Pekonilla höystettyjä haukipihvejä

perjantaina 19.9.2014 | by Jaana Jekkonen | 5 kommenttia

Tulipas siis hommattua lihamylly, kun tarjouksesta sellaisen bongasin. En viitsinyt puolta omaisuutta laittaa myllyyn kiinni, koska käyttö on aika satunnaista. Löysin Electroluxin lihamyllyn alle 90 eurolla, joten pistin kärryyn ja toin kotiin.

Kalassa olen käynyt aina kun olen ehtinyt. Nyt olen ehtinyt aika useinkin, joten olen heitellyt ranteeni kipeiksi. Mutta kun ei malta olla poiskaan, jos pääsee. Tällä viikolla olen käynyt parina iltana heittelemässä, ei ehdi kauan olla, kun tulee jo hämärä. Eli talvi se tulla jolkottaa :)

Torstai-iltana käväistiin eräällä ponttoonisillalla, josta sain pihvien raaka-aineeksi reilun puolitoista kiloisen hauen. Perkasin kalan saman tien, niin ei tarvinnut tulla kotiin sotkemaan. Kotona irroitin vaan nahat, huuhdoin fileet ja pistin kylmään.

Sen jälkeen ehdin vielä lukea lempilehteäni, mulle ei muita “naistenlehtiä” tulekaan, kuin tämä :)

Perjantaina sain nauttia vapaapäivästä mukavasti rentoutuen. Lähdin siis kalaan. Haukipihvit kaipasivat vielä vähän lisää raaka-ainetta ja kovin odotuksin lähdin haukia narraamaan. Valkeisenlampi oli tuttuun tapaan nätti, mutta hiljainen. Ei tärppiäkään.

Ponttoonisilta oli viimeinen oljenkorsi ja pari haukea olikin kiinni, mutta se “ruokakala” sai taisteltua itsensä irti. Arvasinkin sen jo myöhästyneen vastaiskun aikaan. Paljon tuli erilaisia vaappuja ja lippoja kokeiltua, mutta ainoastaan vihreäsävyinen jigi antoi tärppejä. Ai niin, sainhan minä jigillä yhden kolmesataa grammaisen ahvenen, jonka piilotin haukipihvitaikinaan. Salainen ainesosa :)

Lihamylly on kyllä hyvä keksintö, melkein harmittaa etten ole sitä jo aiemmin hankkinut. Haukifileet menivät tosi nopeasti läpi ja hienonsin ne kahteen kertaan. Pistin fileet myllyn läpi vuorotellen pekonien kanssa.

Taikinamassaa tuli ihan reippaanlaisesti, kun kaivelin vielä pakastimesta kesällä pyydettyjä haukia lisäksi, yhteensä neljä haukea pistin massaan. Ja kolme pakettia pekonia :) Ohje Mika Vornasen haukipihveihin löytyy täältä, itse muokkasin ohjetta hieman, koska tein jauhottoman version taikinamassasta. Osan pihveistä kyllä leivitin tattarijauhoilla.

“Viinitonkka” kuvausrekvisiittaa ;)

Ajattelin, että lihamyllyn käyttäminen on vaivalloista ja hidasta, mutta todellisuudessa se oli pihvien tekemisen nopein osuus. Muutama tunti vierähti kokonaisuudessaan, pihvejä kun tuli vahingossa tehtyä lähes 70 kpl. Nyt ois ruokoo tarjolla :)

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
5 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Anonyymi kommentoi:

    Näyttävät niin hyviltä että voisko saada ohjettä tänne :D

  2. Anonyymi kommentoi:

    Niin kun siitä linkistä kävin kurkkaas mut sieltä puuttuu määrät et miten paljo mitäkin laitetaan….

  3. Olen aika suurpiirteinen reseptien kanssa, joten tarkkoja grammamääriä ei ole :) Mutta oiskohan haukifilettä ollut 2kg, lisäksi 3 pkt pekonia, 3 prk ranskankermaa, sipulikeittopussi, 3 kananmunaa ja mausteita sopivasti :) Hirmu määrähän tuosta pihvejä tuli ja pari päivää ruokavalio koostui lähinnä niistä :)

  4. Anonyymi kommentoi:

    Särkkärin Ponttoonisilta <3 Kersana tuolla oli mukava uida ja kiipeillä, ja tuli niitä assuparviakin sillan alta ihailtua…

Kommentointi on suljettu.