Ruskovillan merinovillatuotteet

sunnuntaina 20.11.2016 | by Jaana Jekkonen | 12 kommenttia

Yhteistyössä Ruskovilla Oy:n kanssa

Pilkkikausi alkaa olla ihan ovella ja lämpimät kesäkelit ovat enää muisto vain. Yhteistyöni Ruskovillan kanssa sattui ajallisesti hyvään saumaan ja pääsen testaamaan heidän laadukkaita luomumerinovillatuotteitaan aitoon jäätävään ympäristöön eli Suomen talveen :)

Rakastan pilkkimistä, mutta inhoan kylmyyttä. Se on yhtälö, joka ei oikein toimi. Olen lähtenyt jäälle jopa lähemmäs -30°C asteen pakkasella ja se alkaa olla pilkkihullullekin liikaa. Totuus on kuitenkin se, että Suomessa on talvella pakkasta ja kylmä, ja pilkkijän on siihen sopeuduttava. Onneksi näissä tilanteissa apuun rientää Ruskovilla.

Ruskovilla perustettiin vuonna 1981. Hyvää vuosikertaa siis, sillä myös allekirjoittanut näki päivänvalon samana vuonna ;) Alunperin Ruskovilla valmisti vain vauvojen tuotteita, mutta vuosien varrella tuotevalikoima on laajentunut ja nykyään heillä on tuotteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Materiaaleina ovat luomumerinovillan lisäksi luonnonsilkki, silkkivilla ja luomupuuvilla.

Ruskovilla

Kuva lainattu www.ruskovilla.fi

Sain Ruskovillalta testattavaksi luomumerinovillatuotteita. Kaikki Ruskovillan tuotteet ovat Suomessa suunniteltu ja valmistettu ja niille on myönnetty avainlipputunnus.

Ruskovillan käyttämä luomumerinovilla on eettisesti tuotettua ja mulesing-vapaata. Monelle termi mulesing on varmasti vieras, aivan kuten se oli minullekin vielä muutama kuukausi sitten, mutta tutkiessani eri merinovillatuotteita netissä, törmäsin termiin usein. Mulesing on raaka toimenpide, joka tehdään merinolampaalle suuremman villamäärän toivossa ja siksi onkin erittäin tärkeää, että ihmiset hankkivat mulesing-vapaita merinovillatuotteita. Ruskovillan luomuvilla tuotetaan Etelä-Amerikassa, Argentiinassa ja Uruguayssa.

Luomumerinovillan ominaisuuksia

 • kaikkein pehmein villalaatu
 • tuntuu hyvältä iholla
 • on miellyttävän joustavaa
 • lämmittää ihanasti
 • imee kosteutta tuntumatta märältä
 • hengittää hyvin eikä hiosta
 • lämmittää myös kosteana
 • neutraloi hienhajua
 • tuuletus auttaa poistamaan hajut
 • paloturvallinen

(lähde www.ruskovilla.fi)

Esittelen nyt tuotteet, joita aion testata tänä talvena. Teen käyttökokemuksistani vielä toisen postauksen myöhemmin, jossa esittelen tuotteet yksityiskohtaisemmin minun päälläni :)

Ruskovillan merinovillatuotteet ovat 100% luomumerinovillaa. Villa on pehmeää, pitkäkuituista merinovillaa, joka tuntuu miellyttävältä iholla. Merinovilla lämmittää, mutta ei hiosta hyvän hengittävyytensä vuoksi. Merinovilla sopii myös herkälle iholle, siksi Ruskovillan tuotteita voidaan käyttää vastasyntyneestä asti.

Peruskerrasto

Aluspaita on unisex-malli eli samat koot käyvät sekä naisille että miehille. Kokovaihtoehdot XS, S, M, L, XL ja XXL.

Alushousuissa naisten koot XS-XXL ja miesten koot S-XXL.

