Lammella

perjantaina 2.1.2015 | by Jaana Jekkonen | 4 kommenttia

Olo on kuin uitetulla koiralla. Päivä vierähti pienellä lammella ja aamupäivällä alkoi satamaan räntää, jota satoi loppureissun ajan. Kotiin palatessa kaikki vaatteet olivat märkiä, vaikka päällimmäisenä oli vedenkestävät ulkovaatteet. Eipähän nekään mahdottomia vesimääriä kestä.


Sain vinkin eräästä pienestä lammesta, jossa on suurimmalta osin vain reilu metri vettä, mutta kuulopuheiden mukaan siltikin isoja ahvenia. Aamulla oltiin vaille yhdeksän jäällä. Lammella tehokkain peli on kuulemma pieni morri. Niitä minulla ei hirveästi ole, joten pistin veteen Muuttorannan Petrin pienen kevennetyn ahvennahkaisen tasurin. Vettä oli alla 1,5m.

Pari minuuttia ja vavassa tuntui hirveä tärppi. Aloin nostamaan kalaa ylös ja sain sen avantoon asti, jolloin totesin sen todella isoksi ahveneksi. Samalla hetkellä kala irtosi. Ai että sattui sieluun. Kädet tärisivät vielä pitkän aikaa tapahtuman jälkeen. Sen jälkeen uskoin, että lammessa on isoa kalaa.

Vähän aikaa myöhemmin muutaman metrin päässä omalta avannolta nousi jäälle 780g ahven, joka pääsi takaisin jatkamaan eloaan. Lisäksi pieneltä alueelta tuli 600g, 500g ja useita alle puolikiloisia kölliköitä. Pieniä sinttejä ei lammessa juuri ollut. 

Minä en saanut fileahvenia tänään ollenkaan jään päälle. Pilkin pääasiassa tasureilla ja muiden saamat ahvenet tulivat morreilla. Ehkä pitää nöyrtyä ja lähteä morrikauppaan, kun näköjään on paikkoja, joissa toimii vain ne pienet vehkeet.. Voihan se olla, että tänään en olisi samanlaisella ottimorrilla saanut itse kuitenkaan mitään. Mutta siinähän se jännitys monesti piileekin, että kenellä on kireimmät siimat juuri sillä kerralla. Tuuriakin pitää olla matkassa, että iso körmyniska tarttuu juuri omaan vieheeseen.

Lammessa on haukiakin, mutta vaikka uittelin tasureita viisi tuntia, sain vain yhden hauen tärpin tasuriin. Hauki oli niin pieni, että toivoin sen karkaavan ja lähtihän se avannon reunalla onneksi peruuttamaan takaisin. Viereisillä avannoilla nousi haukiakin ja milläpä muilla, kuin morreilla. Outoa. Ensi kerralla kun tuolle kyseiselle lammelle suuntaan, omasta rasiasta löytyy pari kuparin väristä morria. 

Toinen asia mikä tänään hämmästytti, oli isojen ahventen syönti, vaikka keli oli niin huono ja ilmanpaine matalalla. En olisi aamulla uskonut, että iso ahven on syönnillään. Niin vain kuitenkin söi. Ainakin toisilla. Ilmanpainekäyrä näytti iltapäivällä tältä. 


Jaa:
Facebook
Whatsapp
Joko luit nämä?
4 kommenttia
Jätä kommentti blogikirjoitukseen
Kommentit
  1. Tuo on nyt Jaana semmoinen kynnyskysymys, että pysy vaan niissä tasureissa. : )

  2. Heh :) kolme Kuusamon kirppua kerkesin jo hankkimaan, mutta ne ovat tosi isoja morreiks. Niihin pienempiin en koske :)

  3. Anonyymi kommentoi:

    Sijaitseeko kyseinen lampi Kuopiossa? Ymmärrän kyllä jos et tarkempaa paikkaa halua paljastaa…

  4. Kuopiossa sijaitsee, mutta tarkempia koordinaatteja en voi antaa :)

Kommentointi on suljettu.