Vieroitusoireita

maanantaina 18.4.2016 | by Jaana Jekkonen | 16 kommenttia

On tämä kamalaa, kun ei pääse kalaan! Odotan niin malttamattomasti jäiden sulamista ja Puattisen vesille laskemista. Onneksi saatiin Pirttilahdesta venepaikka, niin vesille pääsee halutessaan lyhyelläkin varoitusajalla. Kävin tässä yhtenä päivänä laiturilla kävellen ja kahdeksan minuuttia meni kotipihasta rantaan. Ja tuossa Pirttilahdessa on erittäin mukavan näköisiä kalapaikkoja ja Sotkallekaan ei ole kuin reilu 10 kilometriä. Ihme juttu, jos ei ala kuhia löytymään :) (Mutta kalastushan on ihmeitä täynnä, joten…)

IMG_9973

Puattisen kotisatama

IMG_9975

IMG_9974

Ei ole enää montaa kymmentä senttiä, sitten pääsee =)

Tässä kalakelejä odotellessa on tullut tehtyä muutamia hankintoja. Ostin vertikaalijigaukseen mm. Lunker Cityn jigejä, jotka toimivat viime syksynä hyvin. Jigit ovat melko isoja kooltaan ja en ymmärrä miksi uitin niitä viime kesänä niin vähän. Vasta loppukesästä vertsuilin niillä aktiivisemmin ja taisin minä ihan hyviä kuhia saada. Muistaakseni ;)

FullSizeRender-3

Myös pari veitseä löytyi alennusmyynnistä, vielä kun oppisi teroittamaan…

FullSizeRender-4

Tällä pitäisi nälkä lähteä isommaltakin kuhalta ;)

Tänä kesänä olisi tarkoitus jigailla myös ahvenia ja hankin vähän kevyemmät vehkeet sitä varten. Honkkarin verkkokauppa on hyvä kauppapaikka kalastajalle, sillä siellä on monipuolisesti tuotteita hyvään hintaan. Verkkokauppa on myös selkeä ja sieltä löytää tarvitsemansa asiat helposti. Eniten tykkään asiakkaiden arvioista, jolloin tuotteista saa realistisen ja rehellisen kuvauksen. Tähtiarvioiden perusteella olen löytänyt monia hyviä tuotteita.

FullSizeRender-2

Vapa on Rovex Hurricane ja se on minulle ihan uusi tuttavuus

En ole mikään hifistelijä kelojen ja vapojen suhteen ja koska olen myös vähän huithapeli tavaroideni kanssa, minun ei kannata ostaa satojen eurojen välineitä. Vapa kun saattaa jäädä vaikka pyllyn alle joskus ;) Siksi ostin edulliset UL-vehkeet ahvenen jigaukseen. Aloitellaan nyt näillä ja panostetaan sitten lisää, jos tarvetta on. Uskon kuitenkin pärjääväni vallan mainiosti tällä muutaman kympin setillä, eihän se ahven katso hintalappua..

IMG_0224

Kelaksi valikoitui Okuman Safina Noir hyvien arvostelujen ja edullisen hinnan vuoksi. Okuma on ennestään tuttu merkki ja luotan siihen :)

Alkuviikoksi on lupailtu kovia sateita ja kylmää keliä. Loppuviikosta vähän lämpenee ja kelit paranevat ja mielessä kävi pienet heittelysessiot lossilla. Käytiin jo Puutossalmella tsekkaamassa pääsisikö veneluiskalta laskemaan veneen, mutta jäitähän siellä vielä on. Heittelemään onneksi pääsee, joten ehkä käydään kesäkalastuskausi korkkaamassa joku päivä :)

IMG_0189

IMG_0194

FullSizeRender-1

Eilen puuska oli varmaan sata metriä sekunnissa, joten heittelyt saivat vielä odottaa

Mitenkäs on avovesikausi lähtenyt käyntiin niillä, jotka jo järvelle/merelle pääsevät? Onko noussut hyviä kaloja? :)

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
16 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
 1. Olli Oikarinen kommentoi:

  Hei!