Ruskovilla

Peruskerrasto

Ruskovilla

Aluspaitaa, kuten muitakin merinovillatuotteita, saa useammassa värissä

Ruskovilla

Alushousuja on kahta eri mallia, naisille ja miehille omansa

Ruskovilla

Peruskerraston housuissa on säätökuminauha vyötäröllä

Ulkoilukerrasto

Tämä kerrasto on peruskerrastoa paksumpi. Malli on unisex eli samat koot käyvät sekä naisille että miehille. Kokovaihtoehdot ovat XS, S, M, L, XL ja XXL. Ulkoilukerraston paidassa on korkea vetoketjullinen kaulus, joka on varsinkin kylmällä ja tuulisella pilkkikelillä luxusta. Hihat ovat pitkät ja hihansuussa on reikä peukalolle. Tämä on kätevää, jos kalastaa ilman hanskoja tai sormikkaita.

Ruskovilla

Ulkoilukerrasto

Paidan helma on pidempi takaa ja sitä ominaisuutta osaa arvostaa avannolla istuessa, kun viima puhaltaa alaselkään.

Ruskovilla

Ulkoilukerraston paidassa hyviä ominaisuuksia riittää: korkea kaulus, pitkät hihat, selkäpuolen pidempi helma…

Ruskovilla

Aukot peukaloille ovat hyvä idea!

Housujen lahkeissa on pitkät kaksinkertaiset resorit, jotka mahtuvat hyvin saappaisiin. Myös ulkoiluhousujen polvet ja haarakiila ovat kaksinkertaista neulosta. Näissäkin housuissa on vyötäröllä säätökuminauha.

Ruskovilla

Lahkeiden pitkät kaksinkertaiset resorit lämmittävät mukavasti

Mielestäni peruskerrasto menee normaaleille muutaman asteen pakkaskeleille, mutta mikäli pakkasta alkaa olla kaksi- tai kolmekymmentä astetta, ulkoilukerrasto peruskerraston päällä ei ole yhtään liikaa.

Ruskovilla

Vasemmalla ulkoilukerraston paita, oikealla peruskerraston paita

Ruskovilla

Peruskerraston housut vasemmalla, ulkoilukerraston housut oikealla. Housut ovat eri kokoa (S ja M), siksi pituusero lahkeissa.

Silmikko

Monet kylmät pilkkireissut olen kulkenut kasvot kaulahuivein peitettynä. Helpompikin tapa pakkasen puremisen ehkäisyyn näköjään olisi ollut, eli Ruskovillan silmikko. Tänä talvena ei nenänpää jäädy :) Silmikossa on yksi koko aikuisille.

Ruskovilla

Tänä talvena pakkanen ei löydä minua, kun minusta näkyy vain silmät ;)

Pipo

Tätä saa yhdessä aikuisten koossa. Minulla ei ole vielä koskaan merinovillapipoa ollutkaan ja kovimmilla pakkaskeleillä olen aiempina talvina joutunut pitämään jopa kolmea pipoa päällekkäin. Ehkä tämän pipon kanssa pärjään vähemmällä ;)

Ruskovilla

Musta merinovillapipo sopii niin naisille kuin miehillekin

Kynsikkäät

Ruskovillan uutuustuote ovat merinovillaiset kynsikkäät, näissä kokovaihtoehdot ovat S, M ja L.

Ruskovilla

Pilkkijän toivelahja :)

Villasukat

Kaupoissa myydään villasukkia, joita mainostetaan merinovillalla. Monissa sukissa, kuten markettien merinovillatuotteissa yleensäkin, totuus paljastuu lukemalla pienen präntin: ne eivät olekaan sataprosenttista merinovillaa. Ruskovillan tuotteissa pikkupränttejä ei tarvitse tiirailla, sillä kaikki merinotuotteet ovat 100% luomumerinovillaa. Kun ostat Ruskovillalta merinovillaisen tuotteen, saat merinovillaisen tuotteen. Yksinkertaista :) Näitä nilkkamallisia merinovillasukkia saa koossa 34-48.

Ruskovilla

Nilkkasukat eivät ole liian paksut, joten ne mahtuvat kenkiin kuin kenkiin

Ruskovilla

Tämä lappu löytyy Ruskovillan merinovillatuotteista

Merinovillatuotteita ei tarvitse pestä usein, sillä villa puhdistaa itse itseään reagoidessaan ilman hapen kanssa. Pilkkireissun jälkeen vaatteet voi laittaa ulos tuulettumaan ja seuraavalle reissulle pääseekin taas raikkaat vaatteet päällä. Välillä pesu on kuitenkin edessä ja silloin tuotteen voi pestä joko käsin kädenlämpöisessä vedessä tai pesukoneessa 30°C käsinpesuohjelmalla. Pesuaineena toimii oliiviöljysaippua tai Sonett-villanpesuaine. Tahrat saa pois sappisaippualla.

Linkki Ruskovillan verkkokaupan pesu- ja hoitoainesivulle.

Ruskovilla

Ruskovillan merinovillatuotteita ei ole koinsuojattu, joten mikäli tuote ei ole jatkuvassa käytössä, se kannattaa säilyttää omassa myyntipussissaan. Olen aina ajatellut, että koiongelmat ovat vanhojen talojen riesoja ja että nykyaikana niitä ei enää olisi, mutta mihinkäs ne koit olisivat kadonneet. Niitä voi tänä päivänäkin löytyä ihan jokaisen kodin vaatehuoneesta.

Ruskovilla

Myyntipakkaukset sopivat myös säilytyspusseiksi

Ruskovillan valikoimaan kuuluu paljon muitakin tuotteita, kuin yllä esitellyt. Tuotteisiin pääset tutustumaan Ruskovillan nettisivuilla ja verkkokaupassa, Ruskovilla löytyy myös Facebookista.

Ruskovillan www-sivu

Ruskovillan verkkokauppa 

Ruskovilla Facebookissa

 

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
12 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Tero myllymäki kommentoi:

  Mielenkiintoinen aihe. Täytyy heti käydä nettisivuilla katsomassa tuotteita. Mulla metsällä käytössä retkitukun merinovilla alusasuja ja olen ollut niihin tyytyväinen mutta näitä täytyy katsoa ja ehkä koittaa tilata. Jos vaikka pilkillekkin ehtisi jossain välissä. Mukava lukea näistä ja saa hyviä vinkkejä kiitos.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kiitos kommentista! Aihe on ajankohtainen, jospa sitä pian päästään pilkkikausi aloittamaan :) Kannattaa käydä nettisivuilla tutustumassa Ruskovillan muihinkin tuotteisiin, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa :)

 2. tomi kommentoi:

  jokos oot koittanut noita paljaalle iholle? lämmintä villaa löytyy kaapeista, mut ei oikein kivan tuntuista paljaalla iholla. tekniset alusasut toimii, mutta olis aito villa lämpimämpää.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Kyllä olen sen verran kokeillut, että sovitin vaatteet. Merinovilla on ihan eri tuntuista kuin normaali villa, ne eroavat toisistaan täysin. Tuo merinovilla on iholla pehmeää, eikä kutita. Minulla on ollut aiempinakin talvina merinovillakerrasto käytössä, mutta ei koskaan Ruskovillaa. Innolla odotan pilkille pääsyä ;)

 3. Jäpä_k kommentoi:

  Hellurei ja hellät tunteet..:) Joo.tässäpä sitä pilkkireissuja odotetaan mielenkiinnolla,meneekö virtuaaliksi,sinun blogisi lukemiseks,vai kestääkö nyt toinen käsi pilkkiä kylmällä enää yhtään.?? Oikea kesti 15c pakkasen,vasen 30c,mut nyt taitaa vasen jäätyä,ennen oikeaa,eli. Hermot meni..ranteesta…:(.
  Ja minuaha ei sormien jäätyminen kalasta pidä poissa :)
  Täytyy kuulostella,miten istuu nuo “villat” sulla ekareissulla,hiottaako,vai kylmääkö!?
  Itse suosinu vuosia HellyHansseenia,ei oo ollu kylymä,päin vastoin,mut olen avoin uusillekkin kokeiluille..:).. Ja muuten…hyvä että mainostusta löytyy sivusi kautta!!!
  Näkemiin ja kuulemiin…

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Hellurei Jäpä pitkästä aikaa! Voi voi, kuulostaapa pahalta sinun käsihommelit, mutta jospa sinä pilkille pääset! Ja jospa tulisi leuto talvi, siis sen jälkeen kun ensin pakastaisi ja tekisi 50cm teräsjään ?

   Uskon, että Ruskovilla ei petä, tuloksia saatte sitten myöhemmin :) Näitä yhteistöitä on mukava tehdä, sillä aina ei omilta reissuilta ole raportoitavaa. Pääsee sitten siltikin päivittämään blogia, kun sormet syyhyää kirjoittaa ;)

   Näkemiin ja kuulemiin ☺️

 4. tomi kommentoi:

  en jaksanut odotella sun vastausta :) kävin ostamassa merinovilla kaulurin, koittaessa liikkeessä huomasin et kiristää ja kutittaa. en ostanut kuin yhden itselleni. emäntä jäi ilman koska ei varmasti olis käyttänyt. silkkivilla tuntui mukavalta. uskallan suositella. paita oli L ja housut S et jos pääsee oikein liikkeestä hakemaan niin kannattaa katsoa nuo koot. jälleen myyjiä näyttää olevan aika paljon.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Sinä olit nopea :) Minusta merinovilla on tuntunut hyvältä iholla, tainnut jo kolme vuotta olla käytössä talvisin ja välillä kesälläkin viileämmillä keleillä.

   Silkkivilla on varmasti ihana materiaali, kuulostaakin jo niin hyvältä :)

 5. tomi kommentoi:

  saattaa se hyvin muutaman pesun ja käytön jälkeen pehmetä ihan käytännölliseksi. aika näyttää. pystyn kyl pitämään ihan normi villaakin paljaalla iholla. esim villasukat pelkästään on paljon lämpimämmät kuin urheilusukka ja kahdet villasukat. ostin myös Wind stopperkypärä hupun kaulurin päälle. pilkin ja ja vaik mitä tärkeää.

 6. Jäpä_k kommentoi:

  :) Kuules Jaana!!
  Lyvväänkö lukkoon ainakin 1 pilkkireissu porukassa erääseen “pannuabbo” paikkaan,kunhan jiät tulloo??!!
  En minä muuten,mut halluun nähä,miten sieltä (kaiku+tasuri mestari) nosteloo abboja.. :):)
  **sielä on niitä ISOJA,mut pitäs suaha ylöskin** Kaaheenvaikeepaikka.!! :)
  Sinä niät mun maili oson,ni viskoo sinne yhteystietoja,mä laitan sit omani,ni voijjaa olla sit yhteyksissä.
  Kiitos ja kumarrus ;)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Tehhään niin, laitan sulle viestiä :) Minä tuun kahtomaan, kun sinä opetat miten pilkitään isoja abboja ;)

 7. Jäpä_k kommentoi:

  :) Maili perillä..Kiitos !! Vai SINÄ katot,kun mä opetan ahventen otot…johan vitsin murjasit :):) Ei se yks puolentoistakilon ahven viel kalastajaa tee..eikä ne hiukan sen alle olevatkaan :o
  Mä luulen,että Jäpä heittää pyyhkeen kehään jo eka avannon jälkeen,kun J.J.llä on ahkio täynnä pulskia ahvenia!! :) No,joudanpa sit tulien tekoon ja pyönän keittoon,voinpa myös joutessani kairata uusia reikiä mestarille..!! :)
  Piti ihan tuumia,että joutuuko ostaa isomman auton,että sun arsenaali sopii sitten kyytiin…:)
  Pakkasia odotellessa!!

Kommentointi on suljettu.