Kesäkuun saldoa

torstaina 12.6.2014 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Kesäkalastus ei ole niin tuttua puuhaa kuin pilkkiminen. Ostin ensimmäisen avokelani vasta viime kesänä, mutta niinhän siinä kävi, että sekin kalastusmuoto vei mennessään. Pilkkiminen on aina numero yksi, mutta virvelöinti pääsi hienosti sijalle kaksi. Onhan se mukavaa kalastaa ilman viittä vaatekerrosta. Ja ei sitä kairaamistakaan 365 päivää vuodessa jaksaisi.
Tai kyllä jaksaisi.

Vuoden 2014 kesäkalastuskausi alkoi jo huhtikuussa. Lähellä sijaitseva vapaakalastuslampi oli ensimmäisten reissujen kohteena. Pari kirjolohta sieltä nousikin..

Kesäkuussa ovat omat ennätykset paukkuneet, kesäkuun ensimmäisenä päivänä tuli 3,51kg painoinen hauki. Monta reissua tuli toukokuussa tehtyä ilman saalista, mutta mukava oli vihdoin jotain saadakin. Mieluisin viehe vavan päässä on jigi. Osittain siksi, että jos menetyksiä tulee niin tappio on pieni :) Mutta kyllähän ne jigit ovat tehokkaita, eniten olen niillä saanut saalista.

 
En omista venettä, joten kalastus on hoidettava rannalta käsin. Onneksi olen saanut vinkkejä hyvistä paikoista niin ei tarvitse tyhjää heitellä. 7.-8.6. viikonloppuna kuha oli hyvällä syönnillä. Useampikin mitallinen kävi rannalla, mutta periaatteena on, että itselle tarpeettomat ovat c&r. Isoimmalla kuhalla oli painoa 1,67kg ja se pääsi ruokapöytään asti. Myös isoimman pikkuveli lähti mukaan.
 
 

 

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Mukava blogi sinulla.Hienoa,että nainen ei ujostele lähteä mukaan kalastuksen mahtavaan maailmaan.Teitä ei ole vesillä näkynyt paljoa mutta sinä ja kaikki neitoset olette tervetulleita.Tuosta kalapakkikuvastasi sen verran ,että kannattaa varoa etteivät mm.vaaput ja jigit mene samoihin lokeroihin.Usein käy niin,että jigit tuhoavat vaapuista pinnan.Osa muovirasioistakin on sellaisia,että reagoivat jigien kansa niin,että rasiasta löytyy vain sulanutta kumipuuroa.terv.Markku Paltaani alias luonto-eno

  2. Kiitoksia vinkeistä :)

Kommentointi on suljettu.