Jigitestailua

perjantaina 4.9.2015 | by Jaana Jekkonen | 2 kommenttia

Melko kovasta tuulesta huolimatta lähdettiin tänään iltapäivällä kohti Kelloselkää. Aallokko oli taas tuttuun tapaan hirveä, mutta kun kieli keskellä suuta ajeli, niin perille päästiin. Koluttiin Kelloselkää ja käväistiin myös pikaisesti Pohjois-Kallaveden puolella.

IMG_0962.JPG

Aiemmin viikolla kävin yhtenä iltana kalassa ja silloin keli oli niin jäätävä, että harvoin on pilkkireissuillakaan niin paljon paleltanut. Pohjoistuuli tuntui luissa ja ytimissä. Varakalakaverikin törötti kokassa huulet sinisinä. Ja saatiinko kaloja? Turha luulo.

Tänään varustauduin toppavaatteilla, kun muistelin aiempaa kalareissua. Eipä se sitten niin kylmää ollutkaan, kun tuuli puhalsi etelästä. Kesäkelit joka tapauksessa ovat menneen talven lumia :)

Sain itselleni aivan uusia tuttavuuksia testattavaksi Fishing Lordsilta. Kyseessä on Svartzonker McRubber Bass jigit, jotka ovat ruotsalaisen Claes Claessonin kehittämiä. Ensinnäkin jo ulkonäkö on viety normijigeihin verrattuna “nextille levelille” ja myös jigin malli poikkeaa hieman perinteisestä. Itselleni tuli mieleen hienosti maalatut tasurit, mutta nämä vaan ovat kumin muodossa. Tykästyin jigeihin jo ensikosketuksesta :)

Tänään en ehtinyt kauaakaan uittaa jigiä, kun sain ensimmäiset tärpit. Uitin mustaselkäistä hilekylkistä jigiä, jossa on oranssi maha. Muut saman merkin jigivärit eivät toimineet, mutta tämä mustasävyinen toimi sekä minulla että kalakaverilla. Pienemmät koot ovat suunniteltu enemmänkin ahvenelle ja kuhalle ja isommat mallit taas suurhauille.

Omat vehkeet ei ehkä kestä noiden suurten heittelyä, mutta ostin niihin suuret koukut+lisäkoukut, joten käytän niitä vertikaalijigauksessa.

IMG_0949.JPG

Pienempiä aion myös heitellä, mutta tänään ei heittely tuottanut tulosta. Vertikaalilla sain veneeseen asti yhden ahvenen ja alamittaisen kuhan, samat saaliit tuli kalakaverillekin. Ja kaikki mustaoranssilla jigillä. Tasurit eivät tänään toimineet ollenkaan. Kyllähän nämä testijigit ovat hienoja ulkonäöltään ja jos ne vielä toimivat tavisjigejä paremmin, niin voi olla, että hankin niitä tulevaisuudessa lisääkin… Vaikka syönti olikin tänään heikkoa, niin ainoa mikä antoi kalaa, oli Svartzonker.

IMG_0952.JPG

FullSizeRender.jpg-1

Tänään oltiin vain muutama tunti kalassa, sillä vene piti saada trailerille valoisan aikaan. Huomenna Kuopiossa juostaan maratoneja ja minä juoksen niitä karkuun. Meidän venepaikka eli Kuopionlahti näkyi olevan maratoonareiden reitillä, joten huomenna varmaan on turha toivo yrittää mahtua venehommiin satamaan. Oltiin siis kaukaa viisaita ja laitettiin vene lähtövalmiiksi. Ehkäpä Sotka, ehkäpä Juurus.. hmmm.

Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
2 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Unto Varis kommentoi:

    Jaana, oletko kokeilut jigikaloilla täkyongintaa, minä kokeilin n. kaksi viikkoa sitten särkien tilalle jigiä, joka oli n. 10 cm pitkä, kuinka ollakkaan, 45 cm ahven kävi kiinni, painon arvioin ainakin 600g, kun ei vielä ollut digipuntaria, mutta nyt on. Perään sain myös toise pienemmän. Eilen kävin ilta syöntiä kokeilemassa, oli tosi huono syönti, ei syönyt pilkiä, eikä tuntunut mikään kelpaavan, kumminkin sain taas jigi täkyllä n. 100g ahvenen.

    1. Jaana Jekkonen kommentoi:

      En ole kokeillut, sehän vaikuttaa tehokkaalta :) 45cm ahven on varmasti painavampi kuin 600g, onnea hienosta kalasta :)

Kommentointi on suljettu.