Ruokahaluttomuutta välipäivinä

You may also like...

10 Responses

 1. Ville Pennanen sanoo:

  Melko passiivisia on kalat olleet koko viikon. Maanantaina käytiin kaverin kanssa E-Kallavedellä ja vasta päivän viimeisillä reijillä alkoi paukuttamaan tasariin kunnolla. Kuoretta sylkivät assut tuolla paikalla. Tänään kävin sitten ittekseen ja muutamaan nykyyn jäi saalis. Tosin kastelin toisen kumikkaan aamupäivällä, niin jouduin lähtemään liian aikaisin pois. Perjantaina ajattelin vielä käydä koittamassa vimosen reissun tälle vuotta, sit ens vuoden puolella jatkuu onkimiset :)

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Kyllä oli vaikeat pari päivää. Nyt tulee itselläkin monen päivän tauko kalastukseen, täytyy katsoa pääseekö ensi viikolla ollenkaan pakkasten takia.

   Et kai sinä jäihin tippunut, jos kenkä oli märkänä? Pitää itsekin käydä se Etelä-Kallavesi korkkaamassa, eiköhän sielläkin jo jää kestä, varsinkin tuon tulevan pakkasjakson jälkeen :)

   • Ville Pennanen sanoo:

    En jäihin tippunut onneksi. Syvänteen yli kävelin ja siinä oli semmonen alue jossa oli ohut riite ja sen päällä kerros lunta. Riitteen alla oli reilu saappaan verran vettä. Humpsahdin tuosta riitteestä läpi ja kastelin kengät. Hieman säikäytti kun luulin että jää pettää, mutta tuon vesikerroksen alla olikin vielä onneksi jäätä.

    • Jaana Jekkonen sanoo:

     Hui, aika petollinen kohta, mutta onneksi oli sentään jäätä vielä alla :)

 2. Tero myllymäki sanoo:

  Täytyi itekki käydä tänään sairastelun jälkeen hetki jäällä. Ahven aika huonolla syönnillä ja melkein kaikki pieniä. Pienellä järvellä. Toki sieltä saa hyvällä syönnillä isojakin 500-800g mutta niitten syöntiä täytyy odottaa kevääseen. Mutta yksi isomus avasi suunsa mun pilkkiin ja olihan se ennätys ahven. 1250g ja 45cm! Oli hienoa vihdoinkin rikkoa kilon raja. Seuraavaa odotellessa. Jos vielä perjantaina tai lauantai aamusta ehtisi käydä pilkillä mutta vielä ei tiedä. Kiitos ja hyvää uuttavuotta. Toivottavasti uusi vuosi parempi kalojen tuloon…?

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Oijoi, ihan mahtavaa, huippu lopetus vuodelle! Paljon onnea kilon ylityksestä!

 3. Aaron sanoo:

  Vähän tyhjää mulla ollut täällä merellä myös… Osaisitko sanoa kuhavarman vertikaalijigin merelle? ja uittotapaa? olen noviisi näissä asioissa vielä…

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   En osaa merelle suositella jigejä, kun ei ole kokemusta, mutta täällä meillä päin on Lunker Cityn Fin-S Fishit toimineet hyvin ja viime kesänä myös ihan normijigit toimivat yllättävän hyvin, ei tarvinnut välttämättä olla edes v-pyrstöä :) Ja väärää uittotapaa ei varmastikaan ole, jos sulla on kaikuluotain käytössä niin siitä voi seurata, minkälaisista liikkeistä kalat kiinnostuvat ja lähtevät nousemaan jigille :)

 4. erno sanoo:

  Tommoset kahen ahvenen päiväthän on ihan perus settiä kun etitään isompaa ahventa ja käytetään isompia tasureita ja melkein samoissa lukemissa liikkuu omatkin reissut. Pitää olla tyytyväinen ettei ihan niitä MP-reissuja vielä oo sattunu kohalle. Tuntuu tää talvi paremmalta kuitenkin kalan syönnin suhteen kuin viime talvi vaikka omalle kohdallekaan ei oo mitään huippupäiviä sattunut.

  • Jaana Jekkonen sanoo:

   Joo kyllä monesti yksikin kala pelastaa päivän, mieluummin yksi isompi kala, kuin sata pientä ;) Tämä talvi kyllä vaikuttaa paremmalle kuin viime talvi, ainakin mitä olen muiden saaliskertomuksia lueskellut :) Itsellä ei vielä isompia ole kohdalle osunut, mut jospa tänä vuonna. Kireitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.