  Onko toi Puutossalmen lossin seutu antanu saalista koskaan? Oon ite kerran käyny heittämässä siinä joskus vuosia sitten ilman saalista, silloinkin taisi olla juuri jäiden lähdön aika kyseessä. Kiinnostaisi toi paikka kyllä, kun se on ensimmäisiä mahdollisia heittelypaikkoja. Vielä parempi, jos siitä olisi realistiset mahdollisuudet saadakkin jotain :)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Moi, me on saatu vain haukia, taisi isoin olla 3,5kg, mutta on sieltä kuhaakin kuulemma tullut. Siinä kun lossi kaasuttelee, niin pikkukalaa näkyy olevan paljon. Hyvät mahdollisuudet saada isompaakin kalaa.. jigit vaan jäävät pohjaan tosi helposti, eli ei kannata ihan pohjia pitkin jigata tai sitten heittelee vaikka lippoja =)

  2. Nimetön kommentoi:

   Siitä on mahdollisuus saada isojakin ahvenia, ja samoin haukea saa kohtuu hyvin.

   Ja jos mato-onginta sytyttää, niin kukko-kalat on nopeesti paketissa.

   Jäiden lähtö ei ehkä ihan paras mahdollinen ajankohta, mutta toki jos polte on kova niin eikun menoksi. :)

   1. Jaana Jekkonen kommentoi:

    Kyllä isot ahvenet kelpaisivat aina =) Pienetkin kelpaavat tässä tilanteessa ja kyllä jopa se pelkkä heittely auttaa pahimpaan himoon =) Kaloja ole muutenkaan hirveästi näkynyt =)

 2. Ari Virtanen kommentoi:

  Jos haluat Jaana kalaan niin vaikka heti voi lähteä, nimittäin laituripilkille! Istuu itse laiturilla ja kairaa reiän siihen laiturin viereen laiturilta käsin. Sitten vaan reijästä pilkkimään…

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Se on kyllä totta, kai sieltä jotain voisi saadakin :)

 3. Jäpä_k kommentoi:

  Pssstt…. Kallansiltojen alla piileksii ruokakaloja ;)

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Ai niin, sielläkin vois käydä :) Mitäs sieltä siiman päähän tarttui vai kävitkö itse heittelemässä?

 4. Pete kommentoi:

  Kohta pääsee keltaisen paholaisen tuohon ekaan laituriin kurvailemaan.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   Ihanko tosi? No sit ollaan venenaapureita :)

   1. Pete kommentoi:

    Aika vähän ollut vapaita paikkoja näihin laitureihin. Tankki ei kannata säiliö veneessä kun tuntuu kuulemma tyhjenevän itsestään. ☺

 5. Jäpä_k kommentoi:

  En ole vielä ennättänyt käydä,mut aikasemmin mitä käynyt,ni kyl sieltä aina jtn siimaan tarttuu..:)

 6. joku vaan kommentoi:

  Minkä hintainen on laituripaikka ?

  1. Pete kommentoi:

   159€

 7. Mikko kommentoi:

  Tuli tehtyä hankintoja tulevaa kautta ajatellen, uusi haspelikela, kasa jigejä ja vähän kaikkee muutain. Nyt odottelen, että lähtis loputkin jäät pois, niin pääsisi kalalle.

  Tuota kuvaa veneluiskasta mie katselin vähän miettien, että onko se säästösyistä jätetty tuossakin, kuten monessa muussakin paikassa olevassa luiskassa se väli avoimeksi? On täällä meilläkin päin pari luiskaa, joissa se väli on vieläpä suht syvä ja luiskat jyrkkiä, niin siinähän onkin peileistä seuraaminen, että trailerin rengas ei luiskahda sinne väliin.

  1. Jaana Jekkonen kommentoi:

   No niin, siellähän on samat valmistelut ja suunnitelmat avovesikautta varten kuin täälläkin :) Tuollaisen luiskan syytä en tiedä, olisiko sitten se säästösyy :) Ja sitten kun tuo kyseinen luiska on muutenkin vähän heikossa hapessa ja toinen puoli halkeillut ja hajonnut, niin kyllä saa tarkkaavaisesti veneen laskea. Ja luiskahan ei ole loivimmasta päästä. Meillä onneksi ukko hoitaa nuo trailerihommat =)

Kommentointi on suljettu.