Syömälakko

torstaina 19.3.2015 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Yritin olla ovela ja otin lomapäivän lähes keskelle viikkoa. Epäilin kalojen viettävän massakauttaan tällä viikolla. Väärässä olin, sama kaava näköjään jatkuu edelleen kuin viime viikonloppunakin: ei kaloja. Tai sitten en vaan osaa.

 
Tänään suunnattiin Kolmisoppi-nimiselle lammelle, koska siellä järjestettiin päivällä koululaisten pilkkipäivä, jonne lupauduin menemään avuksi kairaamaan reikiä. Tapahtuma alkoi kello 11, joten mentiin jäälle jo kahdeksalta, jotta ehdittiin vähän harjoitella :) Kaiku piirsi jotain silppua pohjaan ja välillä tasuria kävi katsomassa vähän paksumpikin viiva. Tänään kaloja sentään näkyi, mutta eiväthän ne syöneet. Heiluttelin kaikkia värejä ja morriakin kokeilin. Turha luulo. 
 
Kello tuli yhteentoista ja jäälle alkoi tulla oppilaita, heitä oli muutamia kymmeniä. Kairailtiin heille reikiä ja autettiin osalle toukat morreihin. Kala oli huonolla syönnillä, mutta onneksi koululaiset saivat sentään joitakin pieniä ahvenia. 


Kalastelin itsekin samalla ja sitten eräs tyttö rannan tuntumassa alkoi huutamaan, että kala, kala! Näin jonkin harmaan otuksen läpsyttelevän jäällä, joten otin papin ja puukon ja lähdin kohti rantaa. Kun pääsin tytön luo, niin siikahan se siellä. Ja hyvän kokoinen vielä! Papitin ja verestin kalan ja kerroin lajin “saamamiehelle”. Punnittiin kala ja vaaka näytti 630g. Todella hyvin tehty tuolla syönnillä ja yhdellä ongella. Olihan se sen jälkeen itselle vähän noloa pilkkiä kaikuluotaimen kanssa saamatta mitään :) 


Eräs poika löysi särkiparven ja nosteli siitä useampia kymmeniä kaloja. Joku kissa on tänään onnellinen. 
 

Tämän päivän pointsit kotiin veivät koululaiset ja hyvä niin :)

Jaa:
Facebook
Whatsapp
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Luulen , että ehkä jonkinmoinen kalastus innostus saattoi herätä tuolle tytölle joka sai sen siian. Hienoa, että kairailitte reikiä koululaisille yms.!

  2. Mukava oli olla auttamassa oppilaita ja toivottavasti edes muutamalla innostus heräsi :)

Kommentointi on suljettu.