävisi mielessäkään, että luopuisin merinovillatuotteista.

Pipo, joka hengittää :)

Suosittelen lämpimästi Ruskovillaa =)

Ruskovillan www-sivu

Ruskovillan verkkokauppa 

Ruskovilla Facebookissa

Kuinka tuttuja Ruskovillan tuotteet ovat teille?

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Erno Keränen kommentoi:

    Miten mahtaa sopia housut ja paidat 194/100 miehelle? Hakusessa on kunnolliset kerrastot… Liikun jäällä paljon… Aina kun kävelee tulee todella kuuma ja sen jälkeen kylmä… Voisin olla myös tuotteen testaaja..

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

      Verkkokaupastahan voi tilata ja sovittaa, ja mikäli vaate ei ole sopiva, sen voi palauttaa :)

Kommentointi on suljettu.