Täpinöissään

sunnuntaina 24.4.2016 | by Jaana Jekkonen | 14 kommenttia

Näin tänään sulan veneluiskan, what a feeling! Käytiin Puutossalmella tsekkaamassa Sotkan jäätilanne ja eikös sieltä olleet jäät hävinneet jo isolta alueelta. Viikko sitten oli vielä paljon jäätä luiskan kohdalla ja nyt vesi liplatti ihanasti lossin ympäristössä. Niin se homma etenee.

IMG_0469.JPG

Sotkanselkä 24.4. Puutossalmelta kuvattuna

Otin virvelin ja muutaman vieheen mukaan, silä halusin testata osaanko vielä heitellä. Kyllähän se sujui, mutta alkukankeutta oli havaittavissa :) Kalojahan minä en edes yrittänyt saada, hui. Miten sitä muka osaisi sellaisen nostaa kuivalle maalle. Tuntuu, että talven jälkeen joutuu kesäkalastuksen aloittamaan aina alkeista. Heitotkin olivat vain kymmenen metriä. Kai sitä tästä vetristyy kevään edetessä.

FullSizeRender-2

Lupa-asiat kunnossa :) (kalastonhoitomaksu 39€/kalenterivuosi, luvan voi hankkia osoitteesta www.eraluvat.fi)

IMG_0460.JPG

Kauden korkkaus lippa vinossa

IMG_0465.JPG

Niin, minä näin sen sulan veneluiskan. Se tunne oli niin ihana. Mihinkähän osaisin sitä verrata.. seitsemän oikein lottorivissä, Jeesus paahtoleivässä vai kaksoissateenkaari. Ehkä nuo kaikki kolme yhdessä. Kyllä veneilemään on päästävä, harmi kun lähipäiville näyttää vesisateita ja kovaa tuulta. Mutta jos ihan pikkuisen kävisi kokeilemassa… verestämässä vanhoja muistoja ja ehkä yhden kuhan…

IMG_0467.JPG

VIHDOINKIN!

Viime viikot ovat olleet tuskaisia. Ilmakin on ollut kylmä kuin Siperiassa ja olen vain katsellut ikkunasta, kun kalakaveri on duunannut jotain veneen kimpussa. Hän teki itselleen oman kalastuspaikan keulaan ja lainasi minun pilkkikaikuluotaimen kesäksi vertsu- ja venepilkkihommiin. Viiden tuuman kirkas näyttö on aurinkoisina kesäpäivinä erittäin tarpeellinen. Joten tänä kesänä on akka ratissa, varokaahan Kallavedellä liikkujat ;)

FullSizeRender.jpg IMG_0491.JPG

IMG_0501.JPG

Akku on penkin alla piilossa

FullSizeRender.jpg-1

IMG_0488.JPG

Anturinvarsi harjanvarresta =)

Pulpettiin oli ilmestynyt joku mittari ja usb-latauspistoke ja nyt kuulemma kaikki virrat ovat pääkytkimen takana. Kätevä isäntä.

IMG_0479.JPG

FullSizeRender-1

IMG_0509.JPG

ON/OFF, jopa blondi tajuaa =)

Kalakaveri oli myös ottanut veneestä keskipenkin pois (lähtee helposti nostamalla, joten nopea pistää takaisin) ja nyt on enemmän tilaa kalastaa. Viime kesänä tuli pompittua satoja kertoja penkin yli ja kyllä veneessä on helpompi kulkea, kun keskipenkki ei ole paikallaan. Ja yleensä kun ollaan kahdestaan liikkeellä, niin sitä ei edes tarvita. Iso kylmälaukku saa hoitaa keskipenkin virkaa tarpeen tullen.

Tästä se kesäkalastuskausi nyt pikkuhiljaa käynnistyy, myös pientä blogimainosta tuli laitettua veneen kylkiin ;) Jos joku lukija veneen kesällä bongaa, niin huitokaa helekutisti, minä morjestan takaisin! :)

IMG_0475.JPG FullSizeRender IMG_0496.JPG

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
14 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Jäpä_k kommentoi:

  Moro. No nyt puuttuu enää (vaparekki) teidän veneestä ja osallistumis häsellystä Uistelu Cupin kiertoon. ;)
  Jos iha rehellisiä ollaan..elä lähe siihen leikkiin,hermot menee:):)
  Kuhan ja ison abon jigaus on parasta A-sarjaa..!!

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moro, juu en ole vaihtamassa venepilkkimistä ja jigaamista uisteluun, joten ei hätää :)

 2. Mikko kommentoi:

  Mie oon sekakäyttäjä, harrastan kutakin noista mainitsemistanne muodoista, eli uistelu, venepilkintä, jigaus ja monia muita muotoja. Alkaa meilläkin olla jäät melko lailla taputeltu, että kohta päsee vesille.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Mukava juttu :) Kyllähän sitä voisi harrastaa kaikkia kalastusmuotoja itsekin, mutta kun tuppaa se uistelu olemaan niin kallista, että jätetään se ajatus hautumaan tulevaisuuteen =)

   1. Mikko kommentoi:

    Ei se uistelu vaadi kymmeniä vapoja viritellä samanaikaisesti vetoon. Itse pidän vain neljä vapaa samanaikaisesti vedossa, jos yksin kalastan, mutta kaverin kanssa tulee pidettyä jopa kahdeksan vapaa tai enemmän.

 3. T kommentoi:

  Missäs teillä säilytetään airoja trailausmatkojen aikana? Itselläni ne ei voi olla hankaimissa, pohjalle penkkien väliin “turvaan” ne on liian pitkät ja tuollai laidoillehan niitä ei saa mitenkään uskottavasti kiinni. Vai saako? Siis sillai ettei ne lähde jarrutustilanteessa kuin keppi Pitkämäen kädestä. Auto (ja suksiluukku) on tietty yksi ratkaisu, mutta ei sekään kiva ole jos on väkeä enemmän kyydissä.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Meillä ne on kiinnitettynä veneen laitaan ja lisäksi kiinnitetään ne nippusiteillä veneen kaiteisiin aina kuljetusten ajaksi. Hyvin ovat ainakin tähän asti pysyneet :) Hankaimissa ne eivät ole edes olleet koskaan, ei ole onneksi moottori pettänyt, niin ei ole airoihin tarvinnut turvautua =)

   1. T kommentoi:

    Juu, koitin tuota kiinnitystä kuvista zoomaillakin. Kyllä ne pysyy noin aina ekaan tiukempaan jarrutustilanteeseen saakka. Pituussuunnassa liikkumista kun on hankala estää, tai ainakaan minä en ole siihen keinoa keksinyt jos airoja laidalla säilyttää. Itselläni on nyt viimeinkin hakusessa sellainen viritys joka ei pelota 1) itseäni 2) muita autossaolijoita ja 3) muita tielläliikkujia.

    Ja hyvä ne airot on veneessä pitää, 1-2 kertaa vuodessa niitä tarvitsee. Esim. niillä marraskuun puolivälin reissuilla, kun potkaisee veneen näyttävästi laiturista irti ja huomaa, että virta-avain jäi autoon. Lisäturvaa tuo mulla nykyään keulakone, mutta ei sekään aina ole mukana.

 4. Hannu kommentoi:

  Vau “puattinen” varusteltu viimesen päälle kesäkalastus seikkailuihin. Miesväki ollut todistetusti harjanvarressa:). Jigilläkin “uistelu” onnistuu sopivalla tuulella, kun antaa vaan veneen mennä hiljalleen tuulen mukana ja jigit pomppii pohjaa myöten. On monesti tehokas keino etsiä kaloja laajemmin. Kohta taitaa päästä veneeseen hytisemään.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Joo miesväki oli harjanvarressa ? =) Kyllä monesti kalastetaankin liikkuvasta veneestä, kun aina ei välttämättä jaksa viritellä ankkuria ja Suomessahan tuulee vesillä lähes aina, joten siihen on vaan totuttava :) Ainakin viime kesänä ne täysin tyynet päivät olivat harvinaista herkkua :) Kyllä me sitä tuuliankkuriakin pohdittiin, täytyy katsoa..

   1. Mikko kommentoi:

    Tuuliankkurin saa helposti väkerrettyä vaikkapa muoviämpäristä. Asentaa sen sangan tilalle sopivan narun pätkän ja siihen kiinnittää pidemmän narun, jonka toinen pää veneeseen. On monta kertaa halvempi kuin ostaa tehdasvalmisteinen.

    Mutta oma avovesikausi starttaa sunnuntaina, kalastuksenhoitomaksu tuli just tänä aamuna maksettua.

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

     Kiitos vinkistä, täytyy testata :)

 5. Mikko kommentoi:

  Eipä alkanutkaan avovesikausi, selkä sanoi ei kiitos perjantaina ja meno on todella rauhallista nyt :(

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Voi harmi :( Koitahan saada itsesi kuntoon!

Kommentointi on suljettu.