Talvi

maanantaina 1.9.2014 | by Jaana Jekkonen | 0 kommenttia

Sehän on jo melkein täällä, kun syysflunssakin tuli sairastettua. Talvi on minun lempivuodenaika, koska silloin pääsee pilkille :)

Kalassa en ole nyt ehtinyt käymään valovuosiin, eli varmaan 10 päivään. Vieroitusoireet ovat olleet aika pahoja, joten on tullut pyörittyä Facebookin kalastusryhmissä. Youtubestakin löytyy ihan kivoja kalastusvideoita ja sitten on vielä Instagram. Onneksi some on täynnä silmänruokaa eli kalakuvia :)

Syksyt ovat olleet aika hiljaista aikaa kalastuksen suhteen. Lähinnä vaan odotellaan jäiden tuloa.. Mutta onhan tässä vielä muutama viikko (varmaankin) ihan potentiaalista heittelyaikaa. Syksykalastus vaatii vielä harjoittelua, kun en ole sitä harrastanut.

Nykyään puhutaan paljon vastuullisesta kalastuksesta ja on hyvä, että ihmiset joilla on tietotaitoa asioista, jakavat sitä eteenpäin. C&R kalastus on ainakin minulle vielä melko tuore termi, mutta tietenkin itselle tarpeettomat kalat vapautan. Mitään jättimörköjä en ole koskaan edes (vielä!) saanut, joten ne saaliit uivat edelleen jossakin. Ja alamittaiset päästän tottakai aina takaisin kasvamaan. Mutta jos Ahti suo, niin ruokakalat lähtee reppuun.

Loppuun vielä vähän kuvia viime keväältä, kyllä nuo elektroniikkalaitteet pikkuisen helpottavat pilkillä käymistä. Aamulla tarkistan aina säätiedot ja oon tykästynyt “nousevaan käyrään” eli siis nousussa olevaan ilmanpaineeseen :) Mulla vaan on ollut parempi tuuri kalojen suhteen aina nousevalla ilmanpaineella. Karttaselain helpottaa jäällä liikkumista ja paikkojen etsimistä, ja kaikuluotaimella voi sitten varmistaa, että ollaan suunnilleen oikeassa kohdassa. 


Ja kävinhän minä kerran pilkkikisoissakin viime talvena, tuli semmoinen siika että! Ja siis siikasarjan voitto irtosi sillä kilpailun isoimmalla siialla. Jännä juttu, että se siika oli myös minun elämäni pienin siika, reilu 200 grammainen.Jaa:
Facebook
Whatsapp