Vähän lyhyempi reissuraportti

torstaina 12.3.2015 | by Jaana Jekkonen | 6 kommenttia

Alkuun kerrottakoon, että valitettavasti tämän postauksen valokuvissa ei esiinny kaloja. Mutta nauttikaa näistä luontokuvista ;)


Tänään vietin lomapäivää Sotkalla. Heräsin ennen herätyskelloa jo neljältä, selvästi oli innostusta ilmassa. Mietin aamulla pitäisikö pakastinta vähän tyhjentää tämän päivän kalafileitä varten. Minulla olisi nyt täsmäaseet Sotkalla käytössä: ahvenen nahkaiset Kalarosvot. 

 

Jäällä oltiin ennen seitsemää. Se oli liian myöhään. Kala nimittäin söi jo täyttä häkää silloin. Kaksi vierekkäistä avantoa ja viisi haukea kymmenessä minuutissa. Hävetti ihan, että minullahan olisi mahdollisuus tyhjentää koko Sotka näillä tasureilla. Sen ajatuksen jälkeen kalantulo loppui. Ei siis pelkoa, että kalat loppuisivat Sotkalta minun toimesta.

Kirpun vapa pääsi testiin, on hyvä!

Aamun jälkeen koko päivän aikana tuli enää pari ahventa ja hauki. Päivän kaikki kuusi haukea jatkavat eloaan Sotkalla. Työpäivätkään harvoin ovat näin rankkoja, kuin kalareissut. Miten monta tuntia taas yritinkään (10 tuntia!!!), kairailin, kävelin möykkyisellä, liukkaalla jäällä kilometrejä, välillä lensinkin pieniä matkoja, kun jalat lähtivät alta ja jouduin ilmassa pitämään tasapainon. En onneksi kaatunut. Mutta onhan tässä vielä päiviä. Ehkä kannattaisi ne liukuesteet hommata.. 

 
Tänään oli niin ihanan täydellinen päivä, lukuunottamatta kalattomuutta. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja välillä oli jopa kuuma. Mutta onko tuo ihme, kun vaatteet ovat samat kuin -20 pakkasella. Ehkä huomenna jätän yhden villapaidan pois.. Ihanaa keliä luvattu koko viikonlopuksi, nyt kaikki jäälle nautiskelemaan keväästä ja kalastuksesta :)

Hei hei Sotka.


Jaa:
Facebook
Whatsapp
6 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Anonyymi kommentoi:

  Mukavaa luettavaa nää kirjoitukset. :)
  Tulevana viikonloppuna menee molemmat päivät kyllä jäällä kalastuksen merkeissä.
  Ollaan varovaisia jäällä liikkuessa. :)

 2. Kiitos :) Kireitä siimoja viikonlopulle ja maalaisjärki jäällä mukana meillä jokaisella :)

 3. Anonyymi kommentoi:

  Atom merkkiset liukuesteetollu iha pätevät… kuutisen euroa maksavat..suosittelen

 4. Ok, kiitos vinkistä :)

 5. Anonyymi kommentoi:

  Ilmanpaine nyt 1060, jos tuo mittarini kunnossa. Viikonloppuna pitää varmaan ajella potkukelkalla jo ennen auringonnousua kalapaikoille. Jos osuis pitkästä aikaa ahvenen syöntihetkeen.

 6. Joo ilmanpaine on tosi korkealla, ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy myös ilmanpaine, jos ei mittariin luota :)

Kommentointi on suljettu